koleandra 11.03.05, 19:14 Nie chcę oglądac żadnych tabel bo już je widziałam, chciałabym wiedzieć ile ważą/ważyły Wasze dzieci w 25tc? Moje waży około 1028 i to jakoś tak sporo chyba.... zaczynam się bać porodu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_stella Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:22 Dogodzić wam nie można, jedna płacze, ze za mało, druga, że za dużo. Tyle ma ile ma i co się martwić na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:30 Ojtam Stella, czytac nie umiesz.... ja się wcale nie martwię. Tak tylko z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:32 Potrafię: koleandra napisała: ...zaczynam się bać porodu... Co to jest jak nie martwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:36 Powiedz mi Stella, ale tak z ręką na sercu... czy Ty się nigdy porodu nie bałaś? A może tylko o tym nie pisałaś? Normalnie to by jeszcze uszło ale jak sobie pomyślę, że być może mi przyjdzie 5kg wystękać to się trochę zaczynam bać. Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Do Koleandry 12.03.05, 11:02 Pewnie sie trochę bałam, byłam nastawiona tak sobie, bo lekarz twierdził, że ma mniej więcej (o pierwszym mówię)38oo, więc średnio. Miało 3990, skończyło sie na kilku szwach. Drugie miało 3800 -bez ciecia. A w ogóle rodziłam szybko, nawet bardzo, łatwość porodu chyba jednak nie zależy od wagi dziecka, tylko od wielu innych rzeczy. Nieraz 4,5 kilowe wyskakują od razu, a nieraz sie kobieta męczy przy 2,5 kilowym. Tak ze glowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:23 moj w 32 tc wazy 2140g i tez zaczynam sie bac ze bedzie klocek.....a jaki masy wzmiar bpd i hc_ Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 11.03.05, 19:32 Moje malenstwo wazy rowny kilogram-tez 25tc.tak,ze spokojnie.Urodzimy jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
beatakat Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 09:05 Mój synek w 23 tc ważył już 680g... Też się boję,że to będzie mały słonik,a ja jestem drobna. Mam stracha przed porodem, nie ma co ukrywać. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
babalaba Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 09:31 Hm, moje 23tc - 530g. Mało, średnio? Nie wiem. Dwa tygodnie różnicy, a połowa dziecka koleandry... W podręczniku, też ta waga jest wyższa. Poprzednio, urodziłam dziecko 4kg., ale nie mam danych z ciąży. Ile ważą inne dzieci w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 09:47 babalaba napisała: > Hm, moje 23tc - 530g. Mało, średnio? Nie wiem. No własnie normalnie... Moje w 21tc wazyło 600g. czyli mozna sie było tego spodziewać Nie to, żebym sie az tak bardzo martwiła ale takie 5 kilogramowe dziecko to wydaje mi sie trochę jakby zbyt utuczone (niech nikt sie broń Boże nie obrazi!) ale może się jeszcze wyrówna. Inne wymiary są normalne - tzn. nie pamiętam ile czego było ale wszystko wg USG na 25tc czyli ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia nie rozumiem 12.03.05, 10:05 Normy podaję, że płód w 27 tc waży 760 g. Wiem, że to sprawa indywidualna, ale żeby aż tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: nie martwcie sie 12.03.05, 10:51 Moj Maly w 26 tyg ciazy wazyl ok. 980 g. Nie rozumiem dlaczego tak sie przejmujecie waga, dziewczyny!!! Wprowadzili nowoczesne usg, dzieki ktorym mozna ORIENTACYJNIE okreslic wage i teraz wszystkie sie zamartwiaja. Lepiej myslmy o czyms przyjemnym, a usg i tak bardzo czesto podaja bledna wage a do konca ciazy to jeszcze duzo moze sie pozmieniac. Pozdrawiam wszystkie ciezaroweczki. Kasia 38tc Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 10:59 bez stresu nie wiem ile wazy teraz moje dziecko {23tc) ale wg literatury w 21tc dziecko powinno wazyc około 400gram a waga płodu obliczana wg usg wynika jakoś z długości kości nóg i wcale nie oznacza ze dziecko naprawde tyle wazy pozdr iza Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 11:11 ja nie wiem, jeszcze na usg nie byłam i jakos o tym nie mysle, Więc może nie powinnam tu pisac, ale zaintrygowała mnie wypowiedz stelli- a niby w czym nam dogodzić nie mozna? Ja tez się martwię i też się boję porodu, i co z tego? najnormalniejsze uczucie, i czasem dobrze jest o tym napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Do Coronelli 12.03.05, 11:18 Wiesz napisałam tamto pięc minut po tym, jak przeczytałam, że jakaś inna kobieta martwi się, że ma rozwarcie na palec w 37 tygodniu, bo dziecko ma DOPIERO 2900. Czyli tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Do Coronelli 12.03.05, 11:21 No właśnie! Dogodzic nie można, to prawda.... bo ja bym się bardzo cieszyła mając w 37tc takie rozwarcie.... Ale niestety, taki mój los.... że żeby osiągnąć takie rozwarcie to sie musiałam dobę w bolesnych skórczach męczyć.... ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Re: Do Coronelli 12.03.05, 11:24 Nie przejmuj się, przy drugim szybciej idzie. Też się właśnie dziwiłam, bo 37 tydzień i 2900, to moim zdaniem sama radość rodzić. Dziecko donoszone, nieduże i rozwarcia trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 11:18 Stella mnie z kimś pomyliła Nie, ja nie jestem tą panikującą paniusią co to z każdą głupotą na forum leci i zamęt sieje... bo ja za takimi też nie przepadam. Tak tylko napisałam, że wolałabym "wielorybka" nie urodzić i to nie tylko ze względu na ciężki poród... Ada wazyła 4 kilo, teraz będzie chłopiec więc może być większy (już teraz odczuwam różnicę - rozpycha się niemiłosiernie). Co ma byc to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 11:20 Z kim Cię pomyliłam? To o 37 tygodniu to nie o Tobie było, tylko o jakiejś innej mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 11:22 Stella, chodziło mi o to, że pomyliłaś mnie z jakąkolwiek panikującą paniusią... do takiej mi jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: 25tc - ile ważą Wasze dzieciaki? 12.03.05, 11:41 Koleandra twoj dzidzius jest rowiesnikiem mojego . Bylam wczoraj na usg i wszystkie parametry z 27 tyg (dwa tyg wiecej)i waga rowno 1 kg . Pani dr powiedziala,ze bedzie chyba duzy dzidzius . Damy rade , no bo kto jak nie my. Odpowiedz Link Zgłoś