01.06.05, 14:40
przeleciałam wątki i nigdzie nie znalazłam nic na ten temat. Od kiedy
zaczęłyście się smarować czymś na wypadek rozstępów no i oczywiście czym???
Macie jakieś sprawdzone kosmetyki???
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: Rozstępy 01.06.05, 14:55
      Ja smaruję się od 6 tc.Na początku była to oliwka J&& w żelu ale nie
      polecam.Potem smarowałam się Fissanem i Gerberem na zmianę.Do tej pory używam
      Gerbera i nie mam rozstępów.
      • luna333 Re: Rozstępy 01.06.05, 15:07
        o rozstępach było jakiś czas temu - ja się zaczęłam smarować około 4 m-ca
        kremem GERBER po którym niestety pojawiło mi się kilka kreseczek na piersiach -
        więc zaczęłam stosować również oliwkę nivea baby jak również płyn do kąpieli z
        olivką też nivea dla dzieci i na szczęście brzuch, biodra i pośladki bez
        rozstępów. smile
        pozdrawiam`y
    • tulippan Re: Rozstępy 01.06.05, 15:05
      smarowanie od 4 mc, bo tak mnie jwiecej zaczynasz sie powiekszac

ja smarowalam sie fissanem (ok.19 za tubke 100 ml)do 8 mc i nie mam zadnych
      rozstepow a taka tubka starczala mi na 10 dni - to tlusty krem ale dzieki temu
      wiedzialam ze skore mam wiecznie nawilzona (gerbera mialam ale wchlania sie tak
      szybko ze mialam wrazenie suchej skory)

w 8 mc stwierdzilam ze bez zensu jest kupowanie kremu a przypadkiem w rossmanie
      znalazlam ich firmowy krem do suchej skory 6 zl za 400 ml i teraz go stosuje

swietnie nawilza i nie mam jak na razie ani pol rozstepu a jestem w 36 tc
      czyli to juz 9 mc
    • gukinga Re: Rozstępy 01.06.05, 15:11
      Ja równiez smaruję się Fissanem kupiłam w aptece za 21 zł
      Wczesniej stosowałam balsam, ale teraz to troche za małosmile
    • leysa Re: Rozstępy 01.06.05, 15:22
      Ja się smaruję od 4m-ca Mustelą. Zaczynam 8 miesiąc i póki co nie mam
      rozstępów. Smaruję się raz dziennie, albo co drugi dzień, bo zapominam. Wady
      tego kremu: drogi (ok 100zł) i strasznie tłusty.
      Żona mojego brata ciotecznego smarowała się zwykłą oliwką i też nie ma
      rozstępów, więc chyba i tak najwięcej zależy od skóry a nie specyfików.

A tak swoją drogą, do kiedy trzeba się smarować? Chodzi mi o to, ile po
      porodzie jest ryzyko powstania rozstępów?
    • joanna_poz Re: Rozstępy 01.06.05, 15:39
      Witam,
      ja zaczelam się smarować od 4 miesiaca.
      Rano - Mustela przeciw rozstępom - droga, ale jak dla mnie warta swojej ceny.
      Wieczorem - oliwka w żelu J&J.
      Po ciąży nie mam ani jednego rozstępu, pomimo że brzuszek był bardzo duzy.

Pozdrowienia,
      Joanna
    • emilka82 Re: Rozstępy 01.06.05, 16:16
      Ja smaruję się od 4 miesiąca, ale moja koleżanka dostała mnóstwo rozstępów dużo
      wcześniej, także nic tu nie jest regułą. Smaruje się fissanem, jest tłusty,ale
      to dobrze. Tubka wystarcza mi na dużo więcej niż 10 dni,ale smaruje nim tylko
      piersi i brzuch, resztę balsamem do ciała.
      Powiem wam, że brzuch smaruję bardzo delikatnie, bo mama na mnie krzyczy, żeby
      nie wcieraći nie masować, bo to niebezpieczne, a jak to jest u was?
    • mama20t Re: Rozstępy 01.06.05, 16:27
      Jestem w 34 tyg. ciąży smarowałam się od 3 m-ca rano i wieczorem na zmianę
      oliwką Nivea Baby i kremem GERBERA - niestety zazdroszczę wszystkim dziewczyną
      które nie mają ani jednego prążka, ja mam cały brzuch w paseczkach nadal sie
      smaruje teraz już tylko Gerberem dwa razy dziennie ale cóż to nie jest zależne
      od specyfiku tylko od skóry jak się ma tendencję to nic się nie poradzi.
      pocieszm się tylko że może gdybym wogóle się nie smarowała to miałaby je
      większe. Życzę pięknego brzuszkasmile)
      Mama&Juniorek
    • ruda773 Re: Rozstępy 01.06.05, 16:33
      Ja smaruję sie zwykła oliwką Bambino, i mimo ogromnego brzucha ( 18 kg)
      rozstępów na nim ne mam. Za to pare na posladkach, ale o nich zapominalam przy
      samrowaniu. TEraz samruje, ale juz chyba troche późno.
    • michalina761 Re: Rozstępy 01.06.05, 16:55
      Moja siostra stosowała krem Gerbera p/rozstępom od 14 tc. Jej się udało, więc
      podążam tym śladem w nadziei, że mam tak samo elastyczną i podatną skórę. Do
      ukończenia 14tc. maziałam się oliwką.
      Krem jest niedrogi, polecam i pozdrawiam.
    • bebe73 Re: Rozstępy 01.06.05, 18:23
      Ja smaruję sie Mustelą od kiedy sie dowiedziałam ,ze jestem w ciąży.Narazie
      pasków nie mam, ale to dopiero 20 tydzień, więc brzuszek nie jest duży.Mam
      pytanie czy smarujecie tylko brzuch, czy piersi i uda też?Ja mam rozstępy na
      udach z okresu dojrzewania i nie wiem czy mam te uda tez smarowac czy to juz
      specjalnie nie ma sensu.
      • pysia_ka Re: Rozstępy 01.06.05, 20:10
        Jestem w 33tc smaruję się od 4 miesiąca Vichy na zmianę z Enancylem jak na
        razie ani jednego rozstępu na brzuchu a jest pokaźny. Tendencje do rozstępów
        mam bo mam kilka z okresu dojrzewania na udach, więc myślę że jednak są one
        skuteczne ale przede wszystkim trzeba smarować się regularnie a nie od święta.
    • esterka8 Re: Rozstępy 01.06.05, 21:23
      a ja się nie smarowałam w ogóle i nie miałam rozstepów do 38 tc. po czym
      wystąpiły 3 kreseczki- zakupiłam Zajkę dla kobiet w ciąży, myślę, że jak ktoś
      ma tendencje do rozstępów to bedzie je miał i już...
      • dixi Re: Rozstępy 01.06.05, 23:13
        tez stosuje Ziajke od 5 m-ca, z reguly raz dziennie wieczorem, sporadycznie
        rano; jestem w 36 tc, rozstepow jak na razie brak i mam nadzoeje ze tak juz
        pozostanie wink
    • alicez Re: Rozstępy 02.06.05, 10:02
      Ja od końca 4 mc stosuję Clarinsa Huile Tonic. Trochę drogi, ale bardzo wydajny
      i skuteczny. Pomaga też skórze "wrócić" do normy po porodzie
      • dorota751 UWAGA! 02.06.05, 10:31
        Mój synek ma już ponad rok, smarowałam się tez od czwartego m-ca raz dziennie,
        a od 6 dwa razy dziennie albo oliwką J&J albo kremem Chicco, czasem też maścią
        Tointex (zalecił mi dermatolog). Smarowałam brzuch, uda, piersi, ramiona.
        Rozstępów nie mam, ale ostrzegam wszystkie smarujące się: Straciłam czucie w
        opuszkach palców prawej dłoni, która to była "smarująca". Dobra wiadomość to
        taka, że czucie wróciło po ok. 2 m-cach od rozwiązania. Po porodzie
        posmarowałam się może tylko raz, bo albo nie miałam czasu, albo byłam tak
        zmęczona że myślałam tylko o przytuleniu do poduszki.
        dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka