Dodaj do ulubionych

saczenie wod plodowych

16.07.05, 04:45
bylam juz dwa razy w szpitalu z podejrzeniem saczenia wod plodowych-lecz to
nie byly wody ,wczoraj sytuacja sie powtorzyla juz ,nie pojechalam do
szpitala,ale boje sie ze to moga byc wody ,czy saczenie wod jest
niebezpieczne,czy moze cos grozic mojej dzidzi?
Obserwuj wątek
    • kulusuk Re: saczenie wod plodowych 16.07.05, 05:43
      jeszcze raz, bo chyna ciąża mi się na mózg rzuciła; ja mam jechać do szpitala
      ja 1. skurcze regolarne co 8 min, 2.gwałtownie odejdą mi wody, co do sączenia
      to lekarz powiedział że mam wtedy przestać jeść i czekać na skurcze. więc chyba
      to sączenie nie jest problematyczne. w czasie pierwszego porodu chodziłam sobie
      kilka godzin po korytarzu z saczeniem. wód jest podobno dużo i dodatkowo ich
      poziom jest jakoś tam balansowany w czasie porodu więc nie bój się niczego
    • mrowka75 Re: saczenie wod plodowych 16.07.05, 09:48
      Podobno są jakies specjalne wkładki higieniczne, które wykazują sączenie się
      wód płodowych. Sa też na allegro jakieś testy, chyba Ewy analityk sprawdzające
      sączenie się wód płodowych. Może postarasz się o coś takiego, to będziesz
      spokojniejsza.
      Teraz jest bardzo gorąco i ja bardzo się pocę własnie między innymi w okolicach
      krocza i bieliznę miewam czasem wilgotną. Więc to może tylk kwestia upałów.

Pzodrawiam
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
    • ruda773 Re: saczenie wod plodowych 16.07.05, 12:13
      Sączenie sie wód jest niebezpieczne dla dziecka. Nie wiem w którym jestes
      stygodniu, ale moze grozic przedwczesnym porodem. Ja tez miałam okolo 25 - 27
      tc bardzo wodniste upławy i bałam sie że to wody. Kupiłam papierek lakmusowy i
      teraz sobie sprawdzam. Normalna wydzielina ma odczyn kwasny, a wody płodowe są
      zasadowe. W moim przypadq to nie były wody. W aptece można kupić takie testy,
      rękawice zakończone papierkiem lakmusowym albo sam papierek lakmusowy. Ten
      ostani jest najtańszy.RAdze sprawdzac.
      • aliciap ruda773 16.07.05, 12:35
        bardzo fajna rada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka