Dodaj do ulubionych

TORBIEL NA JAJNIKU

09.02.05, 18:35
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy. Czy któraś z Was miała w ciąży (14
tydz.) torbiel?. Moja ma około 6cm. Jestem w trakcie robienia badań, min.
jakieś Ca 125. Wiem, że chyba bada się pod względem zawartości, czy jest
złośliwa. Martwię się bardzo, aż ciarki mi przechodzą na myśl, że mogłabym
być operowana w ciąży. Poza tym dobrze się czuję, nie mam żadnych bóli,
mdłości. Pozdrawiam. Kasia
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: TORBIEL NA JAJNIKU 09.02.05, 18:41
      hej. ja tez mam torbiel podobnej wielkosci. zaczelam 10 tc. oznaczalam marker
      ca 125, ale lekarz uprzedzil mnie, ze wynik przy torbieli bedzie podwyzszony,
      zeby sie nie martwic.
      nade mna tez wi8si widmo ewentualnej operacji, ale ginekolog jest dobrej mysli.
      torbiel do 22 tc powinna sie wchlonac.
      • patka.f Re: TORBIEL NA JAJNIKU 09.02.05, 18:51
        hej, nie stresuj sie tak bardzo. Ja tez w czasie ciazy mialam podobna torbiel i
        tez sie tak martwilam. Teraz wiem, ze niepotrzebnie. Torbiel wchlonela sie
        sama.., choc stwierdzono to dopiero po porodzie. Pozdrawiam,
    • koma.edziecko Re: TORBIEL NA JAJNIKU 09.02.05, 20:23
      Też mam torbiel która ma prawie osiem centymetrów,jestem w 34 tc, będę miała cc
      połączone z wycięciem torbiela, bo moja jest takiego rodzaju że nia ma szans na
      wchłonięcie.Też robiłam marker CA-125 u mnie nie był podwyższony,nie martw się
      na zapas większość torbieli jednak się wchłania smile)Lekarz na usg powinien
      zasugerować z jakim rodzajem torbieli ma do czynienia, u mnie już tzrech
      powiedziało to samo, że to torbiel dermatoidalna a takie się nie wchłaniają.
    • grochalcia Re: TORBIEL NA JAJNIKU 10.02.05, 13:13
      hej!!!Ja jestem w 33 tc i tez mam torbiel na prawym jajniku wielkosci 5 cm.
      lekarz mnie jednak uspokoil, ze to moze byc t. czynnosciowa i zniknie po
      porodzie i mam sie nia teraz nie martwic!!!Wylaczylam wiec ten problem i ciesze
      sie moja ciaza...jak nie zniknie zaczne ja likwidowac po porodzie. glowa do
      gory. Kasia
      • aska1972 Re: TORBIEL NA JAJNIKU 10.02.05, 13:21
        Ja też miałam torbiel i bardzo podwyższony poziom CA 125 (ponad 400 a norma jest
        do 25). Torbiel się wchłonęła, Ca jest 13 a ja cała i szczęśliwa czekam na moją
        Maleńką smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka