Dodaj do ulubionych

Paznokcie akrylowe

28.05.05, 08:52
Czy nosicie akryle w ciąży? Kończę 14tc a od blisko dwóch miesięcy robię sobie
takie paznokcie. Kosmetyczka wie o ciąży i nie wspominała o przeciwskazaniach,
ale nie wiem czy mogę jej ufać. Czy powinnam zrezygnować?

pozdrawiam
umywalka
Obserwuj wątek
    • ulcia20046 Re: Paznokcie akrylowe 28.05.05, 10:44
      TO CO JA SIE DOWIEDZIALAM OD MOJEJ KOSMETYCZKI TO JEST SZKODLIWY .
    • iwonkapawlowska Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 20:09
      akryl nie szkodzi nam jak sobie robimy paznokcie mniej więcej raz na m-c, tylko
      kosmetyce bo wącha go kilka razy dziennie a powinno się robić jeden dziennie,
      pozdrawiam
      • j04nn4 Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 20:15
        ja jestem w prawie 9 miesiacu zakładam paznokcie kliętkom, zrezygnowałam z
        zakładania paniom na poczatku ciazy, aby nie mieć takiej stycznosci z oparami,
        dopelniam tylko sobie raz na miesiąc i nikt mi nie powie ze takie dopełnianie
        jest szkodliwe. Pozdrawiam Asia i 35 tyg Maja
    • umywalka_pentagonalna Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 20:43
      Dzięki dziewczyny za opiniesmile

Lekarka z forum "Poród bez stresu" potwierdza, że można w ciąży nosić akryle.
      Jedynie na czas porodu lub innych zabiegów powinno się mieć własne,
      nieumalowane. Tak więc póki co nie rezygnuję z akryli.

pozdrawiam
      • mala.mi2 Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 21:00
        dziewczyny, bez obrazy ale jak z takimi "pazurami" bedziecie w stanie dobrze
        zajac sie maluszkiem..???? ja sama miałam takie cudo nalożone przed ślubem i
        nawet bałam sie podmyć zeby sie nie podrapać..nie wspomne o praniu i zmywaniu
        tudzież innych pracach domowych...

pozdr, Ania & 27 tyg Hanusia
        • j04nn4 Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 21:04
          hmmmm sa dwa sposoby albo spiłować króciutko jak własnie ja mam spiłowane lub
          do porodu zdjąć i ja raczej te drugie zrobie. Potem jak mała bedzie starsza
          troszke założe spowrotem pozdrawiam Asia i 35 tyg Maja
        • fasola25 żadna z nas nie musi nosic "szponow" 29.05.05, 23:28
          ja noszę akrylowe paznokcie i nie zamierzam ich sciagac
          do porodu po prostu zmyję lakier i nikt nawet nie zauwazy ze to nie sa "moje"
          paznokcie
          a jesli chodzi o dlugosc to i tak noszę raczej dosc krotkie, a jak sie pojawi
          dzidzia bede jeszcze krocej pilowac
          z zupelnie obcietymi paznokciami chyba trudniej byloby mi sie zajmowac
          dzieciatkiem
          • wieczna-gosia Re: żadna z nas nie musi nosic "szponow" 30.05.05, 08:07
            fasola,
            przy porodzie chodzi wlasnie o to, by miec WLASNE paznokcie, poniewaz dosc
            waznym wskaznikiem dotlenienie jest wyglad paznokci. Fajnie by bylo gdyby
            polozna ze zgroza nie stwierdzila ze to co brala za zdrowy objaw to akryl. Mysle
            ze sciagniecie pazurkow na miesiac w sumie czy 2 tygodnie to male poswiecenie wink
    • kasialu Re: Paznokcie akrylowe 29.05.05, 22:16
      Bez przesady! To kwestia przyzwyczajenia! Ja przy pierwszym dziecku poprostu
      miałam trochę krótsze i nigdy nie było z powodu paznokci specjalnych problemów
      tzn nigdy maluchowi krzywdy nie zrobiłam.
      pozdrawiam
    • biedronka11 Re: Paznokcie akrylowe 30.05.05, 09:33
      witam - ja przed ciążą (a nawet chyba we wczesnym początku ciąży jeszcze
      uzupełniałam sobie akryle)-są bardzo wygodne jesli oczywiście nie sa długie,
      ale teraz w 15tc już ich nie uzupełniam i do porodu na pewno nie założę z
      powodów o których wspomniała wieczna-gosia, bo w razie porodu kolor własnych
      paznokci mówi lekarzowi o możliwym pogarszaniu się stanu pacjentki podczas
      np.narkozy, więc chyba lepiej nie ryzykować i odpuściś sobie na ten czas.
      • bebe73 Re: Paznokcie akrylowe 30.05.05, 09:56
        W czasie znieczulenia m.in. do cc ciężarna ma założony na palcu czujnik do
        pomiaru wysycenia krwi tlenem.Jeżeli ma akrylowe paznokcie to ten czujnik może
        po prostu nie zadziałać, a jest to jedno z najważniejszych urządzeń
        monitorujących w czasie znieczulenia,Oczywiście taki czujnik można założyć
        rownież na ucho, ale może tam gorzej działać.Dlatego też do znieczulenia trzeba
        mieć swoje paznokcie niepomalowane.
      • karotka11 Re: Paznokcie akrylowe 30.05.05, 09:57
        Ja coprawda zdjęłam właśnie nie akrylowe a żelowe paznokcie, ale tylko
        prewencyjnie, gdyż uzupełnianie trwa zbyt długo. Powiem szczerze,że krótkie
        paznokcie akrylowe czy żelowe są mniej ostre niż naturlane i łatwiej drapnąć
        delikatną skórkę noworodka. I myślę, że po porodzie szybko wrócę do owych
        paznokci.
        Iwona i 32t synuś
    • laperla4 Re: Paznokcie akrylowe 30.05.05, 18:14
      ja też mam i nie zamierzam rezygnować. A piłuję króciutko i daje radę bo
      czterolatek też nie lubi być drapanywink)
      • zabiska Re: Paznokcie akrylowe 30.05.05, 18:16
        Jakby wziac pod lupe to wszystko jest szkodliwe. Nie dajmy sie zwariowac.
    • kasiali2 Re: Paznokcie akrylowe 31.05.05, 09:00
      To nie jest jakoś szkodliwe, ale do porodu musisz mieć swoje naturalne
      paznokcie, nawet nie umalowane. Miedzy innymi po ich wygladzie lekarze okreslają
      twój stan zdrowia. Mnie przestrzegła o tym moja połozna i pod koniec ciąży
      miałam już swoje naturalne paznokcie.
      • umywalka_pentagonalna Re: Paznokcie akrylowe 31.05.05, 09:56
        Dziewczyny, przecież zaznaczyłam że chodzi mi o czas ciąży, a nie porodu (póki
        co to dopiero 15tc). A jeśli chodzi o ich ostrość - końcówki są dużo
        łagodniejsze niż naturalnych i nawet jak skóra swędzi nie da rady się porządnie
        podrapaćsmile

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka