Dodaj do ulubionych

spadające spodnie ciążowe:(

12.05.05, 15:08
Pewno większość z was ma takie spodnie ciążowe, które w pasie mają taki
rozciągający sie duży pas materiału, który rozciąga sie w miare rosnącego
brzuszka. Mam związku z tym pytanie, bo powoli dostaje szału.

Po 1) czy wam też te spodnie zjeżdzają czy tylko moje są jakieś takie dziwne
(po przejściu kilkunastu kroków mam je na "półtyłku" co chwila musze je
podciągać, że już nie wspomnę gdzie sie znajdują gdy wejde na 4 piętrosad

po 2) czy macie jakiś pomysł żeby nie spadały? (szelki, jakieś zaszewki?
Obserwuj wątek
    • martaglowacka Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:10
      Ja na końcu tego pasa mam gumkę, którą na początku ściągnęłam (zabrakło dziurek
      więc związałam) a teraz dopiero nieco popuściłam ale jeszcze dziurek brak - po
      prostu przesadzili z jej rozciągliwością.
      Pozdrawiam
      Marta
      • mamaoliwerka Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:16
        mi tez spadaja wogole juz w pierwszy dzien po kupnie mi spadaly myslalam ze sa
        zaduze i poszlam je wymienic na mniejsze te mniejsze tez spadaja. Mam juz duzy
        brzuch praktycznie koniec ciazy 31 tydzien a one nadal mi spadaja te gumki
        sa ....

pozdrawiam Ewa
        • ewucha28 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:25
          Ja mam tez taki elastyczny pas w spodniach i sznurek na samej gorze do
          wiązania,jak nie mialam duzego brzucha to wiązalam sobie ten sznurek i mi nie
          spadaly,ale jak brzuch urosl to zaczęlo mi przeszkadzac takie mocne związywanie
          i automatycznie spodnie zaczely mi spadac ,teraz je nosze pod brzuchem tzn ten
          elastyczny pas skladam na 3 i wiąze pod brzuszkiem i sie wreszcie trzymają na
          tylku.Mam tez drugie spodnie ktore mają w sobie obcje pod i na brzuch i teraz
          rewelacjnie mi sie sprawdza obcja pod brzuch i nic nie spada.
    • beatakat Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:15
      też mam takie i też spadają smile ale i tak je lubię bo nigdzie nie uciskają i
      mają fajny fason z kieszeniami po bokach. Po prostu co chwilę je podciągam.
      Aha, nie spadają wtedy jak do środka włożę podkoszulkę, materiał hamuje (nie
      na gołe ciało)

Beata 33tc
    • bakaty Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:24
      Znam ten problem... Do spodni ciążowych zaczęłam używać szelek. W moim przypadku
      to jedyne rozwiązanie. Mam tylko jedne spodnie, które nie spadają. Są rozmiaru
      42 z lekko rozciągliwego materiału. A tak na marginesie oddala mi je siostra, bo
      na nia były zamałe...
      Jestem w 35 tc. Brzuch mam duzy, ale nigdzie więcej mi specjalnie nie przybyło.
      Dlatego wszystkie spodnie ciążowe mi spadają.
      Pozdrawiam.
    • agnese79 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:38
      a ja mam spodnie ktore mi nie spadaja, sa wygodne, ladne - polecam. Biale,
      lniane spodnie z Mothercare. Na brzuchu maja gume, ktora sie zakrywa takim
      samym materialem z jakiego sa spodnie. (Jest taka dodatkowa warstwa materialu,
      ktora sie przypina na sprzaczki po bokach) Nie wiem jakby tu opisac ten system,
      ale wg mnie sie sprawdza
      • nikko100 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 15:47
        A ja sie zabezpieczam z dwoch stron wink) nosze takie wysokie ciazowe galoty, one
        zmniejszaja poslizg i spodnie juz nie spadaja, a na wierzch zakladam elastyczna
        koszulke, ktora tez podtrzymuje troche spodnie...
        Pozdrawiam
    • magdalenka77 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 16:00
      Hihi smile)))
      Mam dokładnie ten sam problem. I co chwila je podciągam. Nie mam żadnej
      dodatkowej gumki ani ściągacza, a na czymś, co kiedyś było talią już nie chcą
      się trzymać same.
      Jeszcze tylko jakieś 6 tygodni pełnego gracji podciągania spodni na ulicy :-
      )))))
    • mammax Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 16:06
      Też mam takie spodnie i zakładam zwykły pasek żeby mi nie spadały, a żeby go
      nie było widać zawijam na niego gumę. Pzdr.
      • pea_74 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 17:42
        Ja ostatnio kupilam sobie letnia biala spodnice w H&M, pas jest z szerokiej
        gumy, jeszcze nie mialam okazji w niej wystapic i jestem ciekawa czy bedzie
        spadac. Bardzo podkresla brzuszek i juz nie moge sie doczekac cieplych dni.
        Pozdrawiam
        • monika450 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 18:14
          Myslałam ze tylko ja mam taki problem, albo jakis dziwny brzuch, ale się
          zdziwiłam jak piszecie. Tez sobie kupiłam takie spodnie w 20 tyg. ciazy i
          chodzę jak ten klaun co chwile je podciadaja. Strasznie niewygodne !!!!!!!!
          patentu na to nie mam ale myslę że zamiast sznurka który jest w tej gumie
          powinnam włozyć zwykłą gumke to by trochę ściskała ale mi się nie chce i tak
          chodzę jak wy. Pozdrawiam już tylko 3 tygodnie.
          • kaliaa Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:51
            Jeny ja tez myalałam ze tylko ja mam taki problem w trzecim miesiacu kupiłam
            sobie fajne spodnie jeansowe bebefielda - chyba model heaven są w ogóle
            superaśne z wygladu, ale co z tego jak tez mi z tylka spadaja i co chwile je
            musze podciagac. Doprowadza mnie to do strasznej furii, nie lubie przez to tych
            spodni i unikam ich wkladania ale wsciekam sie bo nie kosztowały mało (chyba
            129 zł) i chciałabym je nosic. Ale co z tego ze ładnie leza jak mi wciaz
            spadaja, acha one maja w srodku gume i wcale to nie pomoga nawet jak sie
            porzadnie ja sciaga. Nie wiem co zrobic, zeby one nie spadały chyba wypróbuje
            wasz patent z szelkami?!
        • figa771 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 18:16
          Tez takie miałam-"opuszczały" mnie po paru krokach.Z ulga pozbyłam sie ich na
          Allegro i kupiłam wiazane pod brzuchem biodrowki,słuza mi do dzis,a to juz 39
          tydz.
          • dixi Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 18:31
            polecam szelki, najlepszy patent na moje spodnie "z golfem" czyli elastycznym
            pasem na biodrach, ktory to teoretycznie mial trzymac portki na miejscu;
            ale jak sie okazalo to tylko teoria, bez szelek nie da sie w nich przejsc nawet
            paru metrow;

• kasiadove Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:31
              Ja to jestem szczęściara! Od tygodnia czekam na dostawę takich spodni z top-
              one, i ciągle nie ma mojego rozmiaru! Nawet dziś byłam! Chyba z nich zrezygnuję!
              • diana1 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:35
                a ja własnie w sobotę kupiłam sobie fajne spodenki w Top-one.(rozm M)
                To całkiem niezła firma. Wygodne i modnie szyte.
                Kasiadove - a na jaki rozmiar czekasz?
                • kasiadove Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:41
                  "Zero" ma dla mnie odrobinkę za ciasne nogawki - boję się, że mi przybędzie
                  parę kg. w udach i będą za bardzo obcisłe. Czekam na "jedynkę" - ale tu chodzi
                  o model bez golfa, takie trochę bojówki - dzinsowe.
                  Natomiast te z golfem to czekałam na M.
                  Chyba jutro kupię te bojówki.
                  • galvaniza Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:45
                    spadajace spodnie to norma, ale wiedz przyzwyczaisz sie, im jestem wieksza tym
                    mniej spadają....
                • marcia81 Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:43
                  A gdzie mozna kupic spodnie tej firmy i w jakiej mniej wiecej sa cenie?
                  • kasiadove Re: spadające spodnie ciążowe:( 12.05.05, 19:47
                    U mnie - małopolska- w sklepie z odzieżą ciążową. Chyba po 89 zł. Te bojówki
                    mają na prawdę fajny fason. Materiał na brzuch z popuszczaną gumką. Może są też
                    w internecie, no ale ja bez mierzenia nie kupię.
                    • kasiadove Kupiłam!!! 13.05.05, 12:26
                      Kupiłam dziś wreszcie spodnie! Z Top-one, ale nie dzinsy tylko z bawełny,
                      beżowe, leciutko na brzuch, wiązane z przodu. Gumki po bokach. Na razie jest ok!
    • mamaszyma Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 12:37
      ja mam jeansy nie pamiętam z jakiej firmy, ale są sper, z tym, że też mi
      spadaja co mnie wkurza, bo kostzowały 165 zł. Mysląłam o jakiejś gumce ale moze
      rzeczywiście wypróbuję patent z szelkami albo z majciochami takimi na brzuch,
      żeby sie ta guma ze spodni nie zsuwała... A szkoda, bo tak ładnie w nich
      wyglądam....
    • jancze Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 12:49
      Z problemem tym poradziłąm sobie tak. Moje spodnie to te, co mają na góze
      szeroki rozciągliwy pas, któy oczywiście nie trzymał spodni należycie. Zrobiłam
      wiec w tym pasie dwie gumki (najpierw takie tunele na te gumki). Więc jedna
      gumka jest na dole pasa a druga na górze. Gumki są szeroki, żeby się nie
      wbujału nigdzie. Gumki są zakończone sznurkami wciągniętymi w (jak to się
      nazwyma nie wiem) łapki sciągające sznurki, dzięki któym można je rozluźniać
      lub ściaśniać (ale słowa wymyślam), na pewno macie cos takiego przy sznurkach
      na dole kurtki. Gdy brzuszek miałąm mniejszy, to wystarczała mi gumka "niższa",
      teraz spodnie trzymają się na tej wyższej, która jest na brzuchem i wcale mi
      nie przeszkadza. I co njważniejsze nic mi nie spada, bo nie było to przyjemne.
    • saskiaplus1 Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 15:13
      To widzę, że ja przypadkowo wybrnęłam z problemu dość przytomnie - kupiłam
      sztruksy ze szlufkami, spadały, więc od razu zamontowałam w nich zwykły,
      skórzany pasek i tak noszę do dziś (29 tydz), tylko zapinam na coraz mniej
      dziurek (jak się skończą, mam w odwodzie mężowskie szelkiwink. Wygląda fajnie,
      wygodne jest (bo pasek idzie pod brzuchem), no i nic nie spada. Zatem polecam
      spodnie ze szlufkami.
    • fruzik Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 15:27
      Ja też kupiłam kiedyś takie spodnie (biodrówki), które zssuwały sie, choć był
      to idealny rozmiar, po tygodniu je zareklamowałam, nie było to miłe, ale
      wiedziałam, że nigdy tych spodni nie założe, a kosztowały 125zł.
      Wypróbowany przeze mnie niespadajacy i bardzo zgrabny fason to spodnie z
      wysokim brzuchem z materiału takiego jak całe spodnie, kończą się pod biustem i
      mają tam gumkę na guzik do powiększania rozmiaru.
      Taki fason polecam.
    • grochalcia Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 17:16
      hi, hi..mialam takie spodnie firmy happy mum i do konca ciazy nosilam pod
      brzuszkiem pasek,bo spadaly...teraz chce, aby krawcowa przerobvila je na
      normalne, bo na ciazowki to one sie naprawde nie nadaja...Kasia
      • falka32 Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 18:37
        Uf, to widze, ze nie jestem sama. A temat taki, ze wstydziłam się zapytać smile -
        myslałam,ze kupiłam jakieś trefne spodnie. Więc chyba sobie dorobię szlufki i
        będę nosiła z paskiem pod brzuchem (moze trafię na pasek z szerokiej gumy,
        będzie mniej cisnął).
        Oprócz spodni z golfem kupiłam sobie jeszcze zwykłe, nieciążowe spodnie w
        Reserved, które w pasie mają ściągacz ze sznurkiem i są prawie biodrówkami - i
        tez, cholerka spadają - moze ten sznurek wymienię na gumkę?
        • grochalcia Re: spadające spodnie ciążowe:( 13.05.05, 18:48
          a najgorsze jest to, ze za jedna pare dala 165 zl, a mam dwie pary...na druga
          ciaze kupie inne...a powiem wam, ze komicznie wygladalam jak przyjechalam do
          szpitala na porod z paskiem pod brzuchem...
        • kasiadove Do falki! 13.05.05, 18:50
          A ile dałaś za te spodnie w Reserved i jakie są?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka