Dodaj do ulubionych

JAKIE PODPASKI PO PORODZIE???

16.02.05, 15:40
CO POLECACIE???BEDE NIEDLUGO RODZIC PO RAZ PIERWSZY I NIE MAM POJECIA JAK PO
PORODZIE ZABEZPIECZYC SI PRZED KRWAWIENIEM.MAM ALWAYSY ALE WIEM ZE TO KIEPSKI
POMYSL I MAM TEZ NAJWIEKSZE BELLI TAKIE GRUBE.MOZE WY MI COS LEPSZEGO
POLECICIE???Z GORY DZIEKI smile
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:42
      Duże. Belli są ok.
    • gosiapil Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:43
      Żadne always. Tylko bella maxi.
      • elza78 Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:46
        ej z tym na prawde taki dramat jest ze zwykle nie wystarcza??? ile to dni
        pozniej tak obfite jest krwawienie??
        dzieki za odpowiedzi
        elka
        • qcharzowa Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:47
          ja słyszałam, że najlepsze są podkłady poporodowe z apteki, dwie paczki
          wystarczą.
        • radowinkaala do elza78 16.02.05, 15:52
          Trudno powiedzieć jednoznacznie. Ale tak obficie się krwawi ze 3-4 dni. Potem
          coraz mniej.
    • radowinkaala Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:48
      Położne polecają pieluszki BELLA. Ja ich używałam zaraz po porodzie i wszystkie
      dziewczyny z oddziału. W aptece paczka 10sz. kosztuje ok.3,5zł. To są pieluszki
      jednorazowe dla dzieci, ale wyglądają jak wielgachne podpaski. Na prawdę -
      polecam.
      • tufda Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 15:49
        PODPISUJE SIE POD radowinkaala OBIEMA RĄCZKAMI smile
        • natka000 to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:13
          ta krew po porodzie czy to jest miesiączka uzbierana przez 9miesięcy Na to nie
          da raduy nic poradzić tylko podpaski??
          • radowinkaala Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:17
            Na pewno odpadają tampony! A podpaski im większe tym lepiej.
            • elza78 Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:20
              a w pozniejszym czasie np po 2 tygodniach mozna juz uzywac tamponow?? bo
              czytalam ze niektore dziewczyny krwawily rowno do 6 tygodnia po porodzie
              • neti87 Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:30
                Daj sobie przez co najmniej 6 tygodni spokój z tamponami. Macica się będzie
                oczyszczać, więc nie tamuj tego co z niej będzie wypływać. Nabawisz się tylko
                jakiegoś stanu zapalnego i tyle. Na tampony jeszcze będzie czas, a możesz
                przecież wraz z mniejszym krwawieniem używac mniejszych i cieńszych podpasek. Na
                początek pieluchy Belli, potem mogą być Bella Max bądź inne i coraz cieńsze.
                • elza78 Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:39
                  a lato ma byc upalne w tym roku...
                  ja tym jestem zalamana smile
          • dazzle Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:18
            Jaka miesiączka, natka00?
            To chyba raczej resztki, krew z naczyń po odpadnięciu łożyska, śluzówka itd. W
            końcu w macicy zostaje rana, naturalne to, ale jednak zostaje.
            Miesiączka się nie gromadzi, bo niby gdzie? Jest wstrzymana przez działanie
            hormonów - progesteronu głównie. To nie jest tak, że Ci się tam zbiera.
            Pzdr
            d.
            • elza78 Re: to naprawdę tak się ma?? 16.02.05, 16:21
              to kara za bezproblemowe pd wtym szczegolnym wzgledem 9 miesiecy wink
              zeby kobietom nie bylo za fajnie wink
        • katka71 Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 16.02.05, 16:13
          ja po pierwszym porodzie uzywalam na poczatku pieluszek jednorazowych Bella
    • agusia.19 NASTEPNE PYTANIE!!! 16.02.05, 16:39
      A BEDE MOGLA UZYWAC ZWYKLYCH MAJTEK,CZY MAM KUPIC JEDNORAZOWE LUB TE Z
      SIATECZKI WIELORAZOWE-CO RADZICIE???
      • radowinkaala Re: NASTEPNE PYTANIE!!! 16.02.05, 17:47
        Ja używałam zwykłych majtek bawełnianych. Oczywiście w szpitalu kładą nacisk na
        wietrzenie krocza, co przyspiesza proces gojenia w przypadku nacinania, więc
        kiedy szła wizyta wyskakiwałam z majtek i grzeczniutko wietrzyłam krocze smile
        Miałam majtki siatkowe, ale coś kiepsko podtrzymywały podpaskę i mi się
        ślizgała, przez co koszula była do zmiany. Po powrocie do domu używałam majtek
        fizelinowych i na nie nie narzekam. Jednak najwygodniejsze dla mnie
        zdecydowanie były moje majtki bawełniane smile
        • adag Re: NASTEPNE PYTANIE!!! 16.02.05, 21:42
          Pisałam dziś o tym, kupiłam sobie na pierwsze dni podkłady tena lady super i
          majteczki z siateczki tena fix - takie jak hartmanny, jak pytałam o podklady
          poporodowe to mi w aptece odpowiadano, że czegoś takiego nie ma, dopiero na
          stronie internetowej, chyba bajbus, wyczytałam pod hasłem wyprawka do szpitala
          dla mamy, że to są takie podkłady jak dla osób z nietrzymaniem moczu, jak o to
          poprosiłam w aptece sprzedawczyni wiedziała o co chodzi. Jest to dosyć drogi
          interes, bo 30 sztuk kosztuje 50zł, ale będę miała cesarkę, więc nie będę na
          początku zbyt sprawna, a te podkłady wydają mi się dużo lepsze od pieluszek
          belli, są chłonniejsze, dobrze się przyczepiają do majteczek. Jak już będę mogła
          drugiego dnia się ruszyć, to się, ze względów finansowych, przestawię na bellę.
    • baas1 Re: JAKIE PODPASKI PO PORODZIE??? 17.02.05, 10:46
      Na początek pieluchy Bella baby, ale nie pieluchomajtki, tylko pieluchy, które
      wyglądają jak wielkie podpaski, są w niebiesko-zielonym opakowaniu. A majtki
      jednorazowe siatkowe,można kupić w aptece, tylko nie z fizeliny, bo te nie
      przepuszczają powietrza.W szpitalu niby dają podkłady, ale jak to w szpitalu,
      oszczędzają.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka