kiniak7 25.06.05, 15:54 mam małe pytanko czy to normalne że często boli mnie dolny odcinek kręgosłupa a jak długo posiedzę to kość ogonowa daje mi sie we znaki, dodam że jestem w 23tc, i czemu boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majan2 Re: ból pleców 25.06.05, 17:21 Jestem o tydzien "mlodsza" i tez mnie bola, ale mnie i bez ciazy poobolewaly. Robimy sie coraz ciezsze i kregoslup ma coraz wieksze obciazenie, moze dziecko tez naciskac na jakis nerw. Ja staram sie cwiczyc lub plywac i pomaga, tylko ze nie robie tego zbyt regularnie. polecam cwiczenia np. Fondy Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: ból pleców 25.06.05, 17:24 na skutek wydzielania sie zwiekszonej ilosci hormonow (progesteron) rozluzniaja sie wiezadla, mnie bola plecy od 10 tygodnia ciazy , kiedy jeszcze nie mialam brzucha, niekiedy nie moglam chodzic , teraz o wiele mniej bola a jestem w 34 tygodniu, niestety musisz pocierpiec, albo idz do fizjoterapeuty moze ci cos wymysli na zlagodzenie Odpowiedz Link Zgłoś