Dodaj do ulubionych

czy to normalne?

18.07.05, 07:53
ze w zwyklym badaniu ginekologicznym w 32 tc lekarz palcami czul glowke
dziecka?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:01
      tak,dobry lekarz
      • nicol.lublin Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:03
        pimpek, no co ty? pewnie, że normalne smile
        • pimpek_sadelko Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:04
          nicol.lublin napisała:

> pimpek, no co ty? pewnie, że normalne smile

to jesli normalne to dlaczego zapakowal mnie do lozka?
          nic innego sie nie dzieje.
          • dazzle Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:09
            bo jeśli ją wyczuł za nisko, to znaczy, że mały się wstawił już w miednicę,
            czyli ustawił do porodu, czyli nacisk główki może spowodować rozwieranie się i
            skracanie szyjki. czyli musisz się oszczędzać, wyeliminować czynnik
            grawitacyjny, który wspomaga rozwieranie szyjki i wytrwac jeszcze cztery-pięć
            tygodni. spokojnie, dasz radę. oboje dacie radę.
            • pimpek_sadelko Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:17
              no to pewnie tak jest, bo jak chodze lub dluzej siedze, to silnie mnie kluje w
              kroczu. jak leze to jest ok. glowka podobno bardzo mocno naciska na szyjke i ta
              stala sie "drobniejsza'. a niech to cholera trafi!
              • dazzle Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:30
                kochana, lepiej urodzić w 37 tc, niż nosić to jajko i nosic, bo przenoszenie
                dziecku szkodzi bardziej.
                leż i nie szarżuj - zobaczysz, że dotrzymasz. i nie spekuluj, tylko raczej
                zapytaj doktora, co dokładnie miał na myśli mówiąc, że szyjka drobniejsza... a
                może drobiowa - to zalecenia co do diety...wink

ja mam inny problem - brałam lek przeciwskurczowy od 10 tygodni i efekt jest
                taki, że teraz mam skurcze Braxtona-Hicksa, ale szyjka twarda jak kamień i
                zamknięta na mur. no i boję się, że przenoszę, a powiem Ci, że mam już
                serdecznie dość. ten ostatni miesiąc jest u-pior-ny - i dla mnie i dla małej.
                chciałabym urodzić w 38-39 tc, ale... no właśnie - ale te cholerne leki mogą
                wydłużyć całą akcję. a zdaje się, że skłonność do twardej szyjki jest u nas
                rodzinna. mama przenosiła 2 ciąże, babcia przenosiła 2 ciąże...

jak widzisz - tak źle, ale inaczej - jeszcze gorzej.

nie martw się i leż.
                • pimpek_sadelko Re: czy to normalne? 18.07.05, 09:39
                  sluchaj.... moze umyj okna?smile
                  ja po 37 tc bede myla okna, szorowala podlogi i nie wiem co jeszcze bo tez
                  zaczynam miec doscbig_grin
                  • arorat4 Re: czy to normalne? 18.07.05, 11:31
                    to nie zawsze działa. Ja myłam i okna i korytarz, bo miałam brudne, nie ze
                    wzgledu na wywołanie. A synus i tak sie urodził 8 dni po terminie.smile
                    • pimpek_sadelko Re: czy to normalne? 18.07.05, 11:44
                      arorat4 napisała:

> to nie zawsze działa. Ja myłam i okna i korytarz, bo miałam brudne, nie ze
                      > wzgledu na wywołanie. A synus i tak sie urodził 8 dni po terminie.smile
                      oj, daj pomarzyc!smile
                • r.kruger na wszystko jest rada... 18.07.05, 09:40
                  Pimpek_sadelko ja wytrzymałam od 32tc do 37tc z rozwartą i skróconą szyjką to i
                  ty dasz rade,leżeć,polegiwać,spokojnie spacerować(naprawde spokojnie) i nie
                  siedzieć zbyt długo.
                  Dazzle u nas w szpitalu robią masaż szyjki macicy,nie jest to przyjemne ale
                  większość kobiet ładnie rodzi po dwu no czasem trzech takich masażach
                  ps:jeśli wszystko jest zgodne z naturą to dziecko kiedy jest gotowe zaczyna
                  akcje porodową,więc może w waszej rodzinie lubicie jak najdłużej mieszkać w
                  ciepłym i bezpiecznym świecie mamy?
                  Życzę powodzenia
                  • dazzle r.kruger 18.07.05, 09:51
                    kochana, jakbyśmy siedziały u mamusi tyle, ile byśmy chciały, to ja osobiście
                    jeszcze bym się na tym świecie nie pojawiła smile)))))))

ściskam
                    dazzle
    • leni_wa Re: czy to normalne? 18.07.05, 10:15
      ja Ci posylam duzo serdecznosci i trzymam kciuki za silna wole!smile))
      pozdrowienia!
      • pimpek_sadelko Re: czy to normalne? 18.07.05, 10:16
        dziekismile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka