Dodaj do ulubionych

Tydzień siódmy

22.06.05, 12:09
Ja jestem w 7 tygodniu. Gdy rozwija się dziecko tyle rzeczy naraz powstaje w
jego ciałku, mam nadzieje że u mojego bejbuska wszystko idzie pomyślnie,
ciągle o tym myśle. Przedemną jeszcze tyle rzeczy, bolą mnie piersi i rano na
samą myśl o jedzeniu mdli mnie niesamowicie. Ale gdy tylko pomyśle sobie o
moim maleństwie kture we mnie rośnie od razu robi mi się lepiej, dla niego
zniosę wszystko smile smile Super że jest tu tak dokładnie wszystko opisane,
przynajmniej wiem co się tam w moim brzuchu dzieje smile Ale się rospisałam.. smile
Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mamusiek Pa
Obserwuj wątek
    • dez_i Re: Tydzień siódmy 12.08.05, 01:40
      I Ja jestem w siudmym tygodniu ciazy, choc oczywiscie wedlug lekarza w
      dziewiatym. Ale w koncu ta ciaza tez jest Moja a nie Jego(lekarza). W marcu
      tego roku,po 19 latach od narodzin Mojego pierwszego Syna,urodzilam sliczna i
      zdrowiutka Corusie smile Od razu wiedzielismy, ze nie chcemy na pewno aby
      wychowywala sie samotnie. Stad szybko wkroczylismy ponownie do akcji i jak
      widac,z pozytywnym skutkiem.Miedzy dziecmi bedzie rok roznicy, oczywiscie jesli
      tym razem nie bedzie przedwczesnego porodu tak,jak w przypadku Corci.Wlasnie
      niedawno mialam 40 urodziny.Zycze powodzenia i jak najlepszego samopoczucia w
      trakcie trwania calej ciazy smile
      • superslaw Re: Tydzień siódmy 12.08.05, 10:32
        Ja też bardzo się cieszę moją ciążą...To moja druga..jeszcze dużo przede mną
        coć u mnie to koniec 13 tc..a termin na 9 luty..
        pozdrawiam i niech nam szybki zleci!!!Całuski!
        ciężarna żona slawsupera i mama sześcioletniej Domci...
        • agal10 Re: Tydzień siódmy i niedoczynność tarczycy 18.05.06, 21:19
          Ja również jestem w 7 tygodniu i mam niedoczynność tarczycy,trochę mnie to
          martwi
          • reteczu Re: Tydzień siódmy i niedoczynność tarczycy 01.07.09, 11:23
            Zamiast się martwić, ciesz się, że jesteś w ciąży, bo zapewne wiesz,
            że kobiety z niedoczynnością tarczycy mają problemy z zajściem w
            ciążę. Teraz łykaj hormony tarczycy, żeby zlikwidować problemy z
            donoszeniem ciąży i negatywnym wpływem Twojej niedoczynności na
            dziecko (choć wydaje mi się, że Twoja niedoczynność jest niewielka,
            skoro jesteś w ciąży, więc wielkiego wpływu na dziecko miała nie
            będzie)bądź pod stałą opieką endokrynologa.
      • gizelcia Re: Tydzień siódmy 14.03.06, 11:23
        dolączyłam już po raz trzeci do grona oczekujących mamusiek smile choć
        niespodziewałam się tego i jeszcze jestem zaskoczona, jesteśmy z mężem bardzo
        szczęśliwi i liczymy na to (zwłaszcza ja), że tym razem będzie to córeczka wink
        Pozdrawiam wszystkie mamcie
    • agako78 Re: Tydzień siódmy 12.08.05, 10:14
      a na kiedy termin...ja na 12 kwietnia...
      • asiulka1976 Re: Tydzień siódmy 12.08.05, 10:35
        u mnie dzis rowno 7tc skonczony surprised)
        boli mnie lekko brzuszek ale wiem ze to rozciaganie, mdlosci brak choc lekkie
        byly, piersi jedrniutkie ehhh Bylam na usg widzialam serduszko i jak sobie
        pomysle ze maluch rosnie 1mm dziennie to jak go nastepnym razem zobacze to
        bedzie wielki hiihihhi
        • andzkawa Re: Tydzień siódmy 02.01.06, 23:09
          witam wszystkie mamy u mnie dzisiaj początek 7tc jestem szczęśliwa z tatusiem
          dzidziusia bo staraliśmy się przez 4lata o baby ale martwie się bo ja mam grupe
          0 RH ujemny a tatuś dodatni -konflikt syrologiczny czy wiecie coś na ten temat
          pozdrawiam wszystkie mamusie
    • asiulka1976 Re: Tydzień siódmy 12.08.05, 11:19
      www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=1109
      fajny opis 7 tygodnia wogole lubie ta stronke surprised)
    • kami79 Re: Tydzień siódmy 03.09.05, 00:11
      Witamsmile Ja również jestem w siódmym tygodniu i myślę, że to wspaniałe, kiedy możemy na bieżąco śledzić co dzieje się w naszych brzuszkach i jak rozwijają się nasze maleństwasmile Zwiedziłam już kilka stron o przyszłych mamusiach, ale na żadnej z nich opisy i porady nie były tak przystępne i przyjemne w odbiorze jak tutaj, niejednoktornie uśmiałam się z zabawnych opisówsmile To jest to!smile Inne strony, na których byłam, były po prostu chłodnym, medycznym opisem i potrafiły nawet przestraszyć. Tutaj, tydzień po tygodniu będę śledzić jak wygląda, zmienia się i rośnie moje maleństwosmile Mnie też bolą piersi i w bardzo szybkim tempie okazało się, że muszę kupić nowy, dużo większy biustonoszsmile, ponieważ ten, który noszę, drastycznie się skurczyłsmile Mieszkam na 3 piętrze (dokładnie 56 schodków), które nigdy nie były dla mnie problemem, a teraz czuję jakbym wspinała się conajmniej na Śnieżkęsmile Tym chyba będę się różnić od wielu przyszłych mamusi - rano budzę się tak głodna jak wilk i w ogóle nie czuję mdłości. To prawda, tyle rzeczy nas czeka, tyle zmian..., ale wszystko przetrwamy dla naszych kochanych maleństw, najważniejsze to być silnąsmile Pozdrawiam gorąco wszystkie Siódmotygodniowiczkismilesmilesmile Buźkasmile
      • wiolast Re: Tydzień siódmy 21.09.05, 19:42
        Ja też jestem w siodmym tygodniu ciąży...to jest niesamowite, że w środku nas
        dzieja się takie niezwykłe rzeczy...nie mogę się doczekać kiedy urośnie mi już
        brzuszek i kiedy moje maleństwo zacznie dawać się we znaki smile narazie mam
        potworne mdłości, które potrafią trzymac cały dzień...to jest bardzo męczące i
        często mam chcwile załamania, ale na krótko wink wiem, że już niedługo skończy
        się to.Jestem bardzo szczęśliwa...Mam nadzieję, że dam mojemu maleństwu
        wszystko czego będzie potrzebowało...Pozdrawiam wszystkie mamusie! wink
    • mag112 Re: Tydzień siódmy 03.10.05, 11:03
      Witam wszystkie mamy. Ja dopiero zaczynam 7 tydz. Poza bulem piersi i czasem
      brzucha jest ok. Niestety ja nie mogę powiedzieć, że się ciesze, bo moja ciąża
      od samego początku jest zagrożona z powodu moich problemów z poziomem
      rozmaitych hormonów. Długo leczyłam się żeby zajść w ciążę i teraz zrobię
      wszystko żeby tego nie stracić. Pozdrawiam smile
    • likakubaiktos Re: Tydzień siódmy 15.10.05, 12:43
      Witajcie!
      Też jestem w 7 tygodniu. Jest to moja druga ciąża. Synek ma 2lata i 5 miesięcy i
      na razie nie przejawia zazdrości. Ostatnio powiedział jak przechodziliśmy przez
      ulicę: mama uwaziaj, dzidzia uwaziaj. Słodkie prawda??
      Mdłości nie mam. Czuję się bosko. Apetyt dopisuje, muszę się ograniczać, bo
      zjadłabym konia z kopytami.
      Pozdrowienia dla wszystkoch ciężarówek.
    • pau27 Re: Tydzień siódmy 23.03.06, 13:00
      Cześć wszystkim!
      Bardzo się cieszę,że mogę dołączyć do grona oczekujących maleństwa. To moja
      pierwsza kruszynka! Jestem szczęśliwa!!!
      • paproszek57 Re: Tydzień siódmy 23.03.06, 13:37
        i ja jestem w 7 tc smile, to moja druga ciążą, córcia ma już osiem lat, pozdrawiam
        wszyskie siedmiotygodniówki!!
        • madlene22 Re: Tydzień siódmy 25.03.06, 19:07
          czesc! ja tez jestem w siodmym tygodniu, czuje sie dobrze, ale nie mamporannych
          mdlosci, za to przeciwnie mam mdlosci wieczorne, jak ide spac szczegolnie. nie
          wiedlaczego ale pewnie Niunia tak chce. to moja pierwsza Dzidzia i juz nie
          mozemy sie doczekac. pozdrawiam i sle buziaczki
    • ireczka1 Re: Tydzień siódmy 23.03.06, 13:51
      Witam!
      Ja tez jestem w 7 tygodniu (wg usg 7 tygodni i 5 dni), czuje sie b. dobrze, w
      poniedzialek po raz pierwszy uslyszelismy bicie serca naszego dziecka"smile
      Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy!
      • anna_iza Re: Tydzień siódmy 23.03.06, 15:42
        hej, ja jestem w 8 tygodniu i neistety mdlosci dosc pokazne, teraz troche siedze
        w domu i jest lepiej ale jak mam isc rano do pracy to nie za bardzo sie
        czuje..nie moge sie skupic, jest mi duszno, slabo..
        ale mam nadzieje ze to niedlugo minie wink
        Ireczka a to pierwsza dzidzia?
        • ireczka1 Re: Tydzień siódmy 23.03.06, 15:55
          Pierwszasmile Do tej pory "mialam" dwojke dzieci siostry, ale to juz prawie
          dorosli ludzie (7 i 10 lat hihi) i teraz wszyscy czekamy na pojawienie sie na
          swiecie mojego maluszkasmile
          • aniamanu Re: Tydzień siódmy 07.04.06, 14:06
            Ja tez jestem w siodmym tygodniu wymiotuje zawsze o tej samej porze, dretwieja
            mi konczuny gorne w nocy troche dziwne uczucie ale da sie wytrzymac a pozatym
            wszystko w porzatku cieszymy sie bardzo z mezem i nie mozemy sie doczekac
            pozdrawiam.
            • ziabka.pl Re: Tydzień siódmy 01.07.09, 11:14
              7,3tcsmile
              3 dni miałam mega mdłosci od rana do wieczora,nic nie mogłam zjesc ani wypic...a
              dzis jak nic wstałam i nareszcie moge noormalnie funkcjonowac smile
              termin mam na połowe lutegosmile
              jestesmy z mężem przeszczesliwismile
              to nasze pierwsze malenstwo...pół roku staran smile
              ps myslicie ze mdłosci wróca?????????? nieeeeeeeeeeeeee
    • monikakapczynska Re: Tydzień siódmy 12.04.06, 10:49
      jestem w siódmym tygodniu ciąży wszystko ok tylko najgorzej z tymi rannymi
      mdłościami ale czego się nie robi dla dziecka pozdrawiam wszystkie mamuśki
    • monia19722 Re: Tydzień siódmy 12.04.06, 22:13
      Witam, konczę właśnie 7 tydzień, rano mnie mdli a potem cały dzień ssie z
      głodu, ale jeśli maluszek się tak rozwija bo chyba potrzebuje budulca smile))
    • kamcia_i_dzidzius Re: Tydzień siódmy 31.05.06, 22:16
      Właśnie jestem w siódmym tygodniu i bardzo się cieszę, że trafiłam na tę stronę.
      smile Bardzo dokładny opis tego, co dzieje się z maleństwem w brzuszku napewno
      zaspokoi naszą, a przynajmniej moją ciekawość. Pozdrawiam wszystkie obecne i
      przyszłe mamusie smile
      • barbara.leskiw Tydzień siódmy 10.07.06, 12:19
        Właśnie rozpoczęliśmy 7 tc. W tym tygodniu idę na drugie usg. Ciekawe ile
        urosło nasze maleństwo od ostatniego razu wink
        Od tygodnia mam straszne mdłości z bólami głowy 24 godziny na dobę.
        Jak zjemy z maleństwem to na co mamy straszną ochotę mdłości ustępują na
        ok.godzinkę - poczym znów wracają.Tak więc dzidziuś cały czas daje znać o
        sobie winkAle jak juz wcześniej pisałam to wszystko ma swój urok i zniesie się
        wszystko dla dzidziusia, bo radość noszenia maleństwa pod serduszkiem zwycięża
        wszystko.
    • sija2211 Tydzień siódmy 11.10.06, 17:58
      sija2211

Również jestem w 7 tygodniu ciąży. Gdy przeczytałam co rozwija sie w 7
      tygodniowej ciąży to pomyślałam sobie:
      o kurcze moja kruszynka jest już TAKA "duża"? nie możliwe! Z dnia na dzień
      cieszę się coraz bardziej, ale też czuję się coraz gorzejsmile) poranne mdłości
      itd. ale pocieszeniem jest ta myśl, że dzięki mnie żyje nastepny człowiek...
      Cieszę się, że jest taka strona na ktorej można się dowiedziec tylu ciekawych
      rzeczy o "Naszych" jeszcze nie narodzonych maleństwach. Pozdrawiam wszystkie
      przyszłe mamusie...
    • iza1414 Tydzień siódmy 03.02.07, 13:24
      Hej też jestem w 7 tc nie przestaje mnie boleć głowa, nic mi nie smakuje i mam
      ciągle mdłości w dodatku nie przestaje być zmęczona, pocieszeniem jest dla mnie
      to to wkrótce wszystko minie i zostana same przyjemne chwile.
    • joanna100 Tydzień siódmy 05.09.08, 14:06
      Witajcie!
      Dołączam do was bo właśnie jestem w 7 tyg. ciąży. To moje pierwsze
      maleństwo - z mężem jesteśmy szczęśliwy i podekscytowani. Narazie
      nic mi nie dolega oprócz mocnego bólu piersi(chyba zaczynają
      rosnąć!!). Mam nadzieję, że znajdę tutaj miłą atmosferę, dużo
      wiadomości i wymiany spostrzeżeń. Pozdrawiam wszystkie " ciężarówki"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka