siekierezada1 03.02.05, 23:00 Mam jeszcze jedno pytanko: jakie są objawy wczesnej ciązy?? Chodzi mi o te najwcześniejsze Tzn spóźnia mi się miesiączka o kilka dni, załóżmy, ze jestem w ciązy-czy czułabym już jakies symptomy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizaxo Re: objawy wczesnej ciązy 04.02.05, 08:31 Mogą być objawy a może wcale ich nie być.Najwcześniejsze objawy jesli są to zatrzymanie miesiączki lub inna niż zwykle miesiączka tzn krótsza,mniej obfita, mogą to być również tylko plamienia.Poza tym można być lekko sennym można mieć mdłości ale również takie objawy mogą pojawić się w późniejszym stadium ciąży.Może pobolewać brzuch jak na miesiączke a wcale jej się nie dostanie.Zrób test w terminie spodziewanej miesiączki nie wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana222 Re: objawy wczesnej ciązy 04.02.05, 09:10 Różnie to bywa.Mnie spóżniał się okres przez dwa tygodnie ale tłumaczyłam to moją praca i nerwami z nią związanymi.W tym czasie nie miałam żadnych mdłości, częsta potrzeba oddawania moczu i senność ach i odrzuciłam papierosy a kurzyłam jeden za drugim.Postanowiłam więc zrobić test i wyszedł pozytywnie,pozdrawiam- Ania 32tc- Odpowiedz Link Zgłoś
miki9910 Re: objawy wczesnej ciązy 04.02.05, 09:29 ja nie miałam żadnych objawów tyle tylko że okres mi się spózniał ale zmieniłam miejsce pracy więc tłumaczyłam to stresem. Objawy miałam takie jak na okres piersi mnie bolały i brzuch też dawał sygnały o zbliżającej się miesiączce jednak 10 dnia spóznienia zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy a za dwa dni pojawiły się mdłości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siekierezada1 Re: objawy wczesnej ciązy 05.02.05, 18:30 no i zrobiłam test w 28 dniu cyklu(mój cykl ma ok 26 dni). Wynik negatywny-ufff Nie mam zadnych objawów , które mogą świadczyc o ciązy. Ale okres tez mi sie nie pojawia Znajome tłumaczą mi, ze to efekt niedawno straconego dziewictwa. Czy myslicie, ze wynik jest godnyzaufania w 28 dniu, skoro ten test mozna robic juz 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką???? Dla pewności test wykonałam rano(pierwszy mocz), gdy stęzenie hormonu jest największe Odpowiedz Link Zgłoś
sanchia Re: objawy wczesnej ciązy 05.02.05, 22:08 Witam serdecznie! Zanim zrobiłam test czułam mdłości, powiększone sutki i bóle podbrzusza. Oczywiście wmawiałam sobie, że to na pewno inne powody. Ale test (koniecznie po okresie spodziewanej miesiączki) potwierdził ciążę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś