Dodaj do ulubionych

wolicie synka czy córke?

13.07.05, 13:25
wiem, wiem najważniejsze żeby było zdrowe i tak bedziemy kochać całym sercem
i damy się zabic za niesmile))

no ale tak zanim zaszłyście, lub jak juz jesteście ale nie znacie płci kogo
byście wolały?

ja to chyba chłopca, żeby był synkiem mamusiwink)
choć oczywiście córeczka, jak najbardziej mile widziana.
Obserwuj wątek
    • variacja Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:31
      Chba córcię...tak planowaliśmy...no ale chcę, aby było zdrowe!
      • jula78 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:38
        kiedys dawno marzyłam, że bede miala syna.Odkąd zaczelismy planowac i rozmawiac
        o dziecku chce córeczkę. Niedługo rodzę i z USG wynika, ze bedzie dziewczynka,
        ale jak wiadomo USG czasem płata figle. Zobaczymy.
    • pimpek_sadelko Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:40
      nie mielismy z mezem czegos takiego "co wole". bylo nam wsjo radno.odkad
      zaciazylam to wisalo mi to, ale przed ciaza, marzylam o corce. w ciazy wszystko
      sie zmienilo i naprawde czekalam na niespodzianke i bedzie syneksmile
      • ally23 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:58
        a ja mam przeczucie ze bedzie syn. tak mi sie jakos wydaje.
        oczywiscie biore i chlopca i dziewczynke albo oboje na raz!smile
        najwazniejsze zeby bylo zdrowe, to bez dwoch zdan. teraz modle sie o to.
    • grandet wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:56
      Gdybym mogla wybierac to chcialabym synka.
    • pimpusia77 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:59
      Oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe...
      Ale marzy mi się córeczka. Wogóle mam takie przeczucie, że to będzie dziewczynka. Zobaczymy, czy sie
      sprawdzi smile
    • an_ni Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 13:59
      corka corka i jeszcze raz corka
      ale jeszcze nie wiem co bedzie
      • scarbonka Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 14:06
        Zawsze myślałam, ze będę miała synka. U mnie w rodzinie są sami chłpcy i
        dzidzuś to był dla mnie po prostu mały chłopczyk. Teraz jestem w 36 tc i lekarz
        twierdzi że na 100% to dziewczynka. Kocham ją z całego serca i nie zamieniłabym
        na milion chłopców. Kiedy w 20 tc pierwszy raz usłyszeliśmy z mężem, że
        prawdopodobnie córa to potrzebowaliśmy kilku chwil, żeby się przyzwyczaic. Ale
        teraz juz nie mogę się doczekac mojej małej dziewczynki.
        Pozdrawiam mamy wszystkich chłopców i dziewczynek.
    • koma77 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 14:09
      Chyba wolałabym córeczkę, ale podobno będzie syn. Tak więc będziemy próbować do
      skutku.
    • sylka75 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 14:14
      Wiele lat temu, gdy jeszcze bylam nastolatka, wrozka wywrozyla mi, ze bede
      miala tylko jedno dziecko i to bedzie synek. Z zasady nie wierze w takie
      rzeczy, ale jakos akurat do tego sie przyzwyczailam, nie wyobrazalam sobie ze
      moze byc inaczej. Ale gdy zaszlam w ciaze, przysnila mi sie dziewczynka, i nie
      moglam przestac myslec, ze jednak to bedzie dziewczynka. W 17 tc zapytalam na
      USG o plec i lekarz powiedzial, ze oczywiscie jeszcze za wczesnie, ale raczej
      chlopak. Bylam zaskoczona, wszyscy dookola tez. Ale 4 tygodnie pozniej juz nie
      bylo chlopca - byla dziewczynkasmile I tak jest do tej pory - rodzimy za dwa i pol
      tygodnia, bedzie mala Michasia, upragniona przeze mnie, tatusia i babciesmile
    • bluebebe Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 14:42
      płeć pierwszego dziecka jest/ a raczej była mi obojętna. od 16 tyg wiem, ze
      bedzie corka i powtórzono to jeszcze dwa razy. Bardzo bym nie chciała, aby to
      się zmieniło, bo już się do tej myśli przyzwyczaiłam.
      • kamila_11 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 14:46
        Ja też wolałam córkę i będzie córka. Oby tylko nie czekała mnie niespodzianka
        gdy na kolejnym usg okaże się że to jednak synek!
        • eminka1 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 15:04
          U mnie w rodzinie i mężusia też, rodzą się generalnie dziewczynki, więc od
          początku ciąży miałam wewnętrzne przeświadczenie, że będzie właśnie córcia
          (szczególnie, że jedną juz mamy - 11lat) i dobrze nam było a tą myślą,a tu
          proszę jaka niespodzianka na USG wyszedł siurasek jak talala, byliśmy
          oszołomieni, ale tak szybko przyzwyczaliłam się do tej nowiny, że już chyba bym
          się rozczarowała, gdyby okazało się inaczej (oczywiście na małą chwilkę).
          Zostawiam sobie mały margines błędu, kocham strasznie juz to małe w brzusiu i
          nie istotne jakiej płci, tylko jak zwykle najważniejsze sakramentalne - "oby
          było zdrowe".
    • pampuszka06 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 15:09
      U nas było tak:
      mąż wolał chłopca, dla mnie to było w zasadzie bez znaczenia.
      Śniło mi się kilka razy moje dziecko, zawsze to była dziewczynka.

Wczoraj miałam USG i w 13-tym tygodniu okazał się....chłopiec.

Teraz ogromnie się cieszę,że dam mężowi syna, mój mąż to wspaniały facet,dał mi
      mnóstwo szczęścia.
      Teraz będę miała dwóch wspaniałych facetów, pozatym chłopak,to bardziej skarb
      mamusi niż tatusia...
    • joa8 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 17:02
      długo przed ciążą chciałam tylko i jedynie córkę - wyjątkowa więź,
      siostrzaństwo, kobiece porozumienie... a z chłopakiem to nie za bardzo wiadomo
      co i jak wink
      pierwszą ciąże poroniłam, co oczywiście spowodowało, że płeć przestała być dla
      mnie ważna. Kiedy zaszłam w drugą ciążę, od zrobienia testu po prostu
      WIEDZIAŁAM, że to będzie syn. KIedy na usg połówkowym to się potwierdziło, nie
      byłam zupełnie zaskoczona.
      No i teraz mam wspaniałego, półrocznego synka Antosia i jestem dumna, że jestem
      mamą chłopczyka. I wiem co i jak smile
      A drugą chciałabym córeczkę, hihihihi.
    • hanka45 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 17:14
      Kiedyś myślałam, ze bede miała w ciąży jakieś preferencje co do płci.
      Niesamowite dla mnie jest to, że w ogóle ich teraz nie mam. Tatusiowi marzy się
      syn, a ja naprawde chcę tylko żeby dzidziuś był zdrowy. I nie mam, tak jak mają
      inne mamy, przeczucia co będzie. Jeszcze kilka tygodni i bede wiedzialabig_grin.
    • michalina761 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 18:08
      Od początku ciąży mam przezcucia na synka. Przyzwyczaiłam się do tej myśli i
      teraz chcę synusia. Może jutro wreszcie się dowiemy... Leci nam 24 tc.
      • a_pynia Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 20:07
        Ja w pierwszej ciąży jakoś byłam nastawiona na córkę, choć zawsze chciałam mieć
        najpierw syna, potem córkę. Wszyscy wmawiali synka. Jest córka. Teraz nie mam
        jeszcze żadnych przeczuć, ale z nastawieniem na syna (wstrzeliliśmy się chyba w
        sam środek jajeczkowania smile. Mąż chyba chciałby syna. Ja ze względu na siebie -
        córkę, ze względu na Agatkę - syna (bo imho mniejsza rywalizacja i konkurencja)
        i ze względu na nienarodzone dziecko też syna (chłopiec ma łatwiejsze życie smile.
        A tak naprawdę to będzie, co ma być...
    • karolinka302 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 20:15
      pierwszy mial byc syn i jest.teraz z utesknieniem czekam na coreczke,choc
      chlopaki wola chlopca...
      • marzenarudecka Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 23:05
        Ja mam 3-letniego synka. Drugą ciążę poroniłam, a ciąża była bliźniacza. Mąż
        chciałby córeczkę, synek braciszka. Mnie wszystko jedno, nawet nie jestem w
        ciąży i niewiadomo czy się kiedykolwiek uda. Ale gdyby się udało to chyba
        myślałabym o córci.
        A tam......marzenie.....
    • myfa80 Re: wolicie synka czy córke? 13.07.05, 23:07
      szczerze mówiąc naprawde jest mi to oboejetne wazne by zdrowe było, planuje
      dwojke miec bobasków wiec zawsze chciałam chłopca pierwszego zeby bronił
      mlodsza siostrzyczke wink
      • bazylea1 Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 10:23
        w pierwszej ciąży było mi w zasadzie obojętne, może z lekkim wskazaniem na
        córkę ale gdy okazało się że będzie syn to też było dobrze. teraz w drugiej
        miałam ogromną nadzieję na córkę, będzie drugi synek. najważniejsze że zdrowe,
        no i dla dzieci to lepiej (chyba) jak są jednej płci ale trochę mi żal że nie
        będę miała córki – więcej dzieci nie planujemy...
    • moyyra Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 10:43
      Mnie tak wszystko jedno jest - w głębi duszy....
      Jednak mój men odkąd się znamy marzyl o księznicce
      Więc, jakoś tak myślalo się o dziewczynce - będzie chlopiec big_grin
      Oby tylko zdrowe było smile
    • karolinazajac Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 10:46
      Pierwszego chciałabym chłopca, a drugą dziewczynką.
      • 81ewcia Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 12:06
        Ja wolałabym córcię i takie tez mam przeczucie, zobaczymy...ale z synka tez
        będe sie bardzo cieszyć.Zreszta i tak obojetnie to moje pierwsze dziecko,
        nawazniejsze aby było zdrowe...
        • jolanta8 Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 12:33
          a ja zawsze chciałam córcie ale jak się dowiedziałam,ze bedzie chłopczyk to nie
          zamieniłabym go na żadną dziewczynkęsmile
          starszy syna młodsza córunia później
          tak bym chciała.......
    • amoch1 Re: wolicie synka czy córke? 14.07.05, 12:56
      zanim zaszłam w ciążę zawsze chciałam mieć córkę, klapki na oczy- dziewczynka!!
      a teraz jak już zaciążyłam było mi wszystko jedno, może nawet miałam cichą
      nadzieję na chłopczyka ( w całej rodzinie rodzą się dziewczynki), nie śpieszyło
      mi się, żeby się dowiedzieć ale na wczorajszym usg (26 tydz) już spytałam:
      dziewczynka! i bardzo się cieszę.. ale z chłopczyka też bym sie cieszyła...
      • zibi62 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 00:04
        marzyłam o synku,od poczatku czułam ze to chłopczyk i mam teraz 9 miesiecznego
        faceta. drugie ( o ile sie zdecyduje) tez poprosze o synka, trzecia, czwarte i
        piąte ( HIHIHI) tez. chciałabym mieć samych chłopaków!nie wiem czy to normalne!!!
        • marchefka27 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 11:39
          Ja od zawsze marzyłam o córce i tak byłam na to nastawiona, ze nie wyobrazałam
          sobie ze moze byc inaczej. Chociaz kiedy kupowalam jakies ciuszki nie kupowalam
          typowo dziewczecych, ani chlopiecych raczej uniwersalne smile a ze niebieski
          bardziej uniwersalny niz rozowy to smiali sie ze podswiadomie wiem ze to
          chlopak. Kiedy na usg lekarz od razu orzekl, ze to syn mąż był przeszczesliwy,
          a ja zaskoczona i w pierwszej chwili ciut rozczarowana smile Zakladam jednak, ze
          do drugiego fasolkowania podejdziemy bardziej "naukowo" i postaramy sie o
          corcie, juz nie na taki calkiem zywiol jak teraz smile Obserwuje mamy z chlopcami
          i jednak fajniej wygladają mamy z dziewczynkami ... choc pewnie jak sie urodzi
          nie bede sobie wyobrazala zeby bylo inaczej smile teraz juz sie nie zastanawiam
          nad płcią tylko proszę zeby było zdrowe smile
          • bazylea1 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 11:48
            nie chcę Cię rozczarować ale "naukowe" podejscie też nie gwarantuje córki. u
            nas był seks 2 dni przed owu a na dodatek tydzień wczesniej mąż miał wysoką
            gorączkę (zawsze piszą że żeńskie plemniki są wytrzymalsze a męskie giną w
            wysokiej temperaturze) a będzie synek. to musi być Mc Gyver wink
    • groszek28 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 11:52
      Patrząc długoterminowo chcemy miec parkę, w związku z czym jeśli ktoś mi
      zagwaratuje, że córka na pewno się urodzi to wolalabym chłopca najpierw ze
      względu na to, że ja osobiście zawsze chciałam mieć starszego brata ( mam
      siostrę) i myślę, ze to fajnie dla dziewczynki. Ale tak poza tym to bardzo bym
      chciała córeczkę i w sumie to bym wolała córkę... Czyli właściwie obojętnie co
      się urodzi smile
    • martina.15 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 21:48
      ja snie i czuje ze to bedzie ONA a moj chlopak niezaleznie ode mnie ze chce
      dziewczynke smile mam wrazenie chociaz tego nie sprawdze na razie ze bedzie tak jak
      czujemy smile

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;130/st/20060215/k/a29e/preg.png
    • wanda731 Re: wolicie synka czy córke? 17.07.05, 22:34
      Witam serdecznie.
      Ja od zawsze marzyłam o Synku, nie wiem dlaczego, tak było i już. Będąc w ciąży
      ja myślałam, że będzie królewicz, a mąż że królewna. Stanęło na moim, mamy 6-
      letniego synka Szymka. Teraz pracujemy nad drugą winoroślą, mąż i synek mówią o
      dziewczynce, a ja...no właśnie dlaczego wszyscy dookoła życzą nam dziewczynki,
      chyba żeby było do pary. A ja nie wiem dlaczego gdzieś w głębi myślę o kolejnym
      synku. Oczywiście cieszyć się będę bez względu na płeć, ale skoro padło już
      takie pytanie, to ja bardziej skłaniałabym się na syna. Choć jak się patrzy na
      te warkoczyki, hm, śliczne! Zatem będzie, jak nam pisane! Pozdrawiam wszystkich
      rodziców!!!
      • marchefka27 do bazylea1 17.07.05, 22:43
        "nie chcę Cię rozczarować ale "naukowe" podejscie też nie gwarantuje córki."
        zdaję sobie sprawę, ze nie gwarantuje, ale zawsze daje jakąs szanse smile i na to
        liczę smile
    • ania_trojaczki Re: wolicie synka czy córke? 18.07.05, 00:23
      A ja zawsze chcialam miec parke smile jak zaszlam w ciaze i okazalo sie ze
      blizniacza to innej mozliwosci nie widzialam jak synek i coreczka ......
      Minelo troche czasu i moje bable maja juz 2 lata
      Ania
      z Mają Zuzią i Tomkiem (11.06.2003r.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka