Dodaj do ulubionych

37 tydzień

14.06.05, 18:52
Właśnie zaczęłam 37 tydz. mój synuś ma już około 3,5 kg jak się poruszy to
brzuch wędruje raz na prawo raz na lewo. Powieważ mam planowane cc to idę do
szpitala wcześniej, a dokładnie w poniedziałek już nie mogę się doczekać bo
jestem ogromna przytyłam 16 kg. A jak u Wasze brzuszki?
Obserwuj wątek
    • molica Re: 37 tydzień 14.06.05, 19:19
      Trzymam kciuki za poniedziałek! Ja zaczęłam 38 tyd. Dzidziuś waży tylko 2600,
      więc jest naprawdę malutki, co jest sporym zaskoczeniem, bo ja jestem wysoka i
      nieszczególnie szczupła. Przytylam tylko 10kg i trochę się martwię, bo w
      zeszłym tygodniu miałam infekcję i schudłam kilogram sad
    • edyta_bo Re: 37 tydzień 14.06.05, 21:15
      ja dziś zaczynam 36 tydzień, brzusio spory, przytyłam 11 kg, synuś wciąż
      ułożony w poprzek. Jeśli sie nie przekręci to też cc, ale przeczucie mi mówi,
      że raczej się przekręci. Też już tęsknię za tym, by go przytulić. Ogólnie czuję
      się nieźle, trudno tylko chodzić i fatalnie spać. Ale to takie szczęśliwe
      słabości...
      • j04nn4 Re: 37 tydzień 17.06.05, 09:56
        My mamy 37 tyg i 3 dni przytyłam 10 kilo praktycznie tylko brzusio piekna pilka
        z przodu mała waży około 3200 ma długie nóżki to po mamie mam 170 cm smile)) mamy
        termin na 5 lipiec ale od 32 brałam fenoterol i wczoraj odstawiłam czuje
        twardnienia bóle w pachwinach brzucha czasem mała tak nisko zejdzie, że mam
        wrażenie, że jej główka jest juz miedzy moimi nogami wyczekuje. W pon mam
        ostatnia wizyte jak doczekamy pozdrawiam Asia i piekna Maja
        • kajka76 Re: 37 tydzień 17.06.05, 11:02
          mi sie przytylo tez 10 kg ,brzuszek mam duzy, 1,5 tyg temu moja coreczka
          wazyla 2845 wiec mysle ze teraz juz ma ponad 3000 kgsmile dowie sie pewnie we
          wtorek.
          za 1,5 tyg bede miala cesarkesmile
          pozdrawiam,kasia
          • barbara79 Re: 37 tydzień 17.06.05, 11:10
            Witajcie!
            jaa mam już 37 tydzień i 5 dzień, zaraz końcówka, a brzuch wysoko, czy on mi
            kiedyś opadnie?
            Mam czasem skurcze, kłucia w pochwie, bóle w krzyżu, miękką szyjkę i
            wycentrowaną. Brzuch ciężki, dzidzia dokucza kopniakami i przesunięciami w
            niemożliwe strony świata smile Pokoik gotowy, wszystko jest. A jak tam u was?
            Kiedy ja wreszcie urodzę?
    • j04nn4 Re: 37 tydzień 17.06.05, 11:20
      No ja także juz mam wszystko, łóżeczko juz stoi rozstawione posłane, cała
      wyprawka jest. Wózek już czeka w sklepie opłacony. walizka do szpitala
      spakowana od tygodnia, teraz tylko czekamy na Maje mam nadzieje, że juz tuż
      tuż hhiiihhhihihihih pozdrawiam Asia i Maja
    • atruviell Re: 37 tydzień 17.06.05, 14:23
      Ja właśnie dzisiaj zaczęłam 38 t.c. W środę byłam na badaniu gin. i doktor
      stwierdził, że mój syncio waży ok. 2900; ja zaś przytyłam do tej pory 13 kg. Za
      tydzień idę na zdjęcie pesara położniczego i być może wrócę do domciu już z
      maleństwem na ręku (o czym marzę, bo termin z O.M mam na 7.07., a z USG na 15.07
      - ale jestem już bardzo bardzo zmęczona). Jeśli się nie uda, to następną wizytę
      mam zaplanowaną na 8.07, czyli po terminie. Pewnie wtedy będziemy dumać z
      doktorem, co dalej.
    • mariszka.mariszka Re: 37 tydzień 18.06.05, 02:23
      Nie wiem czy to będzie jakiekolwiek pocieszenie, ale ja właśnie skończyłam 37
      tydzień, przytyłam 20 kilogramów od początku ciąży a mój synuś jest wg
      ostatniego USG malutki i waży 2,5-3 kg. Jest to moja druga ciąża – w pierwszej
      ciąży przytyłam 16 kilo i dokładnie tyle straciłam podczas porodu. Po prostu
      okazało się, że bardzo dużo zgromadziłam w sobie wody. Pamiętam jak wówczas
      zwracał mi uwagę ginekolog, że za szybko nabieram masy – a finalnie wyglądałam
      jak wychudła szkapa z wielkim biustem. Dlatego teraz staram się nie przejmować
      zbytnio zbędnymi kilogramami – skoro przybyło mnie tak dużo, mimo, że do
      zeszłego tygodnia jeszcze intensywnie pracowałam, i chodziłam na basen, znaczy
      to że tak widocznie reaguje organizm i nie ma sensu głodzić się i na siłę z tym
      walczyć.
      Uszy do górysmile - moja koleżanka, która urodziła kilka miesięcy temu córeczk, w
      ciąży przytyła 30(!) kg a w tej chwili wygląda pięknie i jest szczuplutka.
      Każde ciało jest inne. Fakt faktem, że czuję się obecnie z taką nadwagą
      fatalnie (z 76 kg przy wzroście 178 cm „skoczyłam” do 96 kg) ale pocieszam się,
      że przy samym porodzie troszkę mnie ubędzie a potem to kwestia dyscypliny i
      diety…. Trzymam za Ciebie kciuki i nie martw się wagą na zapassmile
    • pantera80 Re: 37 tydzień 18.06.05, 11:22
      Ja jestem w 31.Brzuch mam sredni.Dzidzia kopie jak karateka.Mam bole
      przypominajace skurcze.Ale czuje ze zyje.Pozd.
    • barbara79 Re: 37 tydzień 18.06.05, 11:46
      Dzisiaj to już myślałam, że w nocy urodzę. Miałam takie bóle krzyżowe i
      podbrzusza, że cały czas się kołysałam i chodziłam po mieszkaniu jak
      lunatyczka. Zastanawia mnie kiedy odchodzi czop śluzowy, bo ja mam cały czas
      wilgotno ale żeby to był czop to nie wiem. Czy on zawsze odchodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka