zonka3 01.02.05, 18:40 mam guzki, czy sa wksazaniem do CC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajanna Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 18:47 A wole hashimoto?Powinno rodzic sie naturalnie,czy cc. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka3 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 18:57 sly<szalas o tym przypadku w Krakowie??? dziewczynie pekla tarczyca i zmarla!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:04 No to się przestraszyłam.Ja też mam guzki,które na dodatak się "mnożą",najpierw był jeden,potem trzy,a teraz to już sama nie wiem bo dawno nie byłam na usg,ale nie wiedziałam że to tak się może skończyć.Wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
zonka3 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:10 ja mam 4 szt. najwiekszy przed ciaza - 1 cm golfow nie moge nosic, bo sie dusze...co to bedzie przy normalnym porodzie????? Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:20 Też mam guzek tarczycy, i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to było wskazaniem do cc. Rodziłam naturalnie (z zzo) i tym razem też tak zamierzam. Chyba, żeby nie daj Boże były jakieś inne wskazania. I błagam, nie wypisujcie bzdur, że dziewczynie pękła tarczyca! Jeśli już to tchawica. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:22 Ja mam dwa porody za sobą,teraz jestem w 21tc.Przed dwoma wcześniejszymi nie miałam guzków,tylko jakieś wole(nie wiem dokładnie co to było,bo lekarz powiedział ze to nic takiego to nie wnikalam).Porody miałam cięzkie ze względu na wąską miednice i duże dzieci(3800 i 4200).Drugi miał być przez cc,ale jakoś się udało,dlatego teraz przez te guzki się zaczynam bać i wolałabym cc Ja też nienawidzę golfów i szali Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajanna Do Aaniagdynia 01.02.05, 19:37 Hey!Widze,ze jestes z Gdyni.Ja z okolic.Tez jestem w 3 ciazy.Dwa razy tez rodzilam naturalnie,ale wtedy nie wiedzialam,ze choruje na tarczyce. Ciekawa jestem kto prowadzi Twoja ciaze i gdzie zamierzasz rodzic,bo ja mam metlik w glowie.Na razie chodze do ginekolog-endokrynolog,ale kazala mi szukac dobrego poloznika.Moze poradzisz mi cos? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: Do Aaniagdynia 02.02.05, 14:40 Witam!! Widze że mamy sporo wspólnego.Lekarza niestety nie moge Ci poradzić,ponieważ też szukam innego,bo ten do którego chodziłam gdzieś wyjechał i nie przyjmuje. Chodziłam do przychodni Euromedicus koło Stoczni w Gdyni,ale chyba będe zmuszona iść prywatnie.Rodzić pewnie będe w Redłowie,bo to najblizej,ale bardzo ubolewam że nie ma porodówki w Miejskim.Redłowo ponoć ma jakieś kwalifikacje do porodu rodzinnego,co jest według mnie kompletną bzdurą i zdzieraniem pieniędzy od ciężarnych.Ja dowiedziałam się że mam jakiegoś guzka któtko do drugim porodzie bo zrobił się widoczny,ale przy dwóch porodach położna trzymała mi głowe i nie pozwoliła do tyło odchylać ze względu na te wole na tarczycy. Tarczyca nie może pęknąć przy pododzie,ale może od wysiłku i parcia się znacznie powiększyć. Na kiedy masz termin i ile lat mają twoje pociechy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajanna Re: Do Aaniagdynia 02.02.05, 15:37 Ja tez mam zamiar rodzic w Redlowie,choc zastanawiam sie tez nad Wejherowem.Moja gin.-endo.sugeruje mi Redlowo(lepsza opieka nad noworodkiem). Dobrze byloby znalezc dobrego lekarza wlasnie pracujacego w Redlowie. Mam Synka-Macka 8,5 lat i Coreczke-Karolinke 4-lata. Termin mam na 11.05.lub 15.05. A Ty?Napisz cos o sobie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: Do Kajanna 02.02.05, 17:02 Termin mam na 20 czerwca,więc miesiąc później.Moja Córcia(Sandrunia)ma prawie 8- lat i chodzi do pierwszej klasy,synek w marcu kończy 4-latka i jest rozbrykanym przedszkolakiem. Trzeci maluszeki był dla nas niespodzianką,ale bardzo się z niej cieszymy.Dzieci nie mogą się doczekać, zwłaszcza córcia.W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się do lek.endokrynologa,bo w ciąży jeszcze nie byłam, około 10lutego na USG,a potem do jakiegoś ginekologa więc musze poszukać. W Euromedicusie przyjmują jeszcze drRembelski i drLetkiewicz ale sama nie wiem. Do endo.pójde do Spółdzielni do drJarzębowskiej,choć wiem że tam są spore kolejki. Pozdrawiam i życze dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś