Dodaj do ulubionych

WITAM JESTEM POŁOŻNĄ

• darx3 Re: PILNEWITAM JESTEM POŁOŻNĄ 23.07.05, 23:03
      witam,
      mam pytanie ktore po odwiedzinach forum w dniu dzisiejszym bardzo mnie nurtuje i
      stresuje.. otóż 14 lipca robiłam badanie BHCG.. ostatnia miesiaczka zaczela sie
      31 maja a wynik: ponad 217 tysiecy jednostek.. czy to oznacza ze mam w brzuszku
      dwie istotki? a moze wiecej( to niestety byloby straszniesad((..).. zaznaczam ze
      ostatnie 3 miesiaczki byly w odstepach 38 - 37 dniowych a wczesneij przez jakis
      czas nei mialam okresu i dostalam najpier duphaston po ktorym sie nei pojawila a
      nastepnie cos na wywolanie okresu i po 4 dniach stosowania tego miesiaczka sie
      pojawila... tak wiec mam do Ciebie pytanie czy ten wynik wyklucza ciaze zwykla
      tzn . z jednym Malenstwem? ( pomijam przypadek ciazy pozamacicznej kiedy ten
      wynik tez jest podwyzszony- podobno) bardzo dziekuje za pomoc i odpowiedz..
      • pollozna Re: PILNEWITAM JESTEM POŁOŻNĄ 26.07.05, 14:30
        darx3 napisała:

> witam,
        > mam pytanie ktore po odwiedzinach forum w dniu dzisiejszym bardzo mnie
        nurtuje
        > i
        > stresuje.. otóż 14 lipca robiłam badanie BHCG.. ostatnia miesiaczka zaczela
        sie
        > 31 maja a wynik: ponad 217 tysiecy jednostek.. czy to oznacza ze mam w
        brzuszku
        > dwie istotki? a moze wiecej( to niestety byloby straszniesad((..).. zaznaczam
        ze
        > ostatnie 3 miesiaczki byly w odstepach 38 - 37 dniowych a wczesneij przez
        jakis
        > czas nei mialam okresu i dostalam najpier duphaston po ktorym sie nei
        pojawila
        > a
        > nastepnie cos na wywolanie okresu i po 4 dniach stosowania tego miesiaczka sie
        > pojawila... tak wiec mam do Ciebie pytanie czy ten wynik wyklucza ciaze zwykla
        > tzn . z jednym Malenstwem? ( pomijam przypadek ciazy pozamacicznej kiedy ten
        > wynik tez jest podwyzszony- podobno) bardzo dziekuje za pomoc i odpowiedz..
        Moze byc to ciąża pojedyńcza i mnoga a dokladnie powie ci lekarz na badaniu
    • zyleta_w Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 23.07.05, 23:21
      Witam Cię.
      Dziękuję za odpowiedź, odnośnie kremu do piersi - MALTAN.
      Mam do Ciebie jeszcze parę pytań:
      1. Jestem w 36tc. W piątek byłam u mojego gina, który stwierdził, że wszystko
      jest w porządku. Jednak szyjka znacznie skrócona 26mm, a od wewnątrz jeszcze
      zamknięta. Co to oznacza? Czy mam się już powoli szykować do porodu?
      2. Już prawie miesiąc, w dole brzucha czuję jakby ciągnięcie i kłucie zarazem.
      Lekarz skwitował to tym, że teraz dużo kobiet się na to skarży i nie ma się
      czym martwić. Czy to mogą być w takim razie skurcze przepowiadające, skoro
      szyjka znacznie się skruciła?
      3. Termin mam na 26.08. Czy w takim razie teraz powinnam częściej odwiedzać
      lekarza? Lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby, ponieważ wszystko ok, a jak
      zacznie się poród wcześniej, to mam się udać do szpitala. Mój gin oznajmił, że
      spokojnie możemy się zobaczyć dopiero za miesiąc. Co Ty na to?
      Bardzo będę wdzięczna za udzielone odpowiedzi.

Pozdrawiam
      ZYLETA I 36t SŁONECZKO
      • pollozna Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 26.07.05, 14:35
        zyleta_w napisała:

> Witam Cię.
        > Dziękuję za odpowiedź, odnośnie kremu do piersi - MALTAN.
        > Mam do Ciebie jeszcze parę pytań:
        > 1. Jestem w 36tc. W piątek byłam u mojego gina, który stwierdził, że wszystko
        > jest w porządku. Jednak szyjka znacznie skrócona 26mm, a od wewnątrz jeszcze
        > zamknięta. Co to oznacza? Czy mam się już powoli szykować do porodu?
        > 2. Już prawie miesiąc, w dole brzucha czuję jakby ciągnięcie i kłucie
        zarazem.
        > Lekarz skwitował to tym, że teraz dużo kobiet się na to skarży i nie ma się
        > czym martwić. Czy to mogą być w takim razie skurcze przepowiadające, skoro
        > szyjka znacznie się skruciła?
        > 3. Termin mam na 26.08. Czy w takim razie teraz powinnam częściej odwiedzać
        > lekarza? Lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby, ponieważ wszystko ok, a jak
        > zacznie się poród wcześniej, to mam się udać do szpitala. Mój gin oznajmił,
        że
        > spokojnie możemy się zobaczyć dopiero za miesiąc. Co Ty na to?
        > Bardzo będę wdzięczna za udzielone odpowiedzi.
        >
        > Pozdrawiam
        > ZYLETA I 36t SŁONECZKO
        Wszelkie kłóci i lekkie bóle w dole brzucha to norma pod koniec ciąży ! a co
        do twojej szyjki to ze jest zamkieta ale skrócona to raczej odpowiednio na ten
        etap ciązy ( skrocila sie ale sie nie rozchodzi czyli jest okej)Ale co do
        wizyty za mieisąć na bank sie nie zgodze ( przez takich lekarzy dosc zlego sie
        stało) Kobieta pod koniec ciazy powinna byc badana co 2 tygodnie i chodzi to
        glownie o kontrole szyjki macicy to jest bardzo wazne !Tydzien wte tydzien
        wewte dla maluszka to duuuzo czasu ! Lepiej jak urodzisz po 38 tyg.I caly czas
        kontroluj ruchy to tez na koncówce bardzo wazne Pozdrawiam
    • mada1978 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 24.07.05, 13:11
      Witam Cie Anetko!
      Mam 27 lat i planujemy z meżem dzidziusia, byłam u tylu ginekologów że aż
      trudno zliczyc chodzi o tabletki antykoncepcyjne czy moge zaraz po odstawieniu
      zajść w ciążę czy lepiej się wstrzymać, brałam Microgynon przez 8 lat czy to
      nie zagrozi przyszłemu potomkowi? słyszałam rózne opinie 1.poczekać 3 miesiące
      aż organizm sie wyreguluje,2. odrazu próbować bo po dłuższej przerwie mogą być
      problemy z zajściem w ciążę 3. odrazu próbowac jedyne zagrożenie to ciąża mnoga.
      I co ty na to co ja mam zrobić? i jeszcze czy konieczne są badania na
      przeciwciała różyczki(nigdy różyczki nie przechodziłam)i na przeciwciała
      toksoplazmozy? biorę kwas foliowy i Falwit. Co jeszcze mogę zrobić aby maluszek
      był zdrowy?
      Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz
      • pollozna Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 26.07.05, 14:38
        mada1978 napisała:

> Witam Cie Anetko!
        > Mam 27 lat i planujemy z meżem dzidziusia, byłam u tylu ginekologów że aż
        > trudno zliczyc chodzi o tabletki antykoncepcyjne czy moge zaraz po
        odstawieniu
        > zajść w ciążę czy lepiej się wstrzymać, brałam Microgynon przez 8 lat czy to
        > nie zagrozi przyszłemu potomkowi? słyszałam rózne opinie 1.poczekać 3
        miesiące
        > aż organizm sie wyreguluje,2. odrazu próbować bo po dłuższej przerwie mogą
        być
        > problemy z zajściem w ciążę 3. odrazu próbowac jedyne zagrożenie to ciąża
        mnoga
        > .
        > I co ty na to co ja mam zrobić? i jeszcze czy konieczne są badania na
        > przeciwciała różyczki(nigdy różyczki nie przechodziłam)i na przeciwciała
        > toksoplazmozy? biorę kwas foliowy i Falwit. Co jeszcze mogę zrobić aby
        maluszek
        >
        > był zdrowy?
        > Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz
        Przede wszystkim nie przesadzaj z tymi witaminami wystarczy kwas foliowy i
        zdrowy tryp życia ! najlepiej poczekaj 3 miesiące ( moze byc wczesniej np.
        ciaza mnoga) i do dziela ! Aczkolwiek wiem z opowiadań masy kobiet to wcale nie
        jest takie proste po odtawieniu pigułek tak od razu zajsc w palnowaną ciąże( w
        nieplanowaną zawsze łatwiej)Wiec nie martw sie jak tto sie od razu nie
        stanie ! zazwyczaj dziewczyny zachodzą w przeciagu 6-8 m-cy
    • mjedrz Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 24.07.05, 15:30
      Jestem w 38 tc. 19 lipca na USG stwierdzono u mnie małowodzie - AFI=5 cm, a 9
      lipca było jeszcze wszystko w porządku (AFI=16cm).Czy to możliwe, żeby w tak
      krótkim czasie ubyło aż tyle wód? Dodam, że byłam w szpitalu na obserwacji i
      swierdzono, że nie mam wycieku ani sączenia się wód (chociaż moja bielizna
      często jest wilgotna - powiedzieli , że to wodniste upławy. Wypisali mnie ze
      szpitala i mam czekać na rozpoczęcie akcji porodowej, ewentualnie przyjechać do
      szpitala jakby ciekło w większych ilościach. A ja się teraz boję , że mam tych
      wód faktycznie za mało i że to szkodzi dziecku. Podobno małowododzie może
      świadczyć o problemach z nerkami u dziecka i może być przyczyną np. stopy
      szpotawej. Czy małowodzie jest groźne dla płodu? Czy nie lepiej byłoby
      wcześniej wywołać poród niż czekać aż sie samo zacznie?
    • kata81 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 24.07.05, 18:27
      witam ja mieszkam w finlandii to od samego poczatku
      ciazy zajmuje sie mna (jak i kazda inna tu kobieta)
      polozna.Pierwsza wizyta jest u poloznej nie lekarza ginekologa jak w polsce,
      polozna miezrzy cisnienie i zaklada karte ciozowa i kieruje na badania
      oraz do niej zglaszasz sie co miesiac ,oczywiesci na 1 wizycie wybiera sie
      klnike do ktora bedzie cie tez prowadzic ,usg,porod.Ale poza tym to polozna
      pelni funkcje w90% tutaj,ona wysjuchuje bicie serca w 12 tygodniu i wszelkie
      inne pytania
      mozna sie do niej zglaszac lub dzwonic.Tutaj jest tez inaczej co do usg pierwsze
      wykonuje sie w 13-14 tygodniu nigdy wczesniej.to polona jest tez przy porodzie i
      opiekuje sie po porodzie dzieckiem i kobieta wraz z 3 wizytami w domu.
      Na poczatku bylam przerazona,bo w polsce to ginekolog odrazu cie bada i usg w
      5-6 tygodniu juz robia....ale teraz powiem ze podoba mi sie jak tu jest ,jest
      spokojnie nikt nie chodzi do lekarza po 10 razy (jak to w polsce czytam na forum
      )tutaj przez 1 trymestr tylko polona sie toba zalmuje i dziecko musi
      przetrwac,jak czytam wypowiedzi kobiet na forum z polski to jest szok,one lataj
      po 5 razy do lekarza biora jakies leki i wogule takie zestresowane sa
      jakies,tutaj takie cos nie wystepuje.wlasiwe to tylko chcialam napisac jak
      waznoa role spelnia tutaj polozna...przy okazji pozdrwaiam...
    • e-gosiek Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 25.07.05, 10:27
      Mam pytanko odnośnie rozdzielenia się mięsni brzuch a - co to dokładnie jest i
      czy taka przypadłośc jest pzreciwskazaniem do porodu naturalnego lub cc?
      • anovak Re: co się ze ną dzieje? 25.07.05, 14:46
        witwam gorąco? mam nadzieję, że udzielisz mi odpowiedzi na moje pytanie. jestem
        w 36 tygodniu(termin na 23.08) od mniej więcej 4 dni budzę się gdzieś koło 5, 6
        nad ranem żeby skorzystac z toalety. kiedy wracam do łóżka muszę przez jakiś
        czas dochodzić do siebie ponieważ czuję się tak jakbym dostawała okres ( boli
        mnie kręgosłup dół brzucha i nogi)a przytym czuje się tak jakbym miała
        zapalenie pęcherza- często mi się to zdarza (zapalenie) biorę na to urosept i
        wit C . wizytę u swojego gina mam dopierpo za 2 tyg. A może rozwiera mi się
        szyjka? b proszę o odpowiedz i z góry dziękuję agnieszka
        • sonatka1 Re: co się ze ną dzieje? 25.07.05, 16:41
          Agnieszko mam dokladnie tak samo jak Ty! Również jestem w 36 tygodniu, termin
          mam na 21 sierpnia! Wizyte mam w poniedziałek! Jak byłam tydzień temuu lekarza
          to okazało się, że nie mam juz w ogóle szyjkismile
          Pozdrawiamy- asia i Otylka w brzuszku
      • agulka28 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 25.07.05, 15:42
        Cześć Aneto,
        jestem w 36 tygodniu ciąży i od wczoraj zaczęłam troszkę dziwnie się czuć, tzn.
        wczoraj miałam mdłości i zawroty głowy, a dzisiaj boli mnie kręgosłup w okolicy
        krzyża i czuję mniejszą ilość i słabiej ruchy mojej perełki. Nie mam apetytu,
        za to bardzo dużo piję wody mineralnej. Czy powinnam się denerwować i
        niepokoić???
        Pozdrawiam
        Agnieszka
    • zwiatrem szukam możliwości cc w Gdańsku 25.07.05, 16:02
      witam
      cieszę się , że ktos z górnej półki sobie na forum zyczy rozmów z nami. Ja
      szukam prawdziwie zmuszona, moge prywatnie napisac dlaczego, mozliwości
      wykonania ciecia. To czwarta ciąża, bedzie czwarta prowokacja, ale to dziecko
      ma byc podobno ponad 5kg....Ostatnie było niewiele mniejsze.
      gdybym mogła poprosic o odpowedź to można na e-maila, tam moge na wszystkie
      pytania udzielic odpowiedzi bez skrepowania.
      Pozdrawiam serdelecznie.
    • zyleta_w Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 26.07.05, 11:18
      Witam Cię.
      Dziękuję za odpowiedź, odnośnie kremu do piersi - MALTAN. Ponawiam moje pytanka
      sprzed 3 dni i czekam niecierpliwie na odpowiedź.
      1. Jestem w 36tc. W piątek byłam u mojego gina, który stwierdził, że wszystko
      jest w porządku. Jednak szyjka znacznie skrócona 26mm, a od wewnątrz jeszcze
      zamknięta. Co to oznacza? Czy mam się już powoli szykować do porodu?
      2. Już prawie miesiąc, w dole brzucha czuję jakby ciągnięcie i kłucie zarazem.
      Lekarz skwitował to tym, że teraz dużo kobiet się na to skarży i nie ma się
      czym martwić. Czy to mogą być w takim razie skurcze przepowiadające, skoro
      szyjka znacznie się skruciła?
      3. Termin mam na 26.08. Czy w takim razie teraz powinnam częściej odwiedzać
      lekarza? Lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby, ponieważ wszystko ok, a jak
      zacznie się poród wcześniej, to mam się udać do szpitala. Mój gin oznajmił, że
      spokojnie możemy się zobaczyć dopiero za miesiąc. Co Ty na to?
      Bardzo będę wdzięczna za udzielone odpowiedzi.

Pozdrawiam
      ZYLETA I 36t SŁONECZKO
    • punia9 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 26.07.05, 14:58
      Czy Czop Sluzowy jest zabarwiony krwią?
      jestem w 38 tyg. i ostatnio mam przezroczyste upławy, czy to jest czop?
      Dziękuję za odpowiedź.
    • aga.79 OLEJEK RYCYNOWY???? 27.07.05, 13:38
      Witam,
      może i to pytanie już się pojawiło,ale niestety postów jest takie mnóstwo, że
      nie zdołam ich przeczytać. Dziś mam termin porodu. Zależało mi,aby urodzić
      wcześniej bo bardzo się już denerwuję. Ponad tydzień temu miałam 2 cm
      rozwarcia,ale pomimo bóli przepowiadających nic się nie dzieje. Próbowałam
      długich spacerów,chodzenia po schodach, seksu...
      Moje pytanie brzmi: czy mogę bezpiecznie napić się olejku rycynowego? Wiem, że
      nie koniecznie zadziała, a nie chciałabym spowodować jakiegoś zagrożenia u dziecka?
      • marta241 Re: OLEJEK RYCYNOWY???? 28.07.05, 05:29
        Witam serdecznie.Jestem w 38 tygodniu ciąży.Dzisiaj w nocy obudziłam sie z
        wielkim bólem brzucha i biegunką przy czym czułam straszne duszności.Po ok.1
        godz.to przeszło ale zastanawiam się czy mam iść do lekarza.Nie chciałabym nic
        zlekcewarzyć jeśli to mogło byc coś
        poważniejszego. I drugie pytanie ok.tygodnia temu
        miałam usg-łożysko 3 stopnia co lekarz robiący usg skwitował(pali pani).Nie
        palę!Czy mogłabys mi to wyjaśnić dlaczego tak zareagował wydawało mi sie żę to
        chyba normalne w tym tygodniu ciąży(przy badniu usg ok.37 tydzien).Proszę o
        odpowiedz i z góry bardzo dziękuje.Marta
      • kdador wyniki badań - UROBILINOGEN 28.07.05, 08:01
        Witam WAS
        dostałam wczoraj wyniki badań m.in. moczu, gdzie:
        bilirubina - "nieobecna"
        urobilinogen - "wzmożony" ( wyczytałam, na stronkach, że podwyższony świadczy
        o problemach z wątrobą !! , a jak to sie ma do kobiet w ciąży, czy moze on być
        "wzmożony" ??
        Jakie wy macie wyniki "UROBILINOGENU" ???
    • zyleta_w Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 29.07.05, 18:18
      Witam Cię i dziękuję za odpowiedzi.
      Moje kolejne pytania, to:
      1. Dlaczego uważasz, że lepiej będzie jak urodzę po 38 tyg. - tzn. dokładnie
      kiedy, mam nie czekać na swój termin ? Teraz jestem w 37 tyg. i 2 dzień.
      2. Napisałaś, że mam kontrolować ruchy, bo to jest bardzo ważne na końcówce,
      tzn. kiedy mam się zacząć martwić - jak dzidzia bedzie się za bardzo wiercić,
      czy jeżeli te ruchy będą słabo wyczuwalne ? Na chwilę obecną MOJE SŁOŃCE
      codziennie się rusza tzn. kopie, wygina się i pręży - jest to wszystko
      wyczuwalne pod ręką, jak i gołym okiem.
      3. Przez całą ciążę leczę się na grzybicę tzn. mój gin co miesiąc przepisywał
      mi jakieś tabletki dopochwowe, które dawały efekt, ale niestety na krótko. Jak
      byłam u niego ostatnio (22.07), przepisał mi 2 rodzaje tabletek: - 1 globulkę
      GYNOXIN i - 2 GYNO-FEMIDAZOL-15 tabletek. Przy tej 1 globulce zastrzegł, że w
      ulotce może być napisane, iż nie mogą tego stosować kobiety w ciąży, ale mimo
      wszystko mam ją wziąć. Sprawdziłam, tak było napisane. Czy uważasz, że powinnam
      go posłuchać i ją przyjąć ? Poza tym, po tej globulce kazał zrobić 3-4 dni
      przerwy i później przyjąć całą serię tych 15-tu globulek. Czy uważasz, że na
      samej końcówce powinno się jeszcze przyjmować takie tabletki (dopochwowe) ?

Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.

Pozdrawiam
      ŻYLETA i 37 TYG. SŁONECZKO
      • agi4 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 29.07.05, 19:01
        Anetko dziekuje Ci za odpowiedzi!
        mam jeszcze pytanko o cordafen, to lek który ma mi zmniejszyc przedwczesne
        skurcze i rzeczywiscie je zmniejsza, mam zalecenie by brac go 3xdziennie po 1
        tabletce, jednak mam okropne osłabienie po nim, niemoc totalna, pytanko: czy
        moge sobie zmniejszac dawke w zaleznosci od tego jak odczuwam skurcze? np. do
        dwoch tabletek dziennie, albo nawet do jednej?
        Pozdrawiam
        Agnieszka
    • kazza_ona Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 29.07.05, 19:21
      witam serdecznie smile Zaczne od tego ze próbowałam już wszystkiego na to żeby już
      urodzić a tu nic..tylko wiecej skurczy i bardziej bolesne. Termin mam na 3
      sierpnia a tu nic crying Co zrobić zeby to przyspieszyć..Jestem już tym strasznie
      umęczona a w dodatki te upały..tylko prosze nie mów mi ze musze byc cierpliwa
      bo z tym juz z dnia na dzien coraz gorzej smile
      • justin301 vacuum i inne 29.07.05, 19:50
        Bardzo się stresuję używaniem w czasie porodu vacuum, kleszczy itp. Czy mogłaby
        pani napisać kilka słów na ten temat - zagrożenia, czy można się nie zgodzić na
        użycie tych wynalazków?
      • miii Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 29.07.05, 20:25
        a ja mam pytanie o masowanie szyjki macicy. czy to jest konieczne? przy
        pierwszej ciąży lekarz mi to robił tydzien przed terminem a potem jeszcze dwa
        razy. dwa dni przed terminem położył mnie na oddział i robił wszystko zebym juz
        urodziła choć dzidzia jeszcze sie nie pchała. w efekcie inny lekarz położył mi
        się na brzuchu bo nie dałam rady sama i dzien przed terminem urodziłam ale nie
        powiem żeby to było naturalnie, bo nic nie zrobiłam sama (pęcherz też
        przecieli). boje się takich rzeczy przy drugiej ciąży. pozdrawiam
    • zyleta_w Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 02.08.05, 22:21
      Witam Cię i dziękuję za odpowiedzi.
      Moje kolejne pytania sprzed 4 dni - ponawiam:
      1. Dlaczego uważasz, że lepiej będzie jak urodzę po 38 tyg. - tzn. dokładnie
      kiedy, mam nie czekać na swój termin ? Teraz jestem w 37 tyg. i 2 dzień.
      2. Napisałaś, że mam kontrolować ruchy, bo to jest bardzo ważne na końcówce,
      tzn. kiedy mam się zacząć martwić - jak dzidzia bedzie się za bardzo wiercić,
      czy jeżeli te ruchy będą słabo wyczuwalne ? Na chwilę obecną MOJE SŁOŃCE
      codziennie się rusza tzn. kopie, wygina się i pręży - jest to wszystko
      wyczuwalne pod ręką, jak i gołym okiem.
      3. Przez całą ciążę leczę się na grzybicę tzn. mój gin co miesiąc przepisywał
      mi jakieś tabletki dopochwowe, które dawały efekt, ale niestety na krótko. Jak
      byłam u niego ostatnio (22.07), przepisał mi 2 rodzaje tabletek: - 1 globulkę
      GYNOXIN i - 2 GYNO-FEMIDAZOL-15 tabletek. Przy tej 1 globulce zastrzegł, że w
      ulotce może być napisane, iż nie mogą tego stosować kobiety w ciąży, ale mimo
      wszystko mam ją wziąć. Sprawdziłam, tak było napisane. Czy uważasz, że powinnam
      go posłuchać i ją przyjąć ? Poza tym, po tej globulce kazał zrobić 3-4 dni
      przerwy i później przyjąć całą serię tych 15-tu globulek. Czy uważasz, że na
      samej końcówce powinno się jeszcze przyjmować takie tabletki (dopochwowe) ?

Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.

Pozdrawiam
      ŻYLETA i 37 TYG. SŁONECZKO
    • esik77 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 03.08.05, 09:34
      Witam
      Wczoraj byłam na usg (33.1tc)i lekarz zmartwił mnie tym, że moje Maleństwo jest
      ułożone pośladkowo i muszę liczyć się z cesarką, a bardzo chciałabym rodzić
      naturalnie. Mam pytanko-jakie są jeszcze szanse, ze maluszek się obróci?
      Pozdrawiam
    • macrataj Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 03.08.05, 11:07
      Nie jestem teraz w ciąży i w czerwcu ok. 23 miałam okres. W lipcu podczas
      pobytu za granicą (trochę przemęczenie, niedospanie, praca itd) nie dostałam
      go. Co mam teraz zrobić ? Czekać spokojnie do terminu następnego, isć do
      lekarza ? Czy w tej chwili mimo tego, że nie miałam okresu jest szansa na
      zajście w ciążę ? Czy nie ma takiej możliwości ? Dzięki za odp.
    • aguska10 nadciśnienie białego fartucha 03.08.05, 12:04
      Mam nadciśnienie białego fartucha - obecnie 38tc + 2 - zastanawiam się jak
      wpłynie to na poród, ostatnio, gdy byłam na wizycie u gin miałam ciśnienie
      160/95 no i ocywiście zostałam w szpitalu, mierzono mi je póżniej kilkakrotnie
      aż doszło do 177/90 puls 145, w końcu kazano mierzyć je samodzielnie no i wtedy
      było ok 120/80. Na samą myśl iż w czasie porodu też mierzy się ciśnienie
      dostaję dreszczy, gdyz sytuacja się powtórzy i co wtedy będzie (zaznaczam iż na
      każdej wizycie u lekarza mam podwyyższone ciśnienie nawet do 170/95- strasznie
      mnie to stresuje). Proszę o pomoc.
    • kasiuncia25 Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 03.08.05, 18:05
      Czy moze Pani odpowiedziec na mojego ostatniego posta? Zupelnie niewiem co mam
      robic i co o tym myslec.
      • naturella Toxo wyniki 04.08.05, 09:54
        Na początku ciąży robiłam badanie w kierunku toksoplazmozy - IgG ujemne, IgM
        ujemne. W 18 tygodniu IgM ujemne, ale wynik 0.261 (norma do 0.499). W 22
        tygodniu nadal IgM ujemne, ale wynik już 0,462. Co to znaczy? Powinnam
        powtórzyć badanie? Czy to oznacza, że się zaraziłam?
      • miii Re: WITAM JESTEM POŁOŻNĄ 04.08.05, 15:10
        połozna nam gdzieś zginęła!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka