Dodaj do ulubionych

9 tydzień kto ze mną?

19.03.05, 10:39
Własnie byłam wczoraj na USG widziałam ludka smile. Miał rączki, nóżki i
potwornie się wiercił, a serducho biło jak szalne smile). Termin ma na ok 18
pażdziernika, czy jest ktos w podobnym etapie ciązy?
Pozdrawiam Wszystkich ciplutko.
smile)))
Obserwuj wątek
    • gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:46
      witaj ja też jestem w 9 tyg ciąży.termin mam na 15 października.jak się czujesz?
      • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:49
        nie chciała bym tujęczec i narzekać ale w porównaniu z pierwszą ciążą to jakaś
        makabra wink mdli mnie jak się najem i jak jestem głodna, boli brzuch i na nic
        nie mam siły. Chodze spać o 21 a w dzień tez bym chęnie przysneła. Ale jest
        pozytyw tego wszystkiego nie wymiotuje. A dziś czuje się całkiem znosnie więc
        może to juz koniec tego złego samopoczucia smile). A Ty jak się czujesz?
        • gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 10:58
          ja mam mdłości od początku i ciągle wymiotuję,zwłaszcza jak jestem
          głodna.najgorzej jest wieczorem,bo nie mam na nic ochoty.cały dzień bym spała...
          tak w ogóle to mam grypę i bardzo się martwię co z tym dalej będzie!!mam w
          domciu córeczkę-Juleczkę,która ma 1.5 roku.pozdrówka
          • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 11:00
            ja miałam grype na samym początku ciązy dzieki temu wogule się dowiedziałam że
            w niej jetem bo razem z lekami kazałam na wszelki wypadek kupic mężowi teścik i
            ups a tu dzidzia. Nie martw sie tylko dbaj o to by nie miec wysokiej gorączki
            bierz paracetamol przynajmniej mi tak kazali. Pozdrawiam i życze szybkiego
            powrotu do zdrwia napewno będzie wszystko dobrze
            • gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 11:04
              DZIĘKUJĘ BARDZO!!!!!!!!!
              • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 11:08
                no co Ty nie ma za co smile). Musimy się wspierać.
                • majan2 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 15:41
                  Ja zaycnma 9 tydzien i jeszcze nie mialam USG, mam nadzieje, ze bede miala w
                  przyszlym tygodniu.
                  • gosia673 Re: 9 tydzień kto ze mną? 19.03.05, 15:47
                    TO PIERWSZE DZIECKO? JAK SIĘ CZUJESZ?
    • agwima Re: Ja:) 19.03.05, 10:50
      Witaj! Przede wszystkim gratuluję!smile
      Ja mam termin na 28 października.
      Moje maleństwo wczoraj skończyło 8 tygodni hihi
      (A starsze - córeczka, które biega po domku ma 13 miesięcysmile)
      Ostatnie usg miałam robione 2 marca.
      Maluszek miał wtedy 7,7 mm mocno bijące serducho i duuużo energiismile
      Na następną wizytę idę 12 kwietnia, wtedy będę miałą robione drugie usg... juz
      nie mogę się doczekać!smile
      Pozdrawiam!
      P.S Nie wiem jak Ty ale ja jestem cały czas baaardzo śpiąca, wybredna jeśli
      chodzi o jedzenie (choć na szczeście mdłości mi przechodzą!) i niestety
      pobolewa mnie często dół brzucha... Choć wierzę, że to normalne to jednak
      troszke się martwie zwłaszcza, że nie mam możliwości z całkowitego
      zrezygnowania z noszenia córeczkiwink PA
      • oniszka Re: Ja:) 19.03.05, 10:53
        mój ludek miał 24mm a tez mam synka który ma 5,5 roku smile. Tez mnie pobolewa
        brzuch ale na to najleprza jest nospa, czasem nawet dwie te po 4 mg. W
        poprzedniej ciąży mimo że było wszystko oki tez ją brałam tylko taką podwójną
        na recepte bo tez mnie brzuch pobolewał a wszystko było oki.
      • oniszka Re: Ja:) 19.03.05, 10:54
        Ja tez Ci bardzo bardzo gratuluje!!!!!
    • oliwia258 Re: 9 tydzień kto ze mną? 20.03.05, 10:00
      cześć kobietki,
      moj maluszek ma pojawić się na swiecie 29 pażdziernika.
      w poniedzialek idęna pierwsze usg wiec go zobacze.
      mam 26 lat i to moja pierwsza ciąża. napiszce coś o sobie.
      poznamy sie ibędziemy sie wspierac
      • agwima Re: 9 tydzień kto ze mną? 20.03.05, 12:05
        Hej! Czyli masz termin na dzień przede mnąwink
        Ja też mam 26 lat. I choć mam wspaniałą córeczkę - Nasz pierwszy Cud - to
        faktem jest, że to moja pierwsza ciąża - drugi Cudsmile Dlatego drże by wszystko
        nyło ok. Ale wierzę, że od nastawienia psychicznego wiele zalezy więc... musi
        byc dobrze i jużsmile Pozdrawiam!

• carinab Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 14:11
        Witajcie,

mam termin na 22 października smile) dzisiaj wieczorkiem idę na usg. Już nie mogę
        się doczekaćsmile))
        • oniszka do carinab 21.03.05, 14:16
          Witaj! Super przeżycie takie USG. Ja do dziś jestem pod wrażeniem mimo że to
          moje drugie dziecko. Ale super zobaczyć takliego małego ludka wiercącego się w
          brzuch i to bijące serducho smile)).
          Pozdrawiam cieplutko
    • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 20.03.05, 21:25
      podnoszę troszeczkę temacikwink
      • mmonia74 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 07:37
        Witajcie! Ja mam termin na 22 października. USG miałam robione trzy tygodnie
        temu-serducho waliło jak szalone. Teraz usg za 2tyg, a ja oczywiście już nie
        mogę się doczekać.
        Martwi mnie, że jestem przeziębiona dlatego za godzinę wybieram się do lekarza
        i mam nadzieję, że dostanę zwolnienie. Pracuję w szkole i od kiedy wiem, że
        jestem w ciąży mam małą "jazdę"na wszelkie "niegroźne"katarki, kaszelki u
        innych i jestem strasznie zła na rodziców, którzy puszczają chore dzieci na
        zajęcia.
        Podrawiam!
        • oniszka do mmonia74 21.03.05, 08:26
          Witaj~! Ja tez mam takie jazdy na punkcie chorych ludziwink zwłaszcza że teraz
          ta grypa panuje i wszyscy w okół chorzy brrr. Miałam grype na samiusienkim
          poczatku ale mam nadzieje że nic to nie zaszkodziło , a teraz tylko dwa dni
          katarku, za to moja rodzinka wciąż chrychasad( najpierw mąż teraz synek.
          Pozdrawiam i trzymam kciuki
          • mmonia74 do oniszka 21.03.05, 12:56
            No i leżę w łóżku - zwolnienie do końca tygodnia. Przyda mi się trochę więcej
            odpopczynku i snu, bo do tej pory jak większość dziewczyn chodziłam ciągle
            zmęczona i niewyspana. Na samym początku ciąży (kiedy tylko domyslałam się, że
            coś z "tego" może być)miałam zapalenie gardła, 39,5 gorączki i brałam
            antybiotyk, na szczęście bezpieczny dla dziecka. Ale i tak ciągle martwię się,
            czy wszystko będzie w porządku. Z drugiej strony wiem, że tak będzie już przez
            najbliższe parę lateksmile))
            • oniszka Re: mmonia74 21.03.05, 13:11
              Przykro mi że Sie rozchorowalaś sad(. Ale pare dni w łóżku to w naszym stanie
              fajna sprawa tylko szkoda że towarzyszą temu skutki uboczne typu choroba. Ale
              napewno wszystko będzie dobrze w każdym razie trzymam mocno kciuki smile)) i dużo
              zdrówka życze oraz wyleniuchowania za wrzelkie czasy wink) to moje gg jak bys
              miała ochote pogadać 1505668
    • krysia_waw Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:06
      Hej,
      A ja mam termin na 19 pazdziernika( teraz 9 i 1/2 tygsmile). Dzisiaj ide na
      drugie USG mam nadzieje ze zobacze juz moje maleństwo. Ostatnio 3 tyg temu
      widziałam tylko bijace jak szalone male serduszkosmile
      Sampoczucie takie sobie, mdlosci, wzdecia, zgaga, i ta wszeogarniajac sennosc,
      mogłabym spac od rana do wieczora, i od wieczora do rana.
      Mam nadzieje ze jak przyjdzie piekna wiosnenka to troche przejdzie.

Krysia
      • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:12
        to mamy jeden dzień różnicy w terminach i ja tez z W-wy jestem smile).Mi od dwóch
        dni jakoś lepiej już mnie nie mdli i jakoś masz więcej werwy nawet się za
        porzątki wziełam przedswiąteczne. Mam nadzieje że już wszystko wróciło do
        normy smile.
        Pozdrawiam cieplutko smile)
    • eraba78 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:22
      Witam!!!!
      Mam termin na ok 19 października. Następna wizytę mam 7 kwietnia. Już nie moge
      sie doczekać na ostatnim widziałam surduszko biło pięknie a przy tym fikało
      sobie Pozdrawiam wszystkie mam bardzo gorąco
    • eska77 Re: 9 tydzień kto ze mną? 21.03.05, 09:29
      Witam,
      A ja to mam dwa terminy: wg gina - 21 października (liczony od OM) i wg mnie i kilku kalkulatorów ciąży - 29 października (liczony od owu). Czuję się bardzo dobrze - tylko trochę mnie mdli, śpie za dwóch wink) i ogólnie jestem bardzo szczęśliwa. Tylko jakaś paskudna wysypka wyskoczyła mi na brzuchu- pewnie jakieś uczulenie, tylko nie potrafię zlokalizować na co wink. Ale jutro idę do lekarza z tą wysypką - może co pomoże, bo wapno już nie pomaga...

Pozdrawiam,
      eSKa
    • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 23.03.05, 09:28
      podciągne troszeczkę temacik wink
    • marika00 Re: 9 tydzień kto ze mną? 23.03.05, 09:35
      ale fajnie, ja tak samo mam 9 tydzień jak miło. Na usg byłam tydzień temu i
      widziałam moją kruszynkę i jej serducho.
      • oniszka Re: 9 tydzień kto ze mną? 23.03.05, 09:37
        nie 6samowite przeżycie co nie smile)) momo że to moje drugie dziecko to robi
        tak samo duże wrazenie.Pozdrawiam i gratuluje smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka