Dodaj do ulubionych

CO POLECACIE NA ROZSTĘPY????

22.03.05, 10:08
Kochane jestem w 13/14 tc. Zastanawiam sie czy juz mogę (powinnam)stosować
jakieś balsamy przeciw rozstepom, ujędrniajace. Jeżeli tak poradźcie jakie,
będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Mada
Obserwuj wątek
    • primka Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:14

Polecam Avent oraz Gerber. Ten pierwszy najtaniej można kupić w Smyku.
      Podobno nieźle sprawdza się też zwykła oliwka.
    • kasiaa256 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:15
      Ja używam oliwki dla niemowląt, moim zdaniem jest rewelacyjna.
      • gosia673 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:20
        oliwka,oliwka,oliwka
    • elza78 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:20
      nie ujedrniaj skory teraz bo jeszcze bardziej ja napinasz i to potem moze
      powodowac powstanie rozstepow, uzywaj tylko kosmetykow "na rozstepy" ale nie
      ujedrniajacych, zwykla oliwka jest ok, tylko ze sie klei troche, poza tym tak
      czy inaczej kiedy przybierasz na wadze w 4 tygodnie kolo 10 kilo to skora nie
      ma szans, chocbys sie zlotem smarowala to jesli masz sklonnosc do rozstepow to
      je dostaniesz, niestety, ja jestem tego przykladem, na kosmetyki wywalilam kupe
      kasy a rozstepy tak czy siak mam, coprawda nieduzo, ale sa... gerber jest dobry
      fajnie pachnie dobrze sie wchlania, jest stosunkowo niedrogi (okolo 20 pln) no
      i przeznaczony dla kobiet w ciazy
      • gosia673 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 11:30
        moim zdaniem oliwka która się nie klei to oliwka PETITINI firmy ZIAJA.bardzo
        dobrze się wchłania!
    • kinga_nl Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:32
      aptekarka polecila mi mustele. sama wlasnie urodzila i stosowala ten krem, byla bardzo zadowolona, ani jednego rozstepu. cena ok.80zl. ja stosuje go 2x dziennie juz od 2 miesiaca, skora jest widocznie znacznie bardziej elastyczna, wiec na razie moge rowniez polecic
    • lukka Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:33
      polecam mustelle, dwie moje znajome stosowały i nie mają rozstępów, ja jestem
      na przełomie 8/9 m-ca i na razie odpukać, też ani śladu. A moja mama miała
      rozstępy, więc skłonności genetyczne ja też pewnie mam. Jedyna wada tego kremu
      to cena - 90 zł za opakowanie, wystarcza na m-c, a pod koniec na 2 tygodnie.
    • kocia_kolyska Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 10:37
      a ja polecam krem mammaia z Ziajki. smaruję się nim od kilku tygodni i jak
      narazie nie zauważam żadnych zmian. przycylam się również do opinii o oliwce,
      wcześniej (przed 15 tc) standardowo smarowałam się balsamem z Nivei.
      • rumianek75 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 11:00
        Dziekuje serdecznie,
        czy każda oliwka dla niemowlat jest ok, a ktora sie w miare dobrze wchlania?
        • nikus1 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 11:05
          Ja stosuje od początku Fissan. Teraz jestem w 23 tygodniu, brzuch już solidnie
          urósł i narazie nie ma śladu rozstępów. Możesz go kupić w aptece. Kosztuje kolo
          20 zł.
          • magdulka26 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 11:29
            Ja używam na zmianę Gerbera i Fissanu.Teraz idzie lato więc będe uzywać tylko
            gerbera gdyz Fissan jest za tłusty na ciepłe dni jak dla mnie .Czasem tez
            uzywam oliwki J&J w płynie ale nie wyobrażam sobie smarowania sie oliwką w
            lecie.Przecież bym się kleiła niemiłosiernie.Ważne jest nawilżanie skóry ,wpływ
            ma tez jak duzo przytyjemy i jakie mamy skłonnosci do rozstepów.Ja zaczynam 19
            tc i przytyłam dopiero 2 kg.
        • figa771 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 11:29
          Na dzien polecam Balsam Oliwkowy Nivea,niezle sie wchłania,a na noc Olejek do
          suchej skory,tez Nivea.
          33tydz. i zadnego rozstepu a kilogramow do przodu...14sad
          • sylwiawm Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 12:32
            Ja nie polecam oliwki johnsona. Dostalam po niej uczulenie i zraziłam się do
            oliwek. Polecam mleczko nivea baby do skóry wyjątkowo suchej. Nie mam na
            szczescie rozstepów, ale skóra bardzo sie wysusza i dzieki mleczku nie
            swedzi.
    • cholmin Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 12:03
      Ja urodziłam 2 tygodnie temu. Na początku też stosowałam Mustellę - używałam
      już od 11 tygodnia, ale przerzuciłam się na Gerbera, ponieważ dużo tego schodzi
      a cena jest dosyć wysoka. Muszę przyznać, że ze swojej skóry jestem bardzo
      zadowolona- zero rozstępów a skóra jest bardzo gładka i jędrna. Poza tym Gerber
      się świetnie wchłania ( W porównaniu z Mustella, czy Penatenem, bo te
      wypróbowałam) Cena też jest przystępna - można pozwolić sobie na smarowanie dwa
      razy dziennie. W ostatnich dwóch miesiącach ciąży używałam na dzień Gerbera a
      na noc po kąpieli oliwkę J&J w żelu (nanosi się trochę na mokrą skórę) I to
      wszystko dało świetny rezultat. Polecam i Pozdrawiam, Iza
    • monikaj21 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 14:01
      JEstem tuz przed porodem i idac za radami kolezanek od poczatku uzywalam oliwki
      z zelu - nie mam rozstepow, chociaz mam chyba do nich sklonnosc bo rozstepy na
      posladkach pojawily mi sie kilka lat temu. Mysle, ze ta oliwka naprawde jest
      super, jedyna rzecz jest dyskusyjna - wada i jednoczesnie zaleta oliwki w zelu
      jest to ze jest bardzo, bardz0 tlusta - z jednej strony nie wyobrazam sobie
      smarowania sie czyms mniej tlustym bo normalnie mam bardzo sucha skore, a teraz
      brzuch zaczyna strasznie swedziec jak przestaje byc odpowiednio natluszczony, z
      biustu i brzucha zaczyna sie tez wtedy luszczyc skora (smaruje sie 2 razy
      dziennie, to wystarcza), z drugiej strony niestety tluszcza sie ubrania -
      szczegolnie pizamy bo wieczorem smaruje sie wieksza iloscia oliwki. Probowalam
      tez Penatenu i Sanosanu na rozstepy dla ciezarowek, ale oba nawilzaja skore na
      krotko.

Pozdrawiam
      Monika
      • wielkanocnababa Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 14:23
        ja kupiłam najpierw fissan, ale jest strasznie tłusty i trudno go rozsmarować.
        Teraz stosuje krem Gerbera i jest świetny. Zobaczymy później czy skuteczny ...
    • mareike1 Re: CO POLECACIE NA ROZSTĘPY???? 22.03.05, 14:26
      jestem w 27 tc i polecam Ziajke "mammamija" nawet pół rostęa a brzuch mam duży
      oj duży i ciężki wink
    • moje-cudo Fissan 22.03.05, 14:43
      mimo ze tłusty ale najlepszy, nie mam zadnego rozstępu, a i rozsmarowuje sie go
      idealnie kiedy jest cieplutki wink

M i N (40tc i 2d)
      • asikp11 Rozstępy 22.03.05, 18:04
        Ja używam gerbera i jestem na razie bardzo zadowolona a co dalej zobaczymy. Ale
        moja koleżanka która studiuje zaocznie kosmetologię na wykładzie ,tylko juz nie
        pamiętam z jakiego przedmiotu, dowiedziała sie ze najlepsza na rozstępy jest
        oliwa z oliwek. Moze i tak ale na razie nie mam motywacji zeby spróbować. To
        przecież takie tłuste i czułabym sie jak na patelni. Ale jeśli miałoby to byc
        takie skuteczne to może warto??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka