oniszka 19.03.05, 10:39 Własnie byłam wczoraj na USG widziałam ludka . Miał rączki, nóżki i potwornie się wiercił, a serducho biło jak szalne ). Termin ma na ok 18 pażdziernika, czy jest ktos w podobnym etapie ciązy? Pozdrawiam Wszystkich ciplutko. ))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:46 witaj ja też jestem w 9 tyg ciąży.termin mam na 15 października.jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:49 nie chciała bym tujęczec i narzekać ale w porównaniu z pierwszą ciążą to jakaś makabra mdli mnie jak się najem i jak jestem głodna, boli brzuch i na nic nie mam siły. Chodze spać o 21 a w dzień tez bym chęnie przysneła. Ale jest pozytyw tego wszystkiego nie wymiotuje. A dziś czuje się całkiem znosnie więc może to juz koniec tego złego samopoczucia ). A Ty jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:58 ja mam mdłości od początku i ciągle wymiotuję,zwłaszcza jak jestem głodna.najgorzej jest wieczorem,bo nie mam na nic ochoty.cały dzień bym spała... tak w ogóle to mam grypę i bardzo się martwię co z tym dalej będzie!!mam w domciu córeczkę-Juleczkę,która ma 1.5 roku.pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 11:00 ja miałam grype na samym początku ciązy dzieki temu wogule się dowiedziałam że w niej jetem bo razem z lekami kazałam na wszelki wypadek kupic mężowi teścik i ups a tu dzidzia. Nie martw sie tylko dbaj o to by nie miec wysokiej gorączki bierz paracetamol przynajmniej mi tak kazali. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrwia napewno będzie wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 11:08 no co Ty nie ma za co ). Musimy się wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 15:41 Ja zaycnma 9 tydzien i jeszcze nie mialam USG, mam nadzieje, ze bede miala w przyszlym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 15:47 TO PIERWSZE DZIECKO? JAK SIĘ CZUJESZ? Odpowiedz Link Zgłoś
agwima Re: Ja:) 19.03.05, 10:50 Witaj! Przede wszystkim gratuluję! Ja mam termin na 28 października. Moje maleństwo wczoraj skończyło 8 tygodni hihi (A starsze - córeczka, które biega po domku ma 13 miesięcy) Ostatnie usg miałam robione 2 marca. Maluszek miał wtedy 7,7 mm mocno bijące serducho i duuużo energii Na następną wizytę idę 12 kwietnia, wtedy będę miałą robione drugie usg... juz nie mogę się doczekać! Pozdrawiam! P.S Nie wiem jak Ty ale ja jestem cały czas baaardzo śpiąca, wybredna jeśli chodzi o jedzenie (choć na szczeście mdłości mi przechodzą!) i niestety pobolewa mnie często dół brzucha... Choć wierzę, że to normalne to jednak troszke się martwie zwłaszcza, że nie mam możliwości z całkowitego zrezygnowania z noszenia córeczki PA Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: Ja:) 19.03.05, 10:53 mój ludek miał 24mm a tez mam synka który ma 5,5 roku . Tez mnie pobolewa brzuch ale na to najleprza jest nospa, czasem nawet dwie te po 4 mg. W poprzedniej ciąży mimo że było wszystko oki tez ją brałam tylko taką podwójną na recepte bo tez mnie brzuch pobolewał a wszystko było oki. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia258 Re: 9 tydzień kto ze mną? 20.03.05, 10:00 cześć kobietki, moj maluszek ma pojawić się na swiecie 29 pażdziernika. w poniedzialek idęna pierwsze usg wiec go zobacze. mam 26 lat i to moja pierwsza ciąża. napiszce coś o sobie. poznamy sie ibędziemy sie wspierac Odpowiedz Link Zgłoś
agwima Re: 9 tydzień kto ze mną? 20.03.05, 12:05 Hej! Czyli masz termin na dzień przede mną Ja też mam 26 lat. I choć mam wspaniałą córeczkę - Nasz pierwszy Cud - to faktem jest, że to moja pierwsza ciąża - drugi Cud Dlatego drże by wszystko nyło ok. Ale wierzę, że od nastawienia psychicznego wiele zalezy więc... musi byc dobrze i już Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
carinab Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 14:11 Witajcie, mam termin na 22 października ) dzisiaj wieczorkiem idę na usg. Już nie mogę się doczekać)) Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka do carinab 21.03.05, 14:16 Witaj! Super przeżycie takie USG. Ja do dziś jestem pod wrażeniem mimo że to moje drugie dziecko. Ale super zobaczyć takliego małego ludka wiercącego się w brzuch i to bijące serducho )). Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mmonia74 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 07:37 Witajcie! Ja mam termin na 22 października. USG miałam robione trzy tygodnie temu-serducho waliło jak szalone. Teraz usg za 2tyg, a ja oczywiście już nie mogę się doczekać. Martwi mnie, że jestem przeziębiona dlatego za godzinę wybieram się do lekarza i mam nadzieję, że dostanę zwolnienie. Pracuję w szkole i od kiedy wiem, że jestem w ciąży mam małą "jazdę"na wszelkie "niegroźne"katarki, kaszelki u innych i jestem strasznie zła na rodziców, którzy puszczają chore dzieci na zajęcia. Podrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka do mmonia74 21.03.05, 08:26 Witaj~! Ja tez mam takie jazdy na punkcie chorych ludzi zwłaszcza że teraz ta grypa panuje i wszyscy w okół chorzy brrr. Miałam grype na samiusienkim poczatku ale mam nadzieje że nic to nie zaszkodziło , a teraz tylko dwa dni katarku, za to moja rodzinka wciąż chrycha( najpierw mąż teraz synek. Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mmonia74 do oniszka 21.03.05, 12:56 No i leżę w łóżku - zwolnienie do końca tygodnia. Przyda mi się trochę więcej odpopczynku i snu, bo do tej pory jak większość dziewczyn chodziłam ciągle zmęczona i niewyspana. Na samym początku ciąży (kiedy tylko domyslałam się, że coś z "tego" może być)miałam zapalenie gardła, 39,5 gorączki i brałam antybiotyk, na szczęście bezpieczny dla dziecka. Ale i tak ciągle martwię się, czy wszystko będzie w porządku. Z drugiej strony wiem, że tak będzie już przez najbliższe parę latek)) Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: mmonia74 21.03.05, 13:11 Przykro mi że Sie rozchorowalaś (. Ale pare dni w łóżku to w naszym stanie fajna sprawa tylko szkoda że towarzyszą temu skutki uboczne typu choroba. Ale napewno wszystko będzie dobrze w każdym razie trzymam mocno kciuki )) i dużo zdrówka życze oraz wyleniuchowania za wrzelkie czasy ) to moje gg jak bys miała ochote pogadać 1505668 Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_waw Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:06 Hej, A ja mam termin na 19 pazdziernika( teraz 9 i 1/2 tyg). Dzisiaj ide na drugie USG mam nadzieje ze zobacze juz moje maleństwo. Ostatnio 3 tyg temu widziałam tylko bijace jak szalone male serduszko Sampoczucie takie sobie, mdlosci, wzdecia, zgaga, i ta wszeogarniajac sennosc, mogłabym spac od rana do wieczora, i od wieczora do rana. Mam nadzieje ze jak przyjdzie piekna wiosnenka to troche przejdzie. Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:12 to mamy jeden dzień różnicy w terminach i ja tez z W-wy jestem ).Mi od dwóch dni jakoś lepiej już mnie nie mdli i jakoś masz więcej werwy nawet się za porzątki wziełam przedswiąteczne. Mam nadzieje że już wszystko wróciło do normy . Pozdrawiam cieplutko ) Odpowiedz Link Zgłoś
eraba78 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:22 Witam!!!! Mam termin na ok 19 października. Następna wizytę mam 7 kwietnia. Już nie moge sie doczekać na ostatnim widziałam surduszko biło pięknie a przy tym fikało sobie Pozdrawiam wszystkie mam bardzo gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
eska77 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:29 Witam, A ja to mam dwa terminy: wg gina - 21 października (liczony od OM) i wg mnie i kilku kalkulatorów ciąży - 29 października (liczony od owu). Czuję się bardzo dobrze - tylko trochę mnie mdli, śpie za dwóch ) i ogólnie jestem bardzo szczęśliwa. Tylko jakaś paskudna wysypka wyskoczyła mi na brzuchu- pewnie jakieś uczulenie, tylko nie potrafię zlokalizować na co . Ale jutro idę do lekarza z tą wysypką - może co pomoże, bo wapno już nie pomaga... Pozdrawiam, eSKa Odpowiedz Link Zgłoś
marika00 Re: 9 tydzień kto ze mną? 23.03.05, 09:35 ale fajnie, ja tak samo mam 9 tydzień jak miło. Na usg byłam tydzień temu i widziałam moją kruszynkę i jej serducho. Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 23.03.05, 09:37 nie 6samowite przeżycie co nie )) momo że to moje drugie dziecko to robi tak samo duże wrazenie.Pozdrawiam i gratuluje )) Odpowiedz Link Zgłoś