Dodaj do ulubionych

pieluszki tetrowe

11.05.05, 06:54
Zamierzam dzis "zajac sie" pieluszkami tetrowymi. Nowe sa strasznie twarde i
sztywne? Czy wystarczy pranie w 40-50 stopniach czy wlaczyc pralke na wyzsza
temp? Zaznaczam ze pieluszki zamierzam uzywac tylko do podcierania buzi przy
ulewaniu i tym podobnych zajsciachsmile
Obserwuj wątek
    • agawa5 Re: pieluszki tetrowe 11.05.05, 08:12
      Zdecydowanie wystarczy ja tak zrobiłam. Tylko wypierz w proszku dla niemowląt.
      Mozesz wypłukac w delikatnym płynie zmiękczającym (chyba są takie dla dzieci -
      ja nie płukałam).
    • ruda773 Re: pieluszki tetrowe 11.05.05, 11:08
      Pewnie zadam ciut głupie pytanie.ZAczynam kopletowac wyprawke. Znalazłam w
      necie listę. Sa wymienione pieluszki tetrowe i flanelowe. Do czego służą
      tetrowe a do czego flanelowe. I czy jeśli chec używac pieluch jednorazowych to
      mam kupowac flanelowe i tertrowe? Jak to jest z tymi piluchami?.
      Ty pewnie juz niedlugo zobaczysz swoje malenstwo, skoro juz pierzesz? Tez bycm
      chciała byc na tym etapie. POzdrawiam
      • j04nn4 Re: pieluszki tetrowe 11.05.05, 11:15
        tak kochanie ja będe używała jednorazówek ale 20 tetrowych kupie i ze 4
        flanelowe po to by tetrowe np polozyc na przewijak zawsze jak dzidzia zabrudzi
        dasz do prania a nie bedziesz musiala czyśćić przewijak. Pozatym jak będzie
        jadło na pocatku wygodniej podłożyć tetre niż sliniak, do kładzenia sobie na
        ramie jak nosimy dzidzie do odbicia. pozatym jak sie uleje. A flanelowe
        potrzebne sa do np. przykrycia jak jest cieplo zamiast kocyka, pozatym jak
        siedzidzie wykąpie to na recznik kladziemy flanele i po kąpieli malca na
        flanelke okrywamy i woda z ciałka wsiąka szybko we flanelke, potem jak juz
        dzidzia jest sucha to odwijamy z flanelki i owijamy w reczniczek ogladajac czy
        nie ma podrażnien i do posmarowania oliwką jak masz jakies pytania wal jak w
        dym pozdrawiam Asia i 32 tyg Maja
        • ruda773 Re: pieluszki tetrowe 11.05.05, 11:18
          Zawsze mówiłam grunt to wyzwanie i ze dam sobie z wszystkim rade sama. Ale
          wiecie co? To "wyzwanie", które własnie kopie, chyba zaczyna mnie przerastac.
          Czuje sie zagubiona... Dzieki Asia
          • j04nn4 do ruda773 11.05.05, 11:24
            nie martw się zawsze masz tutaj nas. Pozatym archwium postów tu jest złota
            księga informacji pozatym rodzina dasz sobie rade. Dla wiekszości z nas to nowa
            sytuacja i mamy obawy, ale musi buć dobrze Pozdrawiam Asia i 32 tyg Maja
    • mika_p Re: pieluszki tetrowe 11.05.05, 11:14
      Po wyprasowaniu zmiekna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka