Dodaj do ulubionych

Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? SONDA

07.05.05, 12:37
Czy Wy też doszłyście do takiego wniosku (oczywiście zdażają się odstepstwa
od tej reguły-jak od każdej zresztąsmile ze chłopcy rodzą się czesto
zaplanowani, a dziewczynki to wpadki cześciej? Usoadłam i tak pomyślałam i w
moim otoczeniu to prawda.
Acha-niedawno sie dowiedziałam, że będziemy miec synka, a
baaaaaaaarrrrrrrrrrrddddddzzzzzzzzooooooooooo sie o niedo staraliśmy.
Co o tym sądzice
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:39
      Wiesz, ze cos w tym jest? Tak sobie "przelecialam" w myslach wszystkich moich
      krewnych i znajomych.......
      Hm...... chociaz ja bylam badzo zaplanowanym dzieckiem wink
    • pimpek_sadelko Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:39
      wpadka, bedzie synek.
    • irmelin Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:41

..nie słyszałam o takich newsach...ale ja i mąż w 3 miesiące po ślubie
      zaplanowaliśmy dzidzię, zgodnie z planem się udało i mamy syna..to samo z moją
      przyjaciółką, zaplanowany dzidziuś synek zobaczy świat za 3 tygodnie,,,i qrna
      faktycznie koleżanka z pracy ma nie zaplanowaną córcię i tak samo moja sąsiadka
      hihi bardzo to śmisznesmile))) natomiast ja jestem dzieckiem planowanym i moja
      siostra też i ona też ma planowaną córkę więc lipa......
    • zarazmamusia Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:45
      bosheeeeee skąd wy takie bzdury bierzecie? A o plemnkiach X i Y słyszałaś? a o
      odczynie pochwy? A o zależności kiedy pękł pęcherzyk? Nie mogę takich rzeczy
      czytać bo cisnienie mam 200 na 200....

a przy okazji - mam dwie planowane, bardzo starannie robione - córki
      • pimpek_sadelko Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:49
        zarazmamusia napisała:

> bosheeeeee skąd wy takie bzdury bierzecie? A o plemnkiach X i Y słyszałaś? a
        o
        >
        > odczynie pochwy? A o zależności kiedy pękł pęcherzyk? Nie mogę takich rzeczy
        > czytać bo cisnienie mam 200 na 200....
        tez tak kiedys reagowalamsmile
        a teraz smieje sie ze hejsmile
        najlepsze sa przepisy "jak zrobic chlopaca", "jak zrobic dziewczynke". XXI wiek
        swoja droga a ludowe madrosci swojasmile
        > a przy okazji - mam dwie planowane, bardzo starannie robione - córki
        • irmelin Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:52
          ...zarazmamuśka nie denerwuj się nikt tu tego na poważnie nie traktuje wszyscy
          z uśmiechem się wpisująsmile))))ja się nasłuchałam i naczytałam tyle pierdół o
          ciąży, że aż się zastanawiam czy na jakiś inny temat jest więcej przesądów?
          Jedno mnie tu drażni....nie mówmy "wpadka" brrrr
        • ruda773 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 21:19

• married Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:52
      dwie wpadki i dwóch synów smile
      • fiona_sz Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 12:54
        Bardzo planowana córeczka.
    • pimpek_sadelko zeby nie bylo za latwo.... 07.05.05, 12:55
      moja kolezanka wpadla w klasie maturalnej i ma synka. wpadla potem jeszcze raz
      jak synek mial kilka miesicy i urodzila sie corcia.
      moj swiadek slubny ma dwojke dzieci. oboje z wpadek:synek a od niedawna jest na
      swiecie coreczka.
      moja kolezanka z pracy ma bardzo planowane dziecko: corciesmile
      • zombi_25 Re: zeby nie bylo za latwo.... 07.05.05, 13:27
        Moja córcia jest jak najbardziej planowanasmile
      • majowa-panna Re: zeby nie bylo za latwo.... 07.05.05, 13:27
        e no to w sumie prosto plemnikami można uzasadnić. skoro są plemniki
        odpowiedzialne za dziewczynki i za chłopców, to zgodnie z regułą że im
        przytulanie będzie bliżej owulacji tym większa szansa na chłopaka to jesli ktoś
        bardzo pragnie dziecka i wie kiedy działać i działa w jak najbliżej
        prawdopodobnej owulacji to wtedy ma większe szanse na chłopaka przecież, no
        chyba że planuje dziewczynkę to robi trochę inaczej... tak czy siak może coś w
        tym jest smile
        • pimpek_sadelko Re: zeby nie bylo za latwo.... 07.05.05, 13:33
          majowa-panna napisała:

> e no to w sumie prosto plemnikami można uzasadnić. skoro są plemniki
          > odpowiedzialne za dziewczynki i za chłopców, to zgodnie z regułą że im
          > przytulanie będzie bliżej owulacji tym większa szansa na chłopaka to jesli
          ktoś
          >
          > bardzo pragnie dziecka i wie kiedy działać i działa w jak najbliżej
          > prawdopodobnej owulacji to wtedy ma większe szanse na chłopaka przecież, no
          > chyba że planuje dziewczynkę to robi trochę inaczej... tak czy siak może coś
          w
          > tym jest smile
          no nieprawda, bo obojetnie kiedy nie wspolzyjesz to nie masz zadnego wplywu na
          to czy komorke jajowa zaplodni plemnik XX czy XY!big_grinDDD naprawde. dam sie
          posiekac i pokroic, czytalam obszerna prace naukowa na ten temat. jedyny sposob
          na dobor plci to mikromanipulacja plemnikiem.
          inaczej szanse zawsze sa 50/50%smile
      • edyta_bo Re: zeby nie bylo za latwo.... 07.05.05, 14:17
        u mnie wręcz odwrotnie - dwie planowane córcie i teraz nieplanowany synek. Ale
        zawsze wielkie szczęście. Do tego typu teorii zupełnie bym się nie
        przywiązywała.
    • j04nn4 gorszej bzdury nie słyszałam !!!!!! 07.05.05, 13:38
      My z mężem o naszą dzidzie staralismy sie od półtora roku w końcu zaszlam jest
      to dziewczynka, moja koleżanka też planowałą ciaże i ma córe, bratowa 5 lat
      sie starała i przemyślana decyzja i ma córe. Dla kontrastu dodam, że koleżanka
      ma synka i to była wpadka, pierwsze dziecko mojej bratowej syn tez wpadka. Ale
      to nie o to chodzi jak można tak porównywać jakby dziewczynki były gorsze nie
      rozumiem Ciebie i nie spodobał mi się ten post Asia i upragniona 32 tyg Maja
    • isia_50 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 14:34
      Moja córa to dziecko planowane ("wyszła" w drugim miesiącu prób). Teraz też
      czekamy na planowaną dzidzię, "robiliśmy" ją na dziewczynkę czyli 4 dni przed
      owulacją ("wyszła" w trzecim miesiącu prób). Co się urodzi okaże się we
      wrześniu...
      Iza
      24 tc
    • jakw Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 14:36
      1-sza córa zaplanowana jak najbardziej, a co wyjdzie teraz z całkowitej Kinder
      Niespodzianki to się okaże...
      • dorotka.h Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 15:07
        hmmm, muszę przyznać, że mi również nie podoba się stwierdzenie iż dziewczynki
        są z wpadki....moi rodzice planowali dziecko i ja urodziłam sie półtora roku po
        ich ślubie jako PLANOWANA...a ja z mężem staraliśmy się przez rok o dziecko i
        właśnie okazało się że będzie córeczka, nasz najukochańsza Kornelkasmile)
        • jezzmam Jak tak czytam............ 07.05.05, 17:03
          Jak tak czytam te wypowiedzi to nasówa mi sie na myśl tylko jedno stwierdzenie:my możemy sobie gdybać-planować-kłócić sie kto ma racje-a tak naprawdę to nie mamy żadnego wplywu na płeć dziecka.To co nam się urodzi to zawsze jest szansa 50/50.A gdy akurat urodzi sie dzidzia o płci przez nas wymarzonej to snujemy teorie-sposoby i inne takie a tak naprawdę to nic tu do gadania nie mamy.Pozwólmy MATCE NATURZE działać-ona wie co robi.

Moje SZCZĘŚCIE tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png
    • wifeik Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 20:20
      Hej, my staraliśmy się i staralismy się i nic nie wychodziło aż wreszcie
      wpadka - taka w dobrym tego słowa znaczeniu - i w brzuszku mieszka Maciuś smile

Basia i Maciuś 37tc
    • radowinkaala Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 21:12
      Moja córcia była zaplanowana smile A moja znajoma z obydwoma bobasami wpadła i ma
      syna i córę. Dwie inne wpadły i mają synów. Chyba nie ma reguły.
      • kretoszczurek Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 08.05.05, 13:41

Nieplanowany podobno synek
    • wlekliczka Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 22:14
      haha, to chyba żart. Pierwszy synek nieplanowany, drugi synek planowany w
      szczegółach.
      Tym razem planowana "wpadka" tzn. dużo mówiliśmy o tym, że w najbliższych dwóch-
      trzech latach "zrobimy" sobie dzidziusia, a i tak Maleństwo nas zaskoczyło.
      • kaarmelka Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 22:22
        Córka zaplanowana w szczegółach oraz córka w drodze - również zaplanowana.
    • justyna_28 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 22:27
      Dwie planowane córki wink
      • anna_deszczowa Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 07.05.05, 22:42
        chodzi o to ze plemniczki ktore 'robia' dziewczynki zyja dluzej niz te
        ktore 'robia' chlopcow. dlatego gdy sie dzidzie planuje to sie chce utrafic jak
        najdokladniej w owulacje, natomiast jak sie nie planuje to sie wspolzyje w
        innych dniach, a plemniczki - dziewczynki moga i tak dotrwac do jajeczka.
        oczywiscie zdarzaja sie planowane dziewczynki (plemniczek dziewczynka
        wyprzedzil chlopca w wyscigu) i nieplanowani chlopcy (peknieta gumka w dniu
        plodnych) takze niby reguly nie ma ale jednak cos w tym jest smile pozdrawiam
        • martajakimowicz Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 08.05.05, 00:18
          Planowane,starania od lipca,udalo sie w pazdzierniku-dziewczynka.
    • niepytana Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 08.05.05, 00:37
      U mnie by sie zgadzalo. Planowany syn i dwie corki juz nie planowane. To tylko
      do statystyk, bo tak naprawde to na temat plci mam te same zdanie co pimpek
      czyli tylko i wylacznie ufalabym w manipulacje plemnikow. Te opowiesci o
      dluzszym zyciu plemnikow z chromosomem x niz y i sex w te dni a nie w tamte to
      gra w loterie.
      • lula11 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 08.05.05, 07:25
        A u mnie się nie zgadza: wszystkie dzieci planowane, wystarane i wszytkie to
        dziewczynki.

Agata.
    • alfa36 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 08.05.05, 12:32
      Dzidzia planowana, będzie chłopak. Moja siostra ma jednak jak najbardziej
      planowaną córę. Mąż jeszcze nie wierzy, że bedzie chłopak (marzył o córce).
    • sierpniowka no dziewczyny... ale co jesli... 08.05.05, 17:48
      maz chce planowanego chłopca?
      teraz bedzie jak najbardziej planowana ale dziewczynka wink
      to jak z tym chlopcem...?
      CZY TO JA MUSZE WPASC?!
      CZY MĄŻ??!
      big_grin
      bo z tymi planami to cos nie tak wink
      pozdrawiam
      joanna
    • 18lipcowa W życiu nie widziałam głupszej sondy... 08.05.05, 18:56
      Skąd ty to wzięłaś kobieto?
      • gabi67 Re: W życiu nie widziałam głupszej sondy... 08.05.05, 19:06
        To jest jakieś chore czyli my tak samo jesteśmy wpadkimi skoro jesteśmy
        kobietamisadJak mozna coś tak durnego wymyśleć!!!!!!
    • beata9923 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 11.05.05, 19:57
      ja mam trzy dziewczynki i każda była jak najbardziej planowana
      • justin301 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 14:22
        Ja będę miała zaplanowanego chłopca. Sama niestety byłam wpadką, mój mąż też
        więc nasze dziecko było dokładnie robione. Ale to głupotka z tą sondą.
    • e_r_i_n Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 14:25
      Mój brat jako jedyny był przez rodziców planowany smile Ja i moja siostra to
      niespodzianki smile Natomiast nasz syn raczej do zaplanowanych nie nalezy smile
    • mikanm Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 16:30
      u mnie sprawdzone smile Mój synek ze starań, a u brata mojego męża - dziewczynka z
      wpadki smile
    • bogusia234 Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 17:27
      W przyszłym tygodniu (prawdopodobnie) urodzę jak najbardziej planowaną córcię.
    • plomyk Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 17:31
      2 chlopcow - jeden planowany a drugi to wpadkawink
      A
    • karolinajk Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 22:03
      Moje dzieci wszystkie jak najbardziej planowane-dwoch chłopców juz mam i teraz
      w lipcu przyjdzie na swiat trzeci chłopczyk!
    • aluc Re: Chłopcy-"robieni", dziewczynki to "wpadki"? S 13.05.05, 22:21
      przy planowaniu płci rzeczywiście łatwiej zrobic chłopaka niż dziewczynę, a z
      dziewczyną łatwiej wpaść smile)) ale żeby tak ogólnie to jakaś bzdura

ja mam w każdym razie dwóch zaplanowanych chłopaków, przy czym i jeden i drugi
      był "robiony" na chłopaka smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka