Dodaj do ulubionych

RUCHY DZIECKA

11.03.05, 11:48
mam juz za soba 21 tydzien ciazy i wciaz brak ruchow dziecka bylam na usg i
dzidzia sie rusza lekarz powiedzial ze wszystko jest w porzadku ale ja sie
martwie kiedy wy czulyscie pierwsze ruchy swoich dzidzi
Obserwuj wątek
    • mzosia1 Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 12:02
      Nie martw się, to w ogóle nic nie znaczy. Moja przyjaciółka, która rodziła
      półtora roku temu ma zdrowego ruchliwego chłopaczka i często żartuje, że
      widocznie w brzuchu się za dużo nie naruszał. Istotnie, dziecko było tak
      spokojne, że obawiała się, że coś mu jest. Pierwsze - leniwe - ruchy zaczęła
      wyczywać dopiero około 30 tygodnia! Wcześniej nic albo jakieś takie, że nie
      wiedziała czy to jelita pracują czy dziecko się przewala z boku na bok. Ogólnie
      lekarze mówią, że od 20 tygodnia powinno się zacząć coś wyczuwać, ale to nie
      jest reguła. Spokojna głowa. Na USG zresztą widać czy dziecko się rusza czy nie.
      jak się zachowywało jak je ostatnio widziałaś? I głowa do góry
    • gumecka Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 12:22
      Kochana wpisz sobie w yszukiwarce ruchy dziecka bo juz wiele dziewczyn na ten
      temat pisalo. smile
    • ade1 Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 13:55
      ja w 23 tc
      • jezzmam Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 19:53
        Ja w 18tc.chociaz to moja pierwsza ciaza.
        • letica Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 23:29
          Ja czułam ruchy książkowo-czyli w 20 tc,to pierwsza moja ciąża.Ale nie martw
          się.Może jak będziesz kładła sie spać,spróbuj wsłuchać sie w swoje ciało-ja też
          tak robiłam z niecierpliwością oczekując pierwszych sygnałów.Najlepiej położyć
          dłonie na brzuchu,delikatnie...Czasem może masz dziwne uczucie burczenia w
          brzuszku...delikatnego bulgotania...to nic innego jak tylko dzidzia daje znać o
          sobie.W tym czasie ruchy są niezwykle subtelne,prawie niewyczuwalne więc nie
          nastawiaj się na wielkie bombardowanie smile A poza tym jak są widoczne na usg-to
          nie ma powodów do obaw smile,ale rozumiem,że chcesz pewnie jak każda mamusia
          poczuc tą prawie metafizyczną chwilkę...-rozumiem,bo ja tez chciałam smile
          Pozdrawiam serdecznie
          • sylwiawm Re: RUCHY DZIECKA 11.03.05, 23:35
            Ja poczułam w 16 tyg mocnego kopniaka po szarlotce hihi. Rozmawiaj z brzuszkiem
            i głasz go, a sama zobaczysz jak szybko da znac wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka