ewusia8 23.03.05, 08:18 cześć dziewczyny jestem w 22 tc i mam upławy byłam w poniedziałek u gina i dał mi gyno-femidazol na nie biorę od wczoraj ale mam wrażenie że mi się powiększyły po tych globulkach czy wy tez tak miałyscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabiska Re: upławy 23.03.05, 08:42 Bralam je kiedys i faktycznie mialam takie wrazenie, ale to podobno nie ma nic ze soba wspolnego. Po jakims czasie wszystko przeszlo. Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: upławy 23.03.05, 09:16 bo ja już zaczełam schizować ze to cos innego wody....ja głupia Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: upławy 23.03.05, 09:29 Hej jestem w 24 tc i mam dokladnie to samo. Dostalam tydzien temu gyno- femidazol, niby na plamienia od torbieli i tez rano na udach mam mala "powodz". Wczoraj jakas idiotyczna mysl mnie naszla, ze to moga byc wody. Moze jak przeczytalam na onecie, ze od 24 tc trzeba uwazac, bo moga zacza sie juz akcje porodowe i odchodzenie wod (po cholere ja to czytalam . Za tydzien mam wizyte u lekarki i chcialam jej zapytac czy to normalne, ale skoro piszecie, ze u Was sa podobne objawy po tym leku, to juz po woli wyluzowuje. Jednak ta ciaza to faktycznie jest niesamowita szkola cierpliwosci. 9 miesiecy panikowania czy z dzidzia jest wsio ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: upławy 23.03.05, 10:46 tak to prawda 9 miesięcy schiza ale nie przejmuj sie widocznie tak po tym leku jesta najgorrzej czytać i schizować Odpowiedz Link Zgłoś
joaska26 Re: upławy 23.03.05, 17:34 Ja ten lek dostałam na polip pochwy.Stosowałam przez 5 dni a w 4 i 5 dniu dostałam strasznego swedzenia w pochwie.Lekarz kazał odstawic.polip zniknął.Nie wiem czy samoczynnie czy po tych 5 tabletkach?...o tym leku slyszalam ze nie jest za dobry-powoduje rozne dziwne reakcje...ale ponoc kazda osoba reaguje inaczej.ja mam upławy caly czas a jestem w 26 tyg.na poczatku mnie stresowały a teraz sie przyzwyczaiłam.lekarz twierdzi ze to normalne wiec sie nie denerwuje.badz dobrej mysli.pa Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: upławy 23.03.05, 19:50 Troszke mnie dziwi, ze ci cokolwiek gin przepisal bez sprawdzenia stanu bakteriologicznego drog rodnych. Moj gin od tego zawsze zaczynal, a pozniej sie okazywalo, ze taka juz jest ta moja uroda w ciazy ze uplawy sa wynikiem dzialania hormonow. Biore wiec tylko lactovaginal, profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: upławy 23.03.05, 21:30 no wlasnie - tez czytalam, ze uplawy w ciazy to rzecz normalna. Niestety lekarze w Poslce w wiekszosci sami nie proponuja zadnych badan. No przynajmniej ci, do ktorych trafialam. Dopiero lekarka do ktorej trafilam ostatnio, sama zaczela mi wypisywac skierowania na badania laboratoryjne. Czy wiecie jakie badania nalezy zrobc przy uplawach ? W jednym z postow jakas dziewczyna pisala o koniecznosci zrobienia badan na posiew (chyba). Czy wiecie co to jest, ile to kosztuje, gdzie sie to robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: posiew 23.03.05, 21:34 moj lekarz na przyklad nie dal skierowania na posiew, bo powiedzial, ze kobietom w ciazy wychodza dziwne wyniki i lepiej poczekac po ciazy...Tez bralam gyno-femidazol, pomaga dopiero po dluzszym czasie, nie ma co sie ludzic, ze po 2 globulkach bedzie lepiej... Pozdrawiam. Kasia 40tc Odpowiedz Link Zgłoś