Dodaj do ulubionych

do dziewczyn z Mediconceptu

23.02.05, 12:50
Dziewczyny, parę Ladnych miesięcy temu dzięki wam wybrałam lekarza z
Mediconceptu. Jestem bardzo z tego zadowolona. Zbliżam się powoli do końca
ciąży i mam do was pytanie. Czy to, że ten lekarz z własnej inicjatywy umawia
mnie na przyjęcie na oddział do szpitala z innym lekarzem z Mediconceptu i
chce, by ten zrobił mi cc (mam do niego wskazania od lekarza kardiologa) jest
w ramach tego, że jestem pacjentką tej przychodni, czy też powinnam za to
dodatkowo zapłacić? Doradźcie, bo nie mam pojęcia.
Obserwuj wątek
    • ania175 Re: do dziewczyn z Mediconceptu 23.02.05, 13:13
      Chodzi Ci o Mediconcept we W-wiu?
      Ja rodzilam w styczniu zeszłego roku, a teraz będę rodzić w sierpniu i też u dr
      Jarosza. Ja nie miałam zadnych specjalnych wskazań i tak naprawdę byłam skazana
      na samą siebie, tym bardziej, ze mogłam urodzić juz od Bożego Narodzenia 2003,
      termin miałam na 3 stycznia a od Wigilii do po Nowym Roku przychodnia była
      nieczynna. Oboje z mężem czuliśmy sie troche nie za bardzo. Na szczęście
      wszystko skończyło sie dobrze, nie potrzebowałam wiecej konsultacji (miałam
      wprawdzie nr-y telefonów do połozenej i doktora ale nie ma to jak swiadomość,
      że mogę pojechać do lekarza zeby mnie zbadał jakby co). Teraz nie wyobrażam
      sobie zeby moją ciążę prowadził ktoś inny. W każdym razie jeszcze będąc w
      poprzedniej ciąży naczytałam sie tu na forum, ze pacjentki doktora sa zawsze
      otoczone najlepszą opieką w szpitalach. Ja rzeczywiscie sie tak czułam, choć
      nie wiem czy była to akurat zasługa tego ze byłam pacjentką dr Jarosza.
      Rodziłam w Trzebnicy.
      Pewnie Ci za bardzo nie pomogłam. Ale podciągam wątek do góry i pewnie zaraz
      ktoś sie jeszcze odezwie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      Ania.
      • adag Re: do dziewczyn z Mediconceptu 23.02.05, 14:00
        Dzięki Aniu, ale nie wiem czy ktoś się jeszcze odezwie,coś nas naprawdę dziwnie
        mało.
      • domin19761 do Ania 175 23.02.05, 14:35
        Witaj ,ja też chodzę do dr Jarosza i namawia mnie na Trzebnicę. Byłabym Ci
        bardzo wdzięczna o opis jak było w Trzebnicy, bo się jeszcze zastanawiam. Czy
        on tam dzwonił i Cię z kimś umawiał czy poszłaś jak się zaczęły skurcze , jak z
        opieką nad Tobą i Dzidzią. Słyszalam ze dr Halama jest jego dobrym znajomym,
        może warto też do niego się udać parę razy. Mam termin na 1.05.2005. Dzięki za
        informacje pozdrawiam serdecznie
        • ania175 Re: do Ania 175 23.02.05, 16:31
          Witam,
          z Trzebnicy byłam bardzo zadowolona i mam nadzieję, ze i tym razem zdążę tam
          dojechać. Nie byłam umówiona z nikim i jechałam w ciemno jak już miałam
          skurcze, nawet nie dzwoniąc uprzednio czy mogę. A w Trzebnicy pytali sie mnie
          czy byłam w jakimś wrocławskim szpitalu i nie było miejsc (czy coś w tym
          stylu), a jak powiedziałam, ze nigdzie wcześniej nie byłam to położne tak jakby
          się trochę zdziwiły. Ale ogólnie było bardzo przyjemnie - pewnie dlatego tez że
          miałam bardzo szybki i latwy poród. Opieka bardzo dobra, chyba nikt specjalnie
          nie wiedział, ze jestem od dr Jarosza - ew. lekarz przyjmujący. Wszystkie
          położne i pielęgniarki oraz lekarze wspaniali. Dr Halama przychodził tylko na
          obchód, byłam u niego jeszcze bardzo bardzo dawno temu na wizycie w przychodni -
          sprawiał bardzo dobre wrazenie.
          O ile dobrze pamietam na pierwsze dwie noce dzieci są zabierane od matek, chyba
          ze głodne. Rano wracają umyte i pachnące. Codziennie przychodzi pani neonatolog
          i bada maleństwa. Kolejne noce maluchy sa już przy mamach i połozne czy
          pielęgniarki rano kapią je przy mamach, można wtedy trochę je podpytać. Aha,
          codziennie dostają tez świeże ciuszki. Jedyne na co narzekałam to mało jedzenia
          szpitalnego, ale za to to co było było smaczne. Poza tym na dole jest bufet i
          mozna było kupić przepyszne pierogi i zapewne inne rzeczy, ale ja jestem
          pierogowa dusza i mąż przynosił mi tylko pierogi.
          Minusem szpitala w Trzebnicy był (nie wiem jak jest teraz) brak ratownictwa
          noworodków, czy jak to sie tam nazywa. W razie potrzeby karetka wiezie dziecko
          na Dyrekcyjną o ile dobrze pamietam. Jak rozmawiałam z dr Jaroszem o tym
          właśnie to on z kolei mówi, ze owszem ale za to mają jednego z najlepszych w
          Polsce neonatologów. Poza tym trzy tygodnie po mnie rodziła w Trzebnicy jego
          żona, wiec to chyba też o czymś świadczy. Jeżeli coś bedzie Cie jeszcze
          inetresowało pytaj, chętnie odpowiem.
          Pozdrawiam
          Ania.
          • domin19761 Re: do Ania 175 24.02.05, 09:09
            Dziękuję Co Aniu za opis, bardzo mnie podniosłaś na duchu i myślę , że wybiorę
            Trzebnicę. Choć trochę mnie niepokoi ten brak oddziału patologii noworodka.
            Trzeba być chyba dobrej myśli , że wszystko będzie dobrze. Jeszcze raz dziękuje
            i pozdrawiam
    • domin19761 Re: do dziewczyn z Mediconceptu 23.02.05, 15:00
      Cześć ja tez chodzę do dr Jarosza i termin mam na 1.05.2005. Mi się wydaje że
      on z własnej inicjatywy dzwoni i umawia z lekarzem na cc. Przynajmniej nic mi
      nie wiadomo o dodatkowych kosztach a tez o tym z nim rozmawiałam. Być może tez
      będe mieć cesarkę ze względów kardiologicznych, ale to jeszcze nie jest
      przesądzone. Z tego co mówił to ma znajomych w każdym szpitalu i może mnie
      umówić gdzie będę chciała. Pozdrawiam
      • adag Re: do dziewczyn z Mediconceptu 23.02.05, 16:23
        No to dobrze. A co z twoim serduchem? Ja mam częstoskurcz nadkomorowy podobno
        pod wpływem skoków adrenaliny, wyszło mi to w 30t ciąży i w sumie to też mi
        lekarz z Mediconceptu pomół, dr Jurga, wcześniej byłam u kilku innych lekarzy,
        każdy na mnie patrzył z przerażeniem i nie potrafil powiedzieć co mi jest, nawet
        ze szpitala z kardiologii mnie wypisali bez niczego. Chyba naprawdę trafiłyśmy
        na niezłych lekarzy.
        • domin19761 Re:Do Adag 24.02.05, 09:12
          Cześć, ja mam niedomykalność 2 zastawek i też byłam u doktora Jurgi. Zrobił na
          mnie pozytywne wrażenie. Dziś idę jeszcze do państwowego kardiologa i zobaczę
          co mi powie. Na razie zbieram opinie , bo niektórzy są za cesarką a inni nie.
          Pozdrawiam serdecznie pa pa
    • mchan Re: do dziewczyn z Mediconceptu 23.02.05, 16:47
      Ja tez jestem pacjentka dr. Jarosza. Termin mam na 30 marca. Zamierzam rodzic w
      Trzebnicy (ze wzgledu na miejsce zamieszkania). Niedawno nawet zwiedzilam
      tamtejsza porodowke. Wrazenie mam dobre. Bardzo sympatyczny jest pokoik do
      porodow rodzinnych, opieka ponoc bardzo dobra i mila, wiec jestem dobrej mysli.
      Tez slyszalam, ze dr Halama jest dobrym znajomym Jarosza.
      Adag niestety nie odpowiem Ci na Twoje pytanie, ja na Twoim miejscu nie
      placilabym dodatkowo, potraktowalabym to jako "przysluge" ze strony mojego
      lekarza.
      • domin19761 do mchan 24.02.05, 11:08
        Witaj, jak wrócisz z Trzebnicy to koniecznie opisz wrażenia, będę bardzo
        wdzięczna. Trzymam kciuki za Ciebie i Dzidzię. Pozdrawiam
        • mchan Re: do mchan 24.02.05, 15:33
          Wielkie dzieki. Obiecuje, ze opisze Wam wszystko ze szczegolami. Trzymajcie sie
          zdrowo Ty i Brzuszek.
          • adag Re: do domin 25.02.05, 00:10
            No to może on mi o tobie wspominał, bo mówił,że jakimś dziwnym trafem, przyszła
            do niego pacjentka z podobnymi do moich objawami, też w ciązy, a nigdy mu się do
            wcześniej nie zdażyło. Mi też najpierw mówił,że nie wie czy cc czy nie, a potem
            stwierdził,że lepiej nie ryzykować, bo skoki tętna i wypadanie płatka się
            powtarzają.
            • domin19761 Re: do Adag 25.02.05, 09:57
              Witaj, ja mam w sumie niedomykalność 2 zastawek, ale nie jest to podobno
              groźne, a w ciąży się nie nasila. Byłam wczoraj państwowo na usg i lekarka
              stwqierdział że nie ma przeciwskazań do porodu siłami natury. Wada się nie
              pogłębia, a skoki tętna są sporadyczne. Także dr Jurga ma ostatecznie
              zadecydować w najbliższym czasie co robić. A ja już sama nie wiem na co się
              zdecydować i co będzie lepsze dla dziecka. Z tego co on mówił to cc jest
              bezpieczniejsze. Słyszalam już różne opinie i jestem w kropce. A Ty masz już
              skierowanie na cc? Pozdrawiam serdecznie
              • adag Re: do domin 25.02.05, 14:14
                Mam wskazanie od dr Jurgi i wypis ze szpitala z wynikami badań i rozpoznaniem (
                Z kardiologii na klinikach jeden i od dra Jurgi ze szpitala - byłam tam jeden
                dzień,drugi, ale u mnie te skoki się powtarzają i tętno mam ciągle za wysokie,
                no i jak już pisałam, ten defekt pojawił się dopiero w ciąży, przedtem nic mi
                nie wypadało. Nawet już mam wstępnie ustalony termin przyjęcia na oddział na
                Kamieńskiego na cc.
                • domin19761 Re: do adag 25.02.05, 14:55
                  witaj, u Ciebie to chyba poważniejsza sprawa bo byłas w szpitalu. Ja nie byłam,
                  ale mimo to zastanawiam się czy lepiej nie zrobić cesarki. Mnie od początku
                  ciąży lekarka nastawiła na cesarkę i tak mi już zostało, a teraz się
                  dowiaduję , że nie jest tak źle. Powinnam się cieszyć, ale zaczęłam mieć
                  wątpliwości. Póki co chyba zapiszę się do szkoły rodzenia, żeby się
                  przygotowac na ewntualby poród siłami natury.
    • enya26 Re: do dziewczyn z Mediconceptu 25.02.05, 15:27
      Hej dziewczyny!Ja tez chodze do Jarosza i mam problemy z serduchem-podwyższone
      tetno,duszność itp.Poszłam pierwszy raz do kardiologa do Vity na oławską.ONa
      zleciła szczegółowe badanie usg i podejrzewa wypadanie płatka..szkoda ,ze
      wczesniej nie trafiła na Wasz post,ten dr Jurga tez z miediconcept?Ile bierze?

Dzisiaj dzwonię i umawiamm się na usg.Zobaczymy co wyjdzie.Ja
      chciałabym,szczerze mówiąc- cc. Ta dusznosć,kłopoty z oddychaniem,sprawiają,że
      mam wrazenie,ze nie dam rady pdczas porodu naturalnego.czy wypadanie tego
      płatka może byc wskazaniem do cc?
      Wczoraj byłam u jarosza i ktg wyszło tez nie za dobre,ponadto dostałam
      fenoterol + isoptin,teraz serducho mi szaleje..Mam leżeć.

Jeżeli chodzi o kwestie cc umawianego przez Jarosza,to myslę,że nie powinnas
      płacic.W koncu bierze słono za wizytę,a jak bedziesz chciała to możesz sama się
      umówić w szpitalu na cc.Podobno b.dobra jest Balcerek ,tez przyjmuje w
      mediconcept i pracuje na kamieńskiego

Pozdrawiam,pa

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;11;33/st/20050406/dt/6/k/adc4/preg.png

• adag Re: do enya 25.02.05, 18:04
        To zależy jakie masz tętno, ale chyba nie jest z tobą tak źle skoro masz
        fenoterol. U mnie dr Jarosz martwił się, że jakby co, to nie mogłabym brać
        fenoterolu, bo serce by mi oszalało, ponieważ skoki miałam do 255 uderzeń, żaden
        lekarz nie mógł w to uwierzyć dopóki nie zobaczył zapisu ekg. Na szczęście po
        isoptinie trochę mi się to uspokoiło.
        • adag Re: do enya 25.02.05, 18:08
          Ja na twoim miejcu byłabym zadowolona, bo nastawiałam się na sn, cc byłam
          najpierw zszokowana, ale już się z tą myślą oswoiłam, doktor Jarosz mnie
          uspokoił, to jest naprawdę chyba najmilszy lekarz jakiego w życiu spotkałam.
      • domin19761 Re: do enya 28.02.05, 08:34
        Witaj, dr Jurga tez jest z mediconcept, ale przyjmuje tez na ul. Zimowej. Jak
        chcesz to podam Ci jego kom. bo przez komórkę raczej się umawia z pacjentkami.
        Za wizyte bierze 80 zł. Ale usg ma tylko na Zimowej, lub w szpitalu którym
        pracuje gdzies za wrocławiem, chyba w Namysłowie. Jest tam ordynatorem. Podobno
        samo wypadanie płatka nie jest przesiwskazaniem do porodu sn. Musi być albo coś
        jeszcze albo bardzo poważne to wypadanie - co już oceni usg. Pozdrawiam pa pa
        • enya26 Re: do enya 28.02.05, 09:32
          Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Dzisiaj ide na usg,zobaczymy,co wjdzie.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka