Dodaj do ulubionych

Staniki - jakie???

12.06.05, 13:34
Witam,
mam do Wsa pytanie dotyczące staników, które nosicie podczas ciąży. jetem w 26
tc i nosze staniki na fiszbinach. Jeżeli czuję sie w nich komfortowo i nic
mnie nie uciska, to czy mogę je nosic, czy wskazane są staniki ciążowe bez
fiszbin, Napiszcie jakie macie doświadczenia. Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • szaramysz2 Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 13:46
      Nosze taka sama bielizne jak przed ciaza. Z fiszbinami, koronkami, stringi. Nic
      mnie nie gniecie i nie uwiera. Nie wiem czy to zdrowo czy nie ale prawde mowiac
      nie widze zwiazku miedzy zdrowiem a drutem w staniku wink
      Tak czy siak w zyciu nie zaloze na siebie ciazowych pantalonow i tej
      obrzydliwej uprzezy zwanej stanikiem dla karmiacej.
    • gosiik Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 13:52
      mamabel triumpfa, piękny nie jest, ale wygodny na pewno
      pozdrawiam
    • esterka8 Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 14:31
      staniki noszę takie, żebym w miarę ładnie wyglądała- oczywiscie na fiszbinach-
      bo mam dosć duze piersi- więc żeby ładnie trzymał. Jakoś nie wyobrażam sobie
      nosić stanika, w którym miałabym sklapane i obwisłe piersi. niestety już tak
      dobrze nie mam z majtkami, bo bebzon mam wielki już od kilku tygodni, więc
      gacie noszę wielkie. poza tym wszystko mnie uciska z brzuch, więc... trudno
      gatki musiałam zamienic na barchankiwink)) rozmiar wieeelki. ale już niedługo wink)
      pozdrawiam Aga+40tyg. Igorek
    • gagunia Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 19:08
      ja nosilam z fiszbinami i usztywnianymi, gabkowymi miseczkami i w ciazy i
      podczas karmienia. po porodzie tylko po domu uzywalam stanika do karmienia. na
      wyjscie zakladalam z fiszbinami, dobrze dobrany, zeby nie uciskal i powodowal
      zastojow.
    • aga.79 Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 22:59
      Ja noszę na fiszbinach,mi też one nie przeszkadzają, a nie cierpię takich
      "szmatkowatych", cienkich staniczków
      Aga 34tc
    • jl101 Re: Staniki - jakie??? 12.06.05, 23:48
      ja slyszalam, ze wlasnie fiszbiny moga przeszkadzac w udraznianiu przewodow
      mlecznych. szczegolnie szkodliwe jesli sie chce piersia karmic, w pierwszej
      ciazy nie uzywalam fiszbin. teraz, w drugiej, jak juz dwa lata z kawalkiem
      karmilam, mysle, ze wszystko mam wyksztalcone i tak bardzo sie nie przejmuje.
      biustonosze bez fiszbin slabo trzymaja a ja mam duzy biust i klopot z
      biustonoszem i bez ciazy. a triumph ciazowe bodaj do miseczki d robi wiec nie
      mam wyjscia za bardzo.
    • an_ni Re: Staniki - jakie??? 13.06.05, 11:47
      fiszbiny i inne utwardzacze moga przeszkadzac podczas karmienia (powdowac
      zastoje i inne sensacje) ale nie w ciazy
    • bazylea1 Re: Staniki - jakie??? 13.06.05, 14:47
      do niedawna nosiłam moje sprzed ciąży z fiszbinami (te większe) ale zrobiły się
      za małe. z poprzedniej ciąży mam Mamabel – faktycznie wygodne ustrojstwo choć
      brzydkie. nie chce mi się inwestować w kolejne ciążowe staniki wiec kupiłam
      sobie taki rozciągalny top firmy Pompea – rewelacja! kosztuje 31 zł, jest super
      wygodny i ładny, może wystawać z głębokiego dekoltu smile i do karmienia się
      przyda zamiast tych paskudnych staników z klapkami (top można podciągnąć na
      cycka albo wyciągnąć pierś górą). chyba sobie więcej tego kupie.
      • an_ni gdzie Pompea ? 13.06.05, 16:38
        moze wiesz gdzie w W-ie mozna znalezc biustonosze Pompei ?
        jakos nie rzucuily mi sie w oczy do tej pory
        podpowiedzcie pls
        • bazylea1 Re: gdzie Pompea ? 13.06.05, 16:44
          ja kupiłam w Tesco na Kabatach - jest takie stoisko. ale na paragonie był adres
          siedziby na Karolkowej
          • sisi55 Re: gdzie Pompea ? 13.06.05, 17:04
            Sklep Pompea jest też w Factory Outlet w Ursusie - tam mają niższe ceny.
            Są tam też sklepy: Atlantic i Inimissimi - CALZEDONIA
          • an_ni Re: gdzie Pompea ? 14.06.05, 09:50
            oooo dzieki za odpowiedz, to blisko mnie !
            czy to jest to stoisko w holu wejsciowym przy aptece ? - czyli nie ma jak
            mierzyc ...
    • esse1 Re: Staniki - jakie??? 13.06.05, 15:49
      Zdecydowanie z fiszbinami. Piersi robia sie wieksze i ciezsze niz normalnie,
      nie wyobrazam sobie noszenia biustnika, ktory nie trzyma ich na miejscu. A zeby
      fiszbiny czy usztywnienia nigdzie nie uciskaly, wystarczy wlasciwie dobrac
      rozmiar, nawet, jesli z B trzeba sie nagle na D przerzucic. Nie szukam
      specjalnych ciazowych, normalne tez sa ok, tylkowe wlasciwym rozmiarze i
      wygodne.
    • raxneta Re: Staniki - jakie??? 14.06.05, 11:18
      Jak jest porządnie dobrany biustonosz i nie bylejaki to nie ma znaczenia czy ma
      fiszbiny i sztywne miseczki (kwestia gustu). Ja na rozmiar biustu nie mogę
      narzekać i tych sztywnych nigdy nie lubiłam, a biust i w tych miękkich wygląda
      super (myślę, że to też kwestia kroju, no i piersi mają przecierz różne
      kształty...) Kupiłam sobie ostatnio mamabel do karmienia i wcale nie uważam
      żebym źle w nim wyglądała smile. Co kto lubi...
    • mammabella Re: Staniki - jakie??? 06.08.05, 13:48
      Najlepszym rozwiązaniem jest moim zdaniem bezszwowy top i na ciążę i potem do
      karmienia. Kupiłam sobie jeden biały i drugi czarny przez internet i z czystym
      sumieniem mogę polecić. Przenosiłam je całą ciążę, teraz są idealne podczas
      karmień, zamiast stanika z klapkami (nie znoszę ich). Możesz je zobaczyć tutaj:
      www.avantizakupy.pl/sklep,290,14304170,26304163441910,03,,pl,32177,0.html
      Pozdrawiam!
      • m_golightly Re: Staniki - jakie??? 06.08.05, 17:23
        zajrzałam na stronę i faktycznie fajne ale jak z rozmiarem przez internet? ja
        normalnie mam 70D, a teraz chyba nawet więcej niż D bo z misek mi się wylewa ale
        pod biustem nic nie przybyło, na ile te topy trzymają pod biustem a na ile
        rozciągają się na biuście? jakieś sugestie? pzdr
        • mammabella Re: Staniki - jakie??? 06.08.05, 19:09
          Rozmiary są od S do XL. Niestety nie są podane miseczki bo to są topy, bez
          miseczek. W sumie myślę że dobrze jest zaryzykować nieco większy top niż miałby
          być za mały - ja jestem np. raczej typową M-ką, 75C przed ciążą, ale top sobie
          zamówiłam L-kę żeby mieć luz potem, do podciągania topu do góry przy karmieniu
          no i luz w części miseczkowej jak mi biust przy karmieniu przybierze. Była do
          dobra decyzja, bo gdybym wzięła M-kę to pewnie mogłaby cisnąć. Gumeczki są
          fajne, mięciutkie od środka i rozciągliwe, przylegają do ciała i nie zjeżdżają.
          Sama tkanina jest jak gdyby bawełniana w dotyku ale też rozciągliwa, powiedzmy
          coś jak majtki Sloggi wink Pierze się bez zarzutu, już mi się co prawda gumeczki
          lekko zaczęły falować na brzegach, bo piorę i noszę non stop, będę musiała
          zamówić sobie znowu. I tym razem jeszcze chyba gatki do tego z tej samej
          miluśkiej tkaniny zafunduję sobie smile Biodrówki albo bokserki.
    • myszka50 Re: Staniki - jakie??? 06.08.05, 19:32
      Bardzo ładne staniki z fiszbinami do karmienia ma firma "alles", są bardzo
      wygodne, mają i bawełniane miękkie i koronkowe usztywniane, białe i czarne,
      ostatnio wyszły bardzo wdzięczne białe z naszywanymi kwiatkami, poszukaj w
      internecie tej firmy.
      • m_golightly Re: Staniki - jakie??? 06.08.05, 23:42
        dzięki za rady, na pewno skorzystam
        pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka