Dodaj do ulubionych

kreska na brzuchu

03.07.05, 12:16
Troche mi glupio pytac o to gina, zwlaszcza ze mam inne problemy, ale jestem
juz w 28tc i nie mam jeszcze ciemnej kreski na brzuchu. Z tego co pamietam,
powinna pojawic sie gdzies w 5tym mies. Czy jej brak sugeruje, ze cos nie tak
z moimi hormonami? Przy poprzedniej ciazy byla...
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 12:18
      Przy pierwszej ciazy mialam dopiero okolo 30tygodnia,teraz 21tc jeszcze nie
      mam.Niektore mamy nie maja wcale a rodza zdrowe bobaski
      • agniecha79 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 12:32
        Jestem w 36 tc i kreski ani śladu. Oczywiście zapytałam o to mojego lekarza i
        dowiedziałam sie że kresko może być ale nie musi i nie oznacza to nic zlego.
        Bez obawy.
    • aankaa1 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 13:34
      A ja mam kreskę na brzuchu i to od 17 tc, nie tylko od włosów łonowych do
      pępka ale powyżej pępka do piersi. Lekarz zapytał tylko czy się szybko opalam,
      pewnie częściej dotyczy kobiet o ciemniejszej karnaci, śniadych. Poza tym
      trochę siedzę na słoneczku i to też ma swój wpływ. Ale zdziwiło mnie, że jest
      taka długa.
      • aliciap Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 13:37
        ja tez mam dluga i bardzo ciemna, nie wiedzialam ze to czesciej dotyczy kobiet o
        ciemniejszek karnacji,mi sie zawsze wydawalo ze mam'normalna' aczkolwiek
        faktycznie szybko sie opalam i opalenizna dlugo sie trzyma.
        koles mojego faceta ostatnio mowil ze mi pewnie nie zejdzie po porodzie bo jego
        zonie nie zeszlo to calosciowo.A mi to zwisa , jak nie zejdzie to nie zejdzie
        jak zejdzie to zejdzie, chyba myslal ze to problem dla mnie.A swoja droga mysle
        ze zejdzie.wink
        • lolita27 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 15:09
          Zaczynam 30 tci tez nie mam takiej kreski.... ale jakos o to sie nie martwie.
          Mam nadzieje ze wszystko i tak bedzie ok. Chociaz moze nie zostanie nam taka
          krecha jak niektorym mamusiom. Pozdrawiam
          • joasia291 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 21:25
            To prawda,kreska może być,a nie musi.
    • mama75 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 21:42
      mi tez pojawila sie jakos tak w 27/28 tc. Najpierw jej nie zauwazalam, dopiero
      kosmetyczka mnie uswiadomila. A krecha jest przez cale brzucho az do mostka smile
      • oda100 Re: kreska na brzuchu 03.07.05, 21:47
        a ja jestem sniada i opalam nieraz brzuch - a kreska pojawila sie w 8 miesiacu,
        od pepka do lona , ale tak slaba ze ledwo ja moge wypatrzec. Oprocz hormonow
        duzo zalezy od skory.
        • mama75 Re: kreska na brzuchu 04.07.05, 16:28
          ja tez mam ciemna karnacje - ale w tym roku pomimo przepieknej pogody, nie
          wychodze na slonce, wiec kreche widac.
    • dormik_30 A czy któraś z Was wie co własciwie oznacza? 04.07.05, 16:20
      ta kreska w ciąży. Jak do tej pory nigdzie w literaturze fachowej nie natknęłam
      się na ten temat a to moja druga ciąża.

Pozdrawiam.
      • kasiadove Re: A czy któraś z Was wie co własciwie oznacza? 04.07.05, 18:23
        To chyba jakieś zmiany hormonalne, ale co i jak to nie wiem. Słyszałam że
        częściej pojawia się jak ma być chłopak, ale u mnie jej nie widać - to pewnie
        jakaś "mądrość ludowa"
        • luna333 Re: A czy któraś z Was wie co własciwie oznacza? 04.07.05, 19:22
          ja jestem w 37tc i o żadnej kresce mowy nie ma - karnacja super jasna - zamiast
          się opalać to ja się na raka- buraka spiekam smile no i syn w brzuchu - mam
          siusiaka z jąderkami na fotce z pieczątką i podpisem lekarza od usg smile A co do
          kreski to się nie martwię że jej nie mam - brzuszek fajnie wygląda smile
          • theday Re: A czy któraś z Was wie co własciwie oznacza? 04.07.05, 19:57
            hmmmm ale chyba w ciąży należałoby unikac słońca? przynajmniej w takim
            nadmiarze........
            • luna333 Re: A czy któraś z Was wie co własciwie oznacza? 04.07.05, 20:07
              j unikam słońca bo dostaję poparzeń słonecznych niezależnie czy w ciąży czy
              bez - a ostatnio skóra mi się jeszcze bardziej uczuliła i na dekolcie wysypka
              od słońca - zresztą z tego co czytałam opalanie w ciąży jest nie-wskazane bo
              mogą się porobić jakieś plamy wątrobowe a poza tym brzucha nie należy nagrzewać
              bo to źle wpływa na rozwój maluszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka