Dodaj do ulubionych

Samotne-samodzielne mamy.....

14.04.05, 16:50
Dziewczynki,czy sa na tym forum samotne-samodzielne mamy????Ja sie wlasnie do takich zaliczam(nie z wyboru niestety).Jak sobie radzicie??Ja jestem w 30tc,a wy?
Obserwuj wątek
    • agick nie jestem ani samotną ani samodzielną.. 14.04.05, 17:14
      mamą oczywiście - znaczy się mialam być ale nie wyszło.
      ale nie mam męża, zyję w związku partnerskim, partner przyznaje się do mnie i
      do ewentualnego potomstwa.
      ale nie dlatego piszę - piszę aby zapytać jak sobie radzisz?
      dlaczego zostałaś samotną mamą?

pytam bo moja mama, która wychowała mnie i siostrę była samotna i samodzielna.
      i głównie uboga - takie były czasy.

napisz.
      • jezzmam Re: nie jestem ani samotną ani samodzielną.. 14.04.05, 17:24
        Ech,to byla piekna milosc.Planowalismy dzidziusia-staralismy sie o niego dlugo i jak juz sie udalo,to po trzech miesiacach powiedzial tylko-do widzenia-a ja zostalam z brzuszkiem i samiutka.Teraz jestem na zwolnieniu,ale pracowalam wczesniej i w Wiedniu i potem w restauracji,tak,ze finansowo stoje nie zle,ale sama.
        • agick przykro mi.. 14.04.05, 17:32
          że spotkało Cie cos takiego - na usta ciśnie się tylko stwierdzenie "kanalia" -
          o nim o oczywiscie. ale podaruję sobie, nie wiem jak wygladało Wasze rozstanie
          i nie wiem jak żyjecie teraz.

szkoda, że dzidzia przyjdzie na swiat bez taty. a może jednak jeszcze się
          zmieni? nie bierzesz takiego czegoś pod uwagę?
          może poznasz kogoś innego, bardziej odpowiedzialnego?
          bo wiesz, zycie z dzieckiem samej nie jest łatwe. dziecko (wiem to po sobie) w
          pewnym momencie oskarża matkę o to, że nie ma taty, ze to jej wina, że on
          odszedł. jak tak zrobiłam w wieku 12 lat - strasznie wtedy skrzywdziłam moją
          mamę ale co zrobić, czasu nie cofnę.

dobrze, że finansowo jesteś stabilna, to w sumie bardzo ważne.
          nawet nie wiesz ile siły Ci zyczę dziewczyno być poradziła sobie ze wszystkim
          co Cię czeka. i wierzę, że to się uda - pamiętaj jednak też i o sobie. dziecko
          jest szczęściem, darem ale nie wolno zapominać o swoich potrzebach.

Dużo siły i zdrowia.
          agnieszka
    • anitawalc Re: Samotne-samodzielne mamy..... 14.04.05, 18:25
      Mam kolezanke, samotna mame i bardzo dzielna,
      ktora wychowuje 5 letniego synka. Co ci na jej
      podstawie moge doradzic? Otocz sie zyczliwymi
      ludzmi, na ktorych w razie czego mozesz liczyc,
      poszukaj kontaktow z innymi mamami, tez tymi
      samtnymi w celu wymiennej opieki nad maluchem
      i wspolnego spedzania czasu. Jest chyba tutaj takie
      forum dla samodzielnych mam. Bedzie Ci troche ciezko,ale
      radosc z dziecka wynagradza wszystko; to sa slowa tej mojej
      kolezanki, ktora partner zostawil po urodzeniu jej malucha.
      Trzymaj sie cieplutko, badz wesola i pozytywnie nastawiona do
      swiata i bedzie dobrze!
      • jezzmam Re: Samotne-samodzielne mamy..... 14.04.05, 19:11
        Poprostu,przyszedl ktoregos dnia i powiedzial,ze to byla pomylka i do widzenia. Mam 5ke rodzenstwa,ale jeden brat sie zeni w czerwcu a reszta to malolaty-w tym jeden "metalowiec"-o ZGROZO co on potrafi wyprawiac!!!Drugi to "punk"-troche bardziej rozgarniety.Trzeci chodzi do gimnazjum,a siostra szuka Praktyki juz rok i przez to zawalila sobie rok.Mama-lepiej nie myslec o niej!!!Tylko chodzi za mna i mnie wyzywa od nie powiem kogo,ze bede miala to malenstwo i nastawia reszte przeciw mnie,bo nie daje juz tyle pieniedzy do domu jak wtedy gdy nie bylam w ciazy(jak glupia robilam im remonty w ich pokojach itd)Prawie caly dom wyremontowalam a teraz mam za swoje-DZIEKUJE od mamy.
    • beta755 Re: Samotne-samodzielne mamy..... 14.04.05, 19:10
      Ja też będę samodzielna mamą, tez tego nie planowałam, była wielka miłośc i
      było tak pieknie ale cóż nie zawsze sie układa tak jak bysmy chciały....
      zapraszam na forum samodzielna mama forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka