Dodaj do ulubionych

Co do wózka?

22.04.05, 09:50
Pytanie do Mam - co należy kupić do wózka (dziecko urodzi się maj / czerwiec, więc raczej będzie cieplutko); jakąś podusię (jak tak, to taką, jak do łóżeczka, czy są jakieś inne?), śpiworek, kocyk czy może jeszcze coś innego? A może są jakieś specjalne śpiworki do wózka? I co kładzie się pod spód (na dno wózka, pod dziecko)?
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • bafilek Re: Co do wózka? 22.04.05, 10:05
      Ja kupiłam leciutką jak piórko pościel za 45 zł. Cieniutka podusia z falbanką i
      kołderka (też cieniutka) z naszytą owieczką. Słodkie! W moim sklepie były
      niestety tylko dwa kolory do wyboru: bladożółty i błękitny. Dokupiłam cieniutki
      kocyk w podobnym kolorze, gdyby było bardzo ciepło (zamiast kołderki). Na dno
      wózka nic nie potrzebuję, bo jest miękko wyścielony. Śpiworek na tę porę roku
      chyba niepotrzebny. Do łóżeczka osobne dwa komplety pościeli. Jedna już z
      wypełnieniem, a druga - osobno poszewki, osobno wypełnienie + ochraniacz.
      Żadnych baldachimów (zbieracze kurzu), czy prześcieradeł z falbanką (zwykłe
      frotte -17-20 zł, a upiększone - 80 zł). Życzę dobrych wyborów!
      Monia i córcia (38tc)
    • lamciad Re: Co do wózka? 22.04.05, 10:17
      Ja polecam jakiś kocyk,najlepiej bawełniany(o ile można to wtedy nazwać
      kocykiem).Jak będzie ciepło to nie potrzebne jest przykrycie.Po co ma sie
      dziecko przegrzewac.Moj siostrzeniec urodził się w sierpniu i mimo tego,ze
      jezdził w wozku w pierwszym miesiacu bez zadnego przykrycia to ciagle
      wyskakiwały mu potowki.A co do poduszki-lekarze nie polecają.Lepiej podłozyc
      coś pod nogi łożeczka,żeby głowka była ciut wyżej,a w wozku bez.
    • kapoosta Re: Co do wózka? 22.04.05, 10:20
      No właśnie, do wózka i łóżeczka nie daje się poduszki.
    • kafreen Re: Co do wózka? 22.04.05, 11:09
      Ja polecam śpiworek z długim rękawkiem, nie za druby, najlepiej cienki polar -
      tak (+czapeczka) jeździł mój majowy synek całe ubiegłe lato. Tylko jak się
      zrobiło +30 wystawiałam go w czapeczce i rampersie.
      A na spód nic nie kładłam na materacyk wózkowy, żeby była dobra wentylacja
      (wózek emaljungi z wentylacją od spodu)
      Pozdrawiam
      Kasia, Max i Helenka (?)
    • mama.misia Re: Co do wózka? 22.04.05, 12:34
      Tak jak pisała jedna z mam powyżej polecam takie komplety do wózka kąderka +
      podusia (chociaż ta jest zbędna) do przykrycia w razie chłodnych dni. Na spód
      polecam rożek. Ja kupiłam dwa, a ponieważ nie chciałam pętać nim dziecka to
      jakoś trzeba było je wykorzystać. Składałam w pół i kładłam Michasiowi pod
      pupcię. Robiłam tak do czasu do kiedy nie przesiadł się do spacerówki. Na lato
      nie polecam kocyków na ciepłe dni bo od nich "grzeje" mimo, że dziecko tylko na
      nim leży.
      Pozdrawiam
      Agnieszka mama Michałka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka