Dodaj do ulubionych

Ciąża a SEX

23.03.05, 11:41

Moje pytanie może wyda wam sie głupie, ale mnie nurtuje. Może ktoś mi
odpowie... Czy w ciąży można uprawiać seks oralny i analny...? Mam pewne
problemy z ciążą, ale na seks też mam ochotę... Może taki rodzaj seksu jest
bezpieczniejszy dla dzidziusia?!
Obserwuj wątek
    • 18lipiec dżizas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 11:45
      Taaaak oralny seks jest wykluczony absolutnie...!!!!!!!!!
      • xagatka Re: dżizas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 11:47
        Dlaczego sex oralny jest wykluczony? Nie za bardzo rozumiem.
        • grochalcia Re: dżizas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 11:51
          Oj kobitko, poczatkujaca na forum chyba jestes. Witaj 18lipiec!!!!
          no bo co to za pomysl, ze seks wykluczony w ciazy???Zwlaszcza oralny??? Nie
          traktujcie ciazy jak choroby dziewczyny!!!jesli cos sprawia wam przyjemnosc, to
          nalezy z tego korzystac. Kasia 40tc
          • xagatka Re: dżizas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 11:54
            Dobrze ze sie odezwalas bo juz myslalam ze cos ze mna jest nie tak!
            Sex oralny szkodliwy dla dzidzusia.....skad takie podejrzenia!!!!!!
        • 18lipiec Re: dżizas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 11:51
          No jak to? Nie wiesz??????????
          Przecież jest szkodliwy dla dzidziusia!!!
          • joanna266 do zosi31 23.03.05, 12:46
            po co te zlosliwosci?seks w kazdej postaci jest dozwolony w ciazy pod warunkiem
            ze nie ma ku temu przeciwsazan lekarskich.wtedy nawet seks oralny moze byc
            szkodliwy poniewz skurcze macicy jakie wystepuja podczas orgazmu moga wywolac
            przedwczesna akcje porodowa.ale o tym czy jest takie ryzyko informuje
            lekarz.tak wiec jesli wszystko jest ok mozesz kochac sie w jaki sposob ci
            odpowiada i z jaka chcesz czestotliwosciawinka na moje zlosliwe kolezanki z
            forum nie zwracaj uwagi niektore kobitki w ciazy tak majawink)))))
    • emma_euro_emma Re: Ciąża a SEX 23.03.05, 13:00
      Zosiu, to zależy - u każdej kobiety wygląda to inaczej. Niby seks nie szkodzi na ciążę, ale np. podobno przyspiesza poród (oczywiście nie na początku czy w środku ciąży). U mnie to wygląda tak, że przez pierwszy trymestr bardzo się bałam (podświadomie, to było niezależne ode mnie), a od ok. 6 m-ca mój mąż zadecydował, że nie i koniec (chyba się boi, że uszkodzi Maleństwo). W każdym razie zaprzestaliśmy jakichkolwiek "praktyk", bo zauważyłam taką zależność, że zawsze w kilka godzin po orgaźmie miałam różowe upławy... Szczerze mówiąc, to nie wiem, dlaczego (pewnie przez skurcze wewnętrzne) i czy to bardzo źle, ale zaniepokoiło mnie to. Kobieta chyba bardziej intensywnie przeżywa seks, ponieważ jest bardziej ukrwiona i w ogóle wrażliwsza, ale wiem, że podświadomość tak wpływa, że jednak ciutkę myśli się o Maleństwie i przez to są jakieś zahamowania.
      Ogólnie to są przeciwwskazania do seksu, kiedy ciąża jest zagrożona, w Twoim przypadku trudno powiedzieć, bo napisałaś, że masz problemy z ciążą - może skonsultuj to z lekarzem? Jeśli chodzi o seks analny czy oralny to sądzę, że nie ma przeszkód...
      Jeżeli masz duże obawy i bardzo się boisz, to pewnie i tak za dużo przyjemności z tego nie będzie...
      Pozdrawiam.
    • oliwe Re: Ciąża a SEX 23.03.05, 13:35
      Wbrew kpinom koleżanek chcę poinformować, że niebezpieczne dla ciąży jest
      powietrze wdychane podczas seksu oralnego.
      Podczas prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma przeciwskazań ale na 6 tyg przed
      porodem stosunki powinny być ograniczone ze względu na ryzyko pęknięcia błon
      płodowych i odpłynięcie płynu owodniowego oraz ryzyko zakażeń.
      W ciąży powikłanej współżycie jest niewskazane w przypadku: jakiegokolwiek
      krwawienia z narządu rodnego czy też sączenia płynu owodniowego, wystąpienia
      objawów poronienia zagrażającego, porodu przedwczesnego czy łożyska
      przodującego.
    • aaaania Re: Ciąża a SEX 23.03.05, 14:15
      Jeśli ciąża jest w porządku to sex - czemu nie? Ale jeżeli zagrożona to niestety
      nie. Na patologi ciąż w szpitalu w czasie obchdu pani profesor cenzurowała
      książki które czytamy - żebyśmy się nie podniecały! Z drugiej strony lekarze
      zdają sobie sprawę, że zakaz seksu w ciąży zagrożonej jest powszechnie łamany.
      Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka