Dodaj do ulubionych

stosunki w ciąży

27.06.05, 11:05
Sorki za moje pytanie, czy to prawda ze w czasie calej ciazy moze byc wytrysk
do srodka?
Obserwuj wątek
    • lolita27 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 11:58
      wiesz co ja nie zastanawialam sie nad tym, ale z tego co sie orientuje to
      przeciez chyba nie moze zaszkodzic dziecku...dlaczego mialoby... to przeciez
      naturalne.,..
      • grubaska20 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:02
        mój boże dziewczyny..
        w ciąży szyjka macicy jest baaardzo szczelnie zamknieta, więc nic ne może
        dostać sie do dzidzi.. przecież gdyby było inaczej, to jak niby utrzymywałyby
        się np. wody płodowe..? siłą woli..?hehsmile
    • papamka Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:00
      Nie mozna tryskac do srodka ! Istnieje ryzyko, ze zajdziesz w ciaze. Ty albo
      dzidzia.
      • kingab28 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:34
        papamka masz super poczucie humoru. pozdrawiam.
      • kingab28 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:34
        papamka masz super poczucie humoru. pozdrawiam.
    • ivka2 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:05
      Tak. Napewno zajdziesz w drugą ciążę... Pod konec ciąży sperma może spowodować
      rozwieranie szyjki. To taki naturalny przyspieszacz.Pozdr
    • aniarad1 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:34
      Dziecko jest chronione, bez obaw.
      • justysia98 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:28
        papamka chyba zamienila sie na rozumy jedynie co moze sie stac to to ze
        szybciej zacznie sie porod poniewaz plemniki powoduja rozwarcie szyjki to jest
        dobry sposob jezeli malenstwo sie spoznia a wy nie mozecie sie doczekac smile
        • variacja PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 13:49
          Ze wszystkich mądrych źródeł wink wyczytałam, ze sperma zawiera prostaglandyny,
          które moga przyczyniać się do przedwczesnych skurczów i porodu lub poronienia.
          Więc chyba tak całkiem beztrosko nie można. Natomiast pod koniec ciąży zaleca
          się współżycie w celu przyspieszenia porodu.
          • aniarad1 Re: PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 13:55
            Mozna, można. Jesli tylko lekarz nie zakazuje. Zapytaj lepiej lekarza, albo
            dokładniej czytaj źródła.
            • denay Re: PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 19:58
              Prostaglandyny moga przyspieszyc porod, ale wtedy kiedy szyjka jest
              juz "gotowa", czyli okolo terminu porodu. Moze, ale nie musi. Przy
              niezagrozonej ciazy nie ma co sie bac, a kochanie sie w ciazy NIE ZAGRAZA
              PRZEDWCZESNYM PORODEM ANI PORONIENIEM!!!!!
        • kacha1979 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 20:35
          niewiem czy wszystkie macie racje ale .... ja sama tego doswiadczylam ...6 lat
          temu bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem i kochalismy sie co noc ( tak hormony
          buzowaly ) w kazdym badz razie nie codziennnie wytrysk byl do srodka ..ale kiedy
          poszlam do gincia bylo rozwarcie ... wiec zaraz skierowanie do szpitala wtedy
          badal mnie sam gin-pol. i sie mnie spytal wprost " czy moj partner spuszcza mi
          sie do srodka " odp.ze tak ..wiec on mi na to ze w spermie jest jakis tam
          skladnik ( sorki ale niepamietam juz jaki ) ktory powoduje rozwarcie (tak samo i
          napoje gazowane ) i tak do szpitala trafialam jeszcze z trzy razy ...... teraz
          jestem w 27 tyg i zadnego rozwarcia bo juz mezowi nie pozwolilam bo jeszcze
          pracuje i mam zamiar pracowac do konca jesli wszystko bedzie dobrze .. pozdrawiam
          • variacja A jednak... 19.11.05, 16:52
            Jestem w 38 tyg. Od 1 grudnia będziemy z męzem ostro działać z prostaglandynami wink
        • aniutkabj Re: stosunki w ciąży 19.11.05, 19:02

Szkoda,że nie masz poczucia humoru.Bo, żeby akurat tutaj nie zatrybic ironii...
    • asiucha28 Re: stosunki w ciąży 19.11.05, 17:31
      Z tego co wiem, to tylko w ostatnich tygodniach trzeba uwazac, bo sperma ma
      jakis hormon, ktory moze przyspieszyc porod, ale mowimy o o statnich 2
      tygodniach , cala reszte ciazy mozna do srodka
    • pati261 orgazm ciężarnej... 19.11.05, 19:04
      Ja usłyszałam od położnej coś jeszcze lepszego - że mam powstrzymywać sie od
      stosunków, szczególne z moim orgazmem!!!!
      • ice-tea Re: orgazm ciężarnej... 20.11.05, 14:29
        Zazdroszcze Ci takich problemowsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka