Dodaj do ulubionych

powysilkowe bole brzucha?

26.03.05, 13:17
poszlam rano zrobic koncowe zakupy, oczywiscie same pierdoly, ciezkie rzeczy
juz maz kupil. mialam tego ze 3 kg, moze 3.5. jak przyszlam do domu to lekko
bolalo mnie podbrzusze, po nospie i tabletce magnezu przeszlo, ale teraz
cokolwiek chce zrobic co wymaga schylenia sie lub siedzenia to czuje w
brzuchu dyskomfort. mialyscie tak? to nic zlego prawda?
acha, i czy to znaczy, ze czas, kiedy moglam cos robic w domu przeszedl do
historii i zostaly mi spacery i lezenie?
Obserwuj wątek
    • j04nn4 Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 13:32
      ja rowniez mam cos takiego i nie musze niczego dzwigac wystarczy ze przejde sie
      na dluzszy spacer i czesto gdy sie zalatwiam prawie za kzdym razem nie jest to
      przyjemne ale z tego co slysze to duzo przyszlych mam ma te dolegliwosc gdy juz
      jest ciaza ponad 20 tydzien pozdrawiam asia i 26 tyg brzusio
      • pimpek_sadelko Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 13:35
        ja w poniedzialek zaczne 17 tc. myslisz, ze z dzieckiem jest ok? jestem
        przewrazliwiona bo do tej pory jedynie raz mialam lekkie klucia, ktore po
        nospie przeszly. teraz nospa tez zadzialala, ale strach mi zostal. no nic musze
        byc dobrej mysli, moja mama mowi, ze w takiej ciazy to normalne, ze coraz
        czesciej rozne dolegliwosci bede czula. mam ndzieje, ze tak jest. zniose
        wszystko, byle by dziecko bylo zdrowe i bezpieczne. niech spokojnie mieszka u
        mnie przez najblizsze miesiace!
        dziekuje, ze sie odezwalas, to dla mnie bardzo wazne!
        wesolych swiatsmile
        • j04nn4 Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 13:41
          widocznie tobie wczesniej zaczal rosnac brzusio wczesniej kojaze sprzed 20 tyg
          takie klucia w podbrzuszu jak cos za szyko zrobilam np wstawalam albo szlam
          teraz te bole sa mocniejsze czasem wczoraj jak mnie zlapalo to z samochodu
          wysiasc nie moglam maz mi pomagal a pamietm kiedys w nocy obudzilo mnie
          straszne klucie w prawym boku sama sie przestraszylam ale gin powiedzial ze
          macica sei rozciaga i ze ciaza to stan najrozniejszych boli brzuszka moja
          kolezanka tez tak miala urodzila w zeszly wtorek i tak jak tu na forum
          dziewczyny mowia ze maja takie bole rozniste u mnie akurat po 20 bo w 21
          dopiero brzusio zaczl mi wypychac jednej wychodzi poniej drugiej wczesniej
          teraz takze mam wieczorami takie wrazenie po bokach brzuszka jakby mi ktos
          rozrywal skore i miesnie pomaga wmasowanie tlustego balsamu jesli wyniki sa
          oki badania gin tez nie ma co sie martwic taki juz nasz urok zycze wam zdrowka
          pozdrawiam asia i 26 tyg brzusio
          • pimpek_sadelko Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 13:43
            to moze faktycznie sie rozrastam. ja brzuch juz mam! talia mi zaczela zanikac w
            10 tc a brzuchem wyprzedzam wizualnie wyprzedzam wiek ciazy, wygladam na 5
            miesiac lub wiecej. mam juz pilke przed sobasmile
            • j04nn4 Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 13:54
              to dlatego miesnie sie naciagaja i skora i bola my ciezarowki jestesmy
              najpiekniejszymi kobietami na swiecie nie ma nic piekniejszego niz kobieta
              noszaca w sobie zycie male dzieciatko ja juz sie nie mohe doczekac az bedzie
              cieplo i bede mogla wyjsc w bluzce bez kurtki i abym mogla z calym swiatem
              podzielic sie moim szczesciem ze mam w sobie dzidzie wink) pozdrawiam asia i 26
              tyg brzusio
              • pimpek_sadelko Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 14:01
                ja chodze w rozpietym plaszczu, zeby lepiej bylo widac moje szczesciebig_grin
                • j04nn4 Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 14:02
                  hehehhehe ja tez ale jak juz zdejmiemy kutrki bedzie lepiej widac
                  \;ppppppppppppppppppppppppppppppppphehsmile)))
                  • zabiska Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 16:11
                    Tez tak mam jak ide do sklepu, nawet mala reklamoweczka wywoluje taki dziwny
                    bol w podbrzuszu. U mnie nospa jest na porzadku dziennym, musze ja lykac 3 razy
                    dziennie, ale jak dodatkowo sie poloze to przechodzi. To samo jest przy
                    sprzataniu, ale na to mam sposob, poodkurzam jeden pokoj, potem sie poloze,
                    potem nastepny i tak za kazdym razem. Po prostu robie wszystko na raty i to mi
                    tez pomaga.

Hahaha, a co do brzuszka to tez chce juz miec duuuzy. Dzisiaj w kosciele (na
                    swieceniu potraw) przeszlam sama siebie - nie usiadlam w lawce tylko dlatego
                    zeby wszyscy widzieli moj brzuszek. Wiem, ze to niemadre, ale ja tak bardzo sie
                    ciesze z mojej dzidzi, ze chce zeby wszyscy tez sie cieszyli ze mna.
                    Pa pa mamuski.
                    • j04nn4 Re: powysilkowe bole brzucha? 26.03.05, 16:19
                      robie dokladnie to samo eksponuje go za kazdym razem jestesmy pozytywnie
                      zakrecone pozdrowka
        • shamsa Re: powysilkowe bole brzucha? 29.03.05, 10:00
          pimpek - mamy chyba te sama date porodu (11 wrzesnia) i ja po niedzielnym
          swiatecznym spacerze mam juz drugi dzien bole
          rano ustepuja a po wysilku sie nasilaja
          bardzo sie wystraszylam, chociaz trudno powiedziec, ze sa bolesne, raczej
          oslabiajace
          lykam nospe, ale moze sprobuje ten magnez, bo nie mam sily psa wyprowadzic a co
          dopiero na zajecia chodzic
          • pimpek_sadelko Re: powysilkowe bole brzucha? 29.03.05, 10:05
            ja juz nie wiemkiedy urodzesmile
            pierwszy termin gin dal na 11 wrzesnia, potem cos o 4 wrzesnia wspominal, zatem
            bedzie bobas jak bedziesmile
            na razie te bole mi przeszly, ale postanowilam nie robic duzo a po kazdej
            czynnosci troszke sie bycze. magnez lykam od tamtego tygodnia, nospe bralam
            doraznie 2 razy.jakos damy rade!smile
    • mika_p Re: powysilkowe bole brzucha? 28.03.05, 13:35
      Pimpek, na przyszłość, zamiast nosić zwisającą torbę w ręce, weź ją pod pachę
      albo oprzyj na klatce piersiowej - tak jak w filmach noszą te wielkie papierowe
      torby. Wtedy ciężar i naprężenia zupełnie inaczej się rozkładają.
    • niedzwiedzica_sousie Re: powysilkowe bole brzucha? 29.03.05, 10:34
      mnie pobolewa tak po bokach, jakby jajniki, szczególnie jak jadę samochodem.
      zdarza mi się też ból brzucha po nocy, coś jakbym rok nie siusiała,mimo że
      wcale bardzo mi się nie chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka