Dodaj do ulubionych

farbowanie?

07.06.05, 12:27
NIE MOGE JUZ PATRZEC NA MOJE WŁOSY .CZY MOGE JE FARBOWAC LUB UŻYC SZAMPONU
KOLORYZUJACEGO?
Obserwuj wątek
    • werrap Re: farbowanie? 07.06.05, 12:31
      ja słyszłam że w ciąży nie można farbować włosów i robić trwałej
      ale nie wiem czy to prawda czy jakiś mit nie wiem też dlaczego niby nie można by
      było
      dlatego w sumie sama nie wiem i byłabym ciekawa
      • pati775 Re: farbowanie? 07.06.05, 12:40
        od kilku lat farbowalam wlosy na blond
        jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy szamponem koloryzujacym wrocilam
        do swojego naturalnego (sztynki) koloru z postanowieniem ze koniec z
        farbowaniem w ciazy
        dlugo nie wytrzymalam - mimo ze to moj naturalny kolor no nie jest mi w nim
        dobrze, wlosy mialam suche, matowe (mimo stosowania odzywek, jedwabiu, super
        szamponow)- zle sie w nim czulam

w zeszly piatek poszlam do fryzjera zrobic sie spowrotem na blond smile
        ale zastrzeglam zeby koniecznie zrobiono mi balejaz na folie aby zminimalizowac
        kontakt farby z skora glowy i cebulkami wlosow

terz jestem spowrotem happy mum z blond na glowie, moj maz sie cieszy wygladam
        i czuje sie o niebo lepiej a dobre samopoczucie mamy to dobre samopoczucie
        synka smile

polecam !
        • mela00 Re: farbowanie? 07.06.05, 14:34
          ja właśnie też szykuję się do "poprawnienia" koloru włosów, ale farbuję ziołami
          (henna do włosów). Odczekałam I trymestr, zgodnie z sugestią mojej pani doktor,
          ale to ciąża z koplikacjami, więc może to dlatego smile))
          mela
    • gabi67 Re: farbowanie? 07.06.05, 14:36
      Przecierz ciąża to nie choroba a zafarbować w łosy raz w czasie ciązy jeszcze
      nikomu nie zaszkodziło a tym bardziej dzieckusmile
    • aniarad1 Re: farbowanie? 07.06.05, 14:38
      Farbowałam i farbuję kiedy trzeba. Córeczka urodziła się zdrowa i mam nadzieję,
      że małemu dzidzusiowi tez to nie zaszkodzi. Włąśnie zrobiły mi się brzydkie
      odrosty i ...znowu muszę farbować...
      ANia
    • czarnodziej_ka Re: farbowanie? 07.06.05, 16:07
      Bez przesady, wokol tyle chemii, ze aby ustrzec dziecko musialabys przestac
      jesc i oddychac, a polozenie farby chyba nigdy nie wplynelo na czlowieka w
      jakis negatywny sposob. Zreszta gdyby byly jakies zagrozenia, to na
      opakowaniach musialaby sie znalezc informacja o stosowaniu w czasie ciazy.
      • bebe73 Re: farbowanie? 07.06.05, 16:35
        popieram czarodziej_kę. Gdyby był jakiś cień podejrzenia, że farbowanie wywiera
        szkodliwy wpływ na płód to na pewno producenci by na ulotce o tym wspomnieli.
        Ostatnio przeczytałam na jednym z jogurtów, że jest niewskazany dla kobiet w
        ciąży. na jogurcie napisali a na farbie do włosów by o tym nie wspomnieli(nawet
        w McDonaldzie piszą że kawa jest gorąca- ale to oczywiście nie na temat). jak
        ktoś nie ma ochoty albo się boi farbowac włosy to niech nie farbuje, ale niech
        innym nie wmawia, ze szkodzi swojemu maleństwu(takie posty tez na forum sie
        zdarzają). jeśli o mnie chodzi to farbuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka