czarna_izka 27.06.05, 11:05 Sorki za moje pytanie, czy to prawda ze w czasie calej ciazy moze byc wytrysk do srodka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolita27 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 11:58 wiesz co ja nie zastanawialam sie nad tym, ale z tego co sie orientuje to przeciez chyba nie moze zaszkodzic dziecku...dlaczego mialoby... to przeciez naturalne.,.. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:02 mój boże dziewczyny.. w ciąży szyjka macicy jest baaardzo szczelnie zamknieta, więc nic ne może dostać sie do dzidzi.. przecież gdyby było inaczej, to jak niby utrzymywałyby się np. wody płodowe..? siłą woli..?heh Odpowiedz Link Zgłoś
papamka Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:00 Nie mozna tryskac do srodka ! Istnieje ryzyko, ze zajdziesz w ciaze. Ty albo dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
kingab28 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:34 papamka masz super poczucie humoru. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kingab28 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:34 papamka masz super poczucie humoru. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: stosunki w ciąży 27.06.05, 12:05 Tak. Napewno zajdziesz w drugą ciążę... Pod konec ciąży sperma może spowodować rozwieranie szyjki. To taki naturalny przyspieszacz.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
justysia98 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 10:28 papamka chyba zamienila sie na rozumy jedynie co moze sie stac to to ze szybciej zacznie sie porod poniewaz plemniki powoduja rozwarcie szyjki to jest dobry sposob jezeli malenstwo sie spoznia a wy nie mozecie sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
variacja PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 13:49 Ze wszystkich mądrych źródeł wyczytałam, ze sperma zawiera prostaglandyny, które moga przyczyniać się do przedwczesnych skurczów i porodu lub poronienia. Więc chyba tak całkiem beztrosko nie można. Natomiast pod koniec ciąży zaleca się współżycie w celu przyspieszenia porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 13:55 Mozna, można. Jesli tylko lekarz nie zakazuje. Zapytaj lepiej lekarza, albo dokładniej czytaj źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: PROSTAGLANDYNY 02.07.05, 19:58 Prostaglandyny moga przyspieszyc porod, ale wtedy kiedy szyjka jest juz "gotowa", czyli okolo terminu porodu. Moze, ale nie musi. Przy niezagrozonej ciazy nie ma co sie bac, a kochanie sie w ciazy NIE ZAGRAZA PRZEDWCZESNYM PORODEM ANI PORONIENIEM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacha1979 Re: stosunki w ciąży 02.07.05, 20:35 niewiem czy wszystkie macie racje ale .... ja sama tego doswiadczylam ...6 lat temu bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem i kochalismy sie co noc ( tak hormony buzowaly ) w kazdym badz razie nie codziennnie wytrysk byl do srodka ..ale kiedy poszlam do gincia bylo rozwarcie ... wiec zaraz skierowanie do szpitala wtedy badal mnie sam gin-pol. i sie mnie spytal wprost " czy moj partner spuszcza mi sie do srodka " odp.ze tak ..wiec on mi na to ze w spermie jest jakis tam skladnik ( sorki ale niepamietam juz jaki ) ktory powoduje rozwarcie (tak samo i napoje gazowane ) i tak do szpitala trafialam jeszcze z trzy razy ...... teraz jestem w 27 tyg i zadnego rozwarcia bo juz mezowi nie pozwolilam bo jeszcze pracuje i mam zamiar pracowac do konca jesli wszystko bedzie dobrze .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
variacja A jednak... 19.11.05, 16:52 Jestem w 38 tyg. Od 1 grudnia będziemy z męzem ostro działać z prostaglandynami Odpowiedz Link Zgłoś
aniutkabj Re: stosunki w ciąży 19.11.05, 19:02 Szkoda,że nie masz poczucia humoru.Bo, żeby akurat tutaj nie zatrybic ironii... Odpowiedz Link Zgłoś
asiucha28 Re: stosunki w ciąży 19.11.05, 17:31 Z tego co wiem, to tylko w ostatnich tygodniach trzeba uwazac, bo sperma ma jakis hormon, ktory moze przyspieszyc porod, ale mowimy o o statnich 2 tygodniach , cala reszte ciazy mozna do srodka Odpowiedz Link Zgłoś
pati261 orgazm ciężarnej... 19.11.05, 19:04 Ja usłyszałam od położnej coś jeszcze lepszego - że mam powstrzymywać sie od stosunków, szczególne z moim orgazmem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś