magdalenamariag 06.03.05, 22:35 witam, czy istnieje jekiś tańszy, ale równie bogaty w witaminy preparat witaminowy dla kobiet w ciąży? pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brooklynka Re: co zamiast materny? 06.03.05, 23:12 nie wiem ilke kosztuje materna - ja biore elevit pronatal - opakowanie miesieczne kosztuje 25 złotych. jestem zadowolona, moj lekarz polecil ten preparat Odpowiedz Link Zgłoś
pipsztok Re: co zamiast materny? 06.03.05, 23:20 Super jest Feminatal, ma wszystkie witamin, mikroelementy niezbedne dla prawidłowego rozwoju płodu, kwas foliowy w dosc duzej dawce (800mcg), a przede wszystkim w srosunku do Materny jest niedrogi ok.32 zl za 60 tabl., czyli 32 zl na 2 miesiace- to nie duzo! Lekarze czesto go polecaja Pozdrawiam- ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxyz Re: co zamiast materny? 07.03.05, 08:36 tani jest prenatal vitrum -zawiera wszystkie skladniki ,niektore w dawkach wiekszych niz feminatal.opakowanie -100tabl ok30zl. Natomiast nie zawiera jodu.Nie kazda mama moze jod przyjmowac, ale jesli nie mialas problemow z tarczyca to chyba lepiej brac feminatal. ja np w pierwszym trymestrze zazywalam prenatal a potem feminatal.Po Maternie podobno dzieci rodza sie wieksze -tak mi powiedzial lekarz.Ogolnie - czesto sama urozmaicona dieta wystarczy znam mamy ktore wogole nie braly witamin syntetycznych. pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
bermisol Re: co zamiast materny? 07.03.05, 08:45 Ja brałam Prenatal, nie wiem, czy jest tańszy, ale opłacało się kupić wieksze opakowanie (100 tabletek). Do 3 miesiąca ciąży miałam kiepskie badania morfologii, a z naturalnych produktów nie byłam w stanie dobić do prawidłowych wyników. Lekarz przepisał mi więc Prenatal i juz w 4 miesiącu wyniki były znacznie lepsze. bermisol Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: co zamiast materny? 07.03.05, 09:28 Trzecia ciaze zaliczam na zestawie Multi tabs (tabl. dla doroslych) + hemofer. Morfologia zawsze swietna. Koszt- duzo nizszy od materny (niecale 30zl za 100 tabl.).Nie daje sie marketingowi i reklamom "specjalnych zestawow witamin dla kobiet w ciazy". Nawet, jesli istnieja roznice (niewielkie i nieznaczace) w skladzie tych preparatow, to nie znaczy, ze mniej=gorzej, a wiecej=lepiej. grunt, ze jest wystarczajaco Odpowiedz Link Zgłoś
j_kopacz Re: co zamiast materny? 07.03.05, 09:57 Ja również całą ciążę używam multi-tabs. Lekarka powiedziała,że to dobry zestaw witamin. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: co zamiast materny? - PRENATAL 07.03.05, 10:46 ja brałam całą ciążę PRENATAL ze względu na nadczynność tarczycy, a ten witaminy jako jedyne nie zawierają jodu i jak już wspomniały dziewczyny są zdecydowanie tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś