Dodaj do ulubionych

tarczyca a CC?

01.02.05, 18:40
mam guzki, czy sa wksazaniem do CC?
Obserwuj wątek
    • kajanna Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 18:47
      A wole hashimoto?Powinno rodzic sie naturalnie,czy cc.
      • zonka3 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 18:57
        sly<szalas o tym przypadku w Krakowie???
        dziewczynie pekla tarczyca i zmarla!!!!!!!!!!
        • aaniagdynia Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:04
          No to się przestraszyłam.Ja też mam guzki,które na dodatak się "mnożą",najpierw
          był jeden,potem trzy,a teraz to już sama nie wiem bo dawno nie byłam na usg,ale
          nie wiedziałam że to tak się może skończyć.Wiecie coś więcej?
          • zonka3 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:10
            ja mam 4 szt. najwiekszy przed ciaza - 1 cm
            golfow nie moge nosic, bo sie dusze...co to bedzie przy normalnym porodzie?????
            • aronka1 Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:20
              Też mam guzek tarczycy, i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to było
              wskazaniem do cc. Rodziłam naturalnie (z zzo) i tym razem też tak zamierzam.
              Chyba, żeby nie daj Boże były jakieś inne wskazania.

I błagam, nie wypisujcie bzdur, że dziewczynie pękła tarczyca! Jeśli już to
              tchawica.
            • aaniagdynia Re: tarczyca a CC? 01.02.05, 19:22
              Ja mam dwa porody za sobą,teraz jestem w 21tc.Przed dwoma wcześniejszymi nie
              miałam guzków,tylko jakieś wole(nie wiem dokładnie co to było,bo lekarz
              powiedział ze to nic takiego to nie wnikalam).Porody miałam cięzkie ze względu
              na wąską miednice i duże dzieci(3800 i 4200).Drugi miał być przez cc,ale jakoś
              się udało,dlatego teraz przez te guzki się zaczynam bać i wolałabym cc

Ja też nienawidzę golfów i szali
              Pozdrawiam
              • kajanna Do Aaniagdynia 01.02.05, 19:37
                Hey!Widze,ze jestes z Gdyni.Ja z okolic.Tez jestem w 3 ciazy.Dwa razy tez
                rodzilam naturalnie,ale wtedy nie wiedzialam,ze choruje na tarczyce.
                Ciekawa jestem kto prowadzi Twoja ciaze i gdzie zamierzasz rodzic,bo ja mam
                metlik w glowie.Na razie chodze do ginekolog-endokrynolog,ale kazala mi szukac
                dobrego poloznika.Moze poradzisz mi cos?
                Pozdrawiam.
                • aaniagdynia Re: Do Aaniagdynia 02.02.05, 14:40
                  Witam!!
                  Widze że mamy sporo wspólnego.Lekarza niestety nie moge Ci poradzić,ponieważ
                  też szukam innego,bo ten do którego chodziłam gdzieś wyjechał i nie przyjmuje.
                  Chodziłam do przychodni Euromedicus koło Stoczni w Gdyni,ale chyba będe
                  zmuszona iść prywatnie.Rodzić pewnie będe w Redłowie,bo to najblizej,ale bardzo
                  ubolewam że nie ma porodówki w Miejskim.Redłowo ponoć ma jakieś kwalifikacje do
                  porodu rodzinnego,co jest według mnie kompletną bzdurą i zdzieraniem pieniędzy
                  od ciężarnych.Ja dowiedziałam się że mam jakiegoś guzka któtko do drugim
                  porodzie bo zrobił się widoczny,ale przy dwóch porodach położna trzymała mi
                  głowe i nie pozwoliła do tyło odchylać ze względu na te wole na tarczycy.
                  Tarczyca nie może pęknąć przy pododzie,ale może od wysiłku i parcia się
                  znacznie powiększyć.
                  Na kiedy masz termin i ile lat mają twoje pociechy?
                  Pozdrawiam
                  • kajanna Re: Do Aaniagdynia 02.02.05, 15:37
                    Ja tez mam zamiar rodzic w Redlowie,choc zastanawiam sie tez nad
                    Wejherowem.Moja gin.-endo.sugeruje mi Redlowo(lepsza opieka nad noworodkiem).
                    Dobrze byloby znalezc dobrego lekarza wlasnie pracujacego w Redlowie.
                    Mam Synka-Macka 8,5 lat i Coreczke-Karolinke 4-lata.
                    Termin mam na 11.05.lub 15.05.
                    A Ty?Napisz cos o sobie.
                    Pozdrawiam!
                    • aaniagdynia Re: Do Kajanna 02.02.05, 17:02
                      Termin mam na 20 czerwca,więc miesiąc później.Moja Córcia(Sandrunia)ma prawie 8-
                      lat i chodzi do pierwszej klasy,synek w marcu kończy 4-latka i jest rozbrykanym
                      przedszkolakiem. Trzeci maluszeki był dla nas niespodzianką,ale bardzo się z
                      niej cieszymy.Dzieci nie mogą się doczekać, zwłaszcza córcia.W przyszłym
                      tygodniu mam zamiar wybrać się do lek.endokrynologa,bo w ciąży jeszcze nie
                      byłam, około 10lutego na USG,a potem do jakiegoś ginekologa więc musze poszukać.
                      W Euromedicusie przyjmują jeszcze drRembelski i drLetkiewicz ale sama nie wiem.
                      Do endo.pójde do Spółdzielni do drJarzębowskiej,choć wiem że tam są spore
                      kolejki.
                      Pozdrawiam i życze dużo zdrówka
    • emek5 Re: tarczyca a CC? 02.02.05, 16:49
      napisalam do Was na prv. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka