modrooczka 14.04.05, 15:45 Czy któraś z Was robiła? Bo ja planuję, myśle że Kropeczce to nie zaszkodzi poki nie mam brzucha, ale napiszcie co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaapje Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 15:54 zaszlam w ciaze w trakcie kursu i moim zdaniem zupelnie nie mialo to wplywu (znaczy jedno na drugie). na poczatku mialam bole brzucha takie porownywalne z okresowymi i to mnie troche rozpraszalo, czasami bol glowy a w pierwszym trymestrze staralam sie nie brac prochow (no i z jazdy nie rezygnowac), ale poza tym bylo ok. w koncu i bez ciazy glowa czy brzuch czasem boli zdalam bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
gingeria Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 17:04 Cześć, zdawałam egzamin w 7 m-cu ciąży Co prawda zaczęłam duzo wcześniej ale musiałam przerwać, bo ogólnie źle sie czułam. Ale jak tylko doszłam do siebie to sobie dokończyłam. Jak tylko dobrze się czujesz to zrób sobie prawko, żebyś potem mogła sobie z Dzidzią jeździć gzdie chcesz. Może być problem z czasem po porodzie. Życzę powodzenia. My zdaliśmy za pierwszym razem Ginger Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 17:31 Prowadzenie auta w ciazy raczej przeszkoda nie jest. Ja jezdzilam do samego konca, nawet po terminie pojechalam na ktg do szpitala i okazalo sie na izbie przyjec,ze mam pierwsze skurcze. Upieralam sie,ze pojade do domu po torbe ale juz mnie nie wypuscili... Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 09:31 Egzamin zdawałam będąc w 2 miesiącu(nawet mi to ciut pomogło ).Potem jeszcze troche jeździłam ale nie dużo bo brzuch mi przeszkadzał.Musiałam odsówać fotel bo brzuch się nie mieścił,ale że mam 155cm wzrostu w końcu zabrakło mi nóg i musiałam sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 12:45 Moja szwagierka zrobiła kurs i zdała egzamin będąc w 6 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Myślicie, że łatwiej 17.04.05, 12:52 Ja tez mam do zdania egzamin. Troche się denerwuje, bo pół roku od testów minie mi w maju, czyli mam miesiąc no podejście. Chciałam zdawac jak urodze, ale koleżanki radzą żebym podchodziła jeszcze teraz, bo może przymnkna oko, na pewne niedociągnięcia. A niedociągnięc sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 23:47 Ja robilam w 2 miesiacu ciazy. Pozwolenie na jazde z posiadaczem prawa jazdy w samochodzie mialam juz wtedy ze 3 lata. A najsmieszniejsze ze wcale mialam wtedy nie zdawac. Poszlam tylko z kolezanka. No i tak jakos sobie pomyslalam ze przeciez w sumie to ja juz jezdze to czemu nie. No i zdawalam w -30 stopni mroz i sniegu po kolana. Na duzych ulicach bylo rozjezdzone tylko slisko, a na malych nie mozna bylo jechac szybciej niz 30km/h hehehehehe. No i parkowania nie musialam zdawac. A wiec egzamin zdalam bezblednie. A co mialoby niby zaszkodzic Kropeczce??? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 18.04.05, 10:31 czy ja wiem? Wiecie ja w zyciu nie siedzialam za kierownica, w poprzedniej ciazy nie zapinalam pasow bo mnie draznilo i tak troche sie balam ale chyba jest sto razy bezpieczniej na kursie z instruktorem niz jak ktos juz ma prawko i do konca ciazy jezdzi. Chcialabym robic, bo z dwojka to juz naprawde bedzie trudniej sie zorganizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_debiutantka Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 18.04.05, 13:26 > Czy któraś z Was robiła? Bo ja planuję, myśle że Kropeczce to nie zaszkodzi > poki nie mam brzucha, ale napiszcie co myslicie? a jak niby robienie prawa jazdy miałoby dziecku zaszkodzić??? ciąża to nie choroba Odpowiedz Link Zgłoś