viktorka 21.04.05, 20:50 czesc czy któraś z was miała może rozwarcie na 1 cm i jeszcze nie zaczela rodzić lekarz powiedział mi że moge spodziewać się porodu teraz ale mogę urodzić w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bafilek Re: 38td rozwarcie 1 cm 21.04.05, 21:03 Ja mam rozwacie na 1 cm od 32 tygodnia (obecnie jestem również w 38). Na ostatniej wizycie doszło skrócenie szyjki z 2 na 1,5. Moja gin powiedziała, że widać, iż coś się dzieje, ale łożysko ma jeszcze II stopień dojrzałości. W poniedziałek byłam na ktg i skurcze owszem są, ale nie te "porodowe". A ja tak już bym chciała zobaczyć moją niunię! Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: 38td rozwarcie 1 cm 21.04.05, 21:12 Nie przejmuj się, wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agaaga19 Re: 38td rozwarcie 1 cm 21.04.05, 21:41 ja trzy tyg przed terminem miałam 3 cm,a poród i tak opóźnił się o trzy dni, gdy trafiłam do szpitala to się okazało, że mam rozwarcie już na 7 cm i nie miałam przy tym prawie żadnych bóli tylko brzych twardniał mi co 5 min, a żeby było śmieszniej to jeszcze wchodząc do szpitala prosiłam żeby mnie tylko przebadał lekarz bo nie byłam pewna czy to napewno poród i jeszcze planowałam powrót do domu, a tymczasem 2 godz. później moja córcia przybyła na świat pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek25 Re: 38td rozwarcie 1 cm 22.04.05, 15:26 czesc, urodzilam synka 2 miesiace temu, ale w 8 miesiacu juz mialam rozwarcie, w 36 tygodniu doszlo do 3 cm, a w 38 do 4 cm, porod mialam wywolywany 11dni przed terminem (przebici pecherza plodowego) , powinnas sie cieszyc jesli jestes pod stala opieka lekarzy, za masz juz rozwarcie i nie czujesz skurczy, bo ja noe czulam do 6 cm, a to wiecej jak polowa drogi )) pozbniej juz z gorki pozdrawiam zycze latwego porodu daga i maksym (9 tygodni na swiecie) Odpowiedz Link Zgłoś