Dodaj do ulubionych

Ciąża???

19.07.05, 10:04
Witam!!! Nie zagladalem tu juz 6 miesiecy wiec milo tu znowu zajrzec. Mam do
was dziewczyny pytanie, czy jesli test wyszedl pozytywny dwie grube krechy to
juz napewno jest ciąża??? Czy ktorejs z was wyszly dwie krechy a mimo to
okazalo sie ze nie jestescie w ciązy? Dodam ze zona dzis lub jutro powinna
dostac okres chociaz nie mozemy do konca skojarzyc kiedy miala ostatnia
miesiaczke. A moze ten chormon utrzymuje sie w jej organizmie jeszcze po
poprzedniej ciąży? ( mamy 6 miesiecznego wspanialego synka) Bardzo prosze o
jak najwiecej odpowiedzi bo bardzo sie denerwujemy. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:05
      to ciazasmile
      • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:10
        Skąd ta pewność? Przeciez czasem zdarza sie ze test wychodzi pozytywnie zaraz
        przed okresem? Tak??? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
        • amwaw Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:14
          Nie tak- nie wychodzi przed okresem. Wychodzi w ciąży. Poziom gonadotropiny
          wzrasta przed okresem, ale nie do poziomu wykrywalności testu. Poczekajcie
          jakiś czas( tydzień-max dwa)skoro nie pamiętacie kiedy powinien być okres i
          powtórzcie test. Jeżeli wyjdzie pozytywny- idźcie do lekarza.
          Powodzenia
          Pozdr
        • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:15
          dersej napisał:

> Skąd ta pewność? Przeciez czasem zdarza sie ze test wychodzi pozytywnie zaraz
          > przed okresem? Tak??? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.

nie wyjdzie pozytywnie jesli nie bralas zastrzykow z hcg ( pregnyl), albo jesli
          nie masz raka jajnika.
          falszywie pozytywny moze sie okazac tez wtedy jak sie go zle wykona. w innych
          wypadkach to ciaza i basta.
          • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:20
            Co znaczy zle wykonany? Ale Zona nima zadnych objawow ciązy. A boli ja brzuch
            jak przed okesem.
            • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:21
              dersej napisał:

> Co znaczy zle wykonany? Ale Zona nima zadnych objawow ciązy. A boli ja brzuch
              > jak przed okesem.

w ciazy tak moze byc.
              zle wykonany to np. sprawdzony po uplywie czasu, ktory zaleca producent testu,
              jesli pisza, zeby wyniku nie odczytywac po 15 minutach to lepiej tego nie
              robicsmile
              • malgolkab Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:34
                a mi wyszedl raz pozytywny,a 2 dni pozniej juz negatywny. prawdopodobnie byla
                to tzw. ciaza biochemiczna, ale nie wiadomo, jesli bylabym wtedy w ciazy i
                poronila, to hormon by sie utzrymywal; w nastepnym miesiacu zaszlam normalnie w
                ciaze, ale na wszelki wypadek z testem poczekalam juz 2 tygodnie. dodam, ze
                kilku moim kolezankom zdarzyla sie taka sytuacja.
          • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:30
            Ale niema zadnych objawow. Nie bola ja piersi tak jak przy pierszej ciązy, to
            bylo dosc nie dawno wiec jeszcze pamiętamy. Test byl wykonany prawidlowo,
            odrazu pojawily sie dwie grube krechy.
            • malgolkab Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:35
              z tym, ze umnie ta druga kreska byla bardzo slaba, ale nie wiem czy to ma
              znaczenie
              • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:40
                A czy w pierwszych dniach ciązy wydzielana jest wieksza ilosc sluzu? I cz
                mozliwe jest zeby juz byla az tak gruba krecha? Przeciez to bylyby dopiero
                pierwsze dni ciązy.
                • amwaw Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:57
                  Śluz-zwiększa,grube kreski możliwe- znaczyłoby to, że Twoja żona ma
                  uregulowaną gospodarkę hormonalną.Nie pierwsze dni ciąży tylko już jakieś 2
                  tyg. Do dnia miesiączki może się jeszcze zmienić, powtórzcie test kiedy już
                  będziecie pewni, że napewno minął termin spodziewanej miesiączki- za jakiś
                  tydzień.Do tego czasu-trzymajcie kciuki.
                  Pozdr
                  • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:59
                    Co to znaczy? Znaczy ciąza?
                    • amwaw Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:08
                      Znaczy ciąża, ale w czasie spodziewanej miesiączki może dojść do samoistnego
                      poronienia- rzadko, ale tak też sie zdarza. Dlatego dla pewności lepiej robić
                      po terminie spodziewanej miesiączki.
                      Pozdr
                • tweety_bird Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:05
                  Witaj!

Mnie już w 23 dniu cyklu (przy cyklach 23-26 dniowych) wyszła na teście
                  tłuściutka krecha, a za kilka dni poziom bHCG wynosił już 187! Wydaje mi się, że
                  Twoja żona jest w ciąży, a objawy niekoniecznie muszą być identyczne w przypadku
                  drugiego dziecka. Kobieta może to różnie przechodzić za każdym razem. Oczywiście
                  nie opierałabym się na gdybaniu, ale powtórzyłabym test za kilka dni, zrobiłabym
                  też test z krwi na poziom bHCG i jeśli znów okażą się one pozytywne,
                  popędziłabym do lekarza, żeby potwierdzić ciążę.

Życzę powodzenia! smile
            • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:11
              dersej napisał:

> Ale niema zadnych objawow. Nie bola ja piersi tak jak przy pierszej ciązy, to
              > bylo dosc nie dawno wiec jeszcze pamiętamy. Test byl wykonany prawidlowo,
              > odrazu pojawily sie dwie grube krechy.
              w tej ciazy ani razu nie bolaly mnie piersi, nie bolal mnie trzez brzuch. w
              poprzednich ciazach mialam za kazdym razem inaczej.
    • dersej Re: Ciąża??? 19.07.05, 10:57
      Zrobiony drugi test! Tez wyszly dwie krechy!!! A ludzilem sie ze pierwszy
      tester byl jakis lewy.
      • tweety_bird Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:11
        Wnioskuję z Twoich postów, że nie jesteś zadowolony... sad Przykro mi sad
        Myślę, że skoro drugi test wyszedł pozytywnie, to z pewnością jest to ciąża. Ale
        oczywiście najlepiej potwierdzi to lekarz.

Powodzenia! Będzie dobrze!
        • zlotowka26 Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:16
          No cóż zatem pozostaje pogratulowac dzidzi!!! Pewnie tak szybko nie
          planowaliście następnego dziecka, ale na pewno wszytsko dobrze się ułoży.
          Wspieraj żonęsmile
          • tweety_bird Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:21
            Wiesz, tak sobie właśnie pomyślałam, że dobrze gdy czasem los za nas zadecyduje.
            Podczas gdy inni będą się zastanawiać kiedy zaplanować drugie dziecko, to Wy
            będziecie mieć już pięknie odchowaną dwójeczkę smile
      • malina.majka Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:15
        Gratulujemy drugiego Dzidziusia!Moja szwagierka miala podobnie,majac
        6miesieczna dziewuszke zaszla z drugim dzieckiem,teraz to polmetek ciazy i
        jakos daje rade,czuje sie tez ok a wczoraj przeslala zdjecia usg smile Powodzenia!
        Pozdraiamy Malina i 32tc Maya
        • kasiuncia25 Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:30
          Witam!
          Jestem żoną Derseja.
          No cóż chcieliśmy mieć drugie dziecko ale nie tak szybko. Poza tym mamy wielkie
          obawy ponieważ nasz 6cio miesieczny synek jest cieżko chory - ma przewlekłą
          niewydolność nerek.
          • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:32
            kasiuncia25 napisała:

> Witam!
            > Jestem żoną Derseja.
            > No cóż chcieliśmy mieć drugie dziecko ale nie tak szybko. Poza tym mamy
            wielkie
            >
            > obawy ponieważ nasz 6cio miesieczny synek jest cieżko chory - ma przewlekłą
            > niewydolność nerek.
            strasznie mi przykro z powodu choroby synka!
            macie dobrego lekarza? czy to odwracalne?
            • kasiuncia25 Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:59
              No niestety jest to nieodwracalne, lekarze przygotowują nas że w przyszłości
              będzie mu potrzebny przeszczep...
              Jak tu sie nie bać drugiej ciąży???
              Jak my sobie poradzimy, przecież jak sie urodzi dxzidziuś to Mały będzie miał
              troszke ponad rok a on wymaga naprawde dużo uwagi i poświęcenia mu czasu.
              • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 12:02
                moze jestem laikiem ( ale tez z nerkami mialam przeboje: wada wrodzona. potem
                przeszczep moczowodow w CZD w wieku 4 lat), ale to chyba nie jest kwestia
                dziedziczna. nie wiem co dokladnie synkowi jest, ale mnie w ciazy lekarze
                uspokajali, ze to co ja mialam, mojemu dziecku nie grozi, przynajmniej nie z
                dziedziczenia.
                • kasiuncia25 Re: Ciąża??? 19.07.05, 12:11
                  Ja sie kompletnie na tym nie znam ale strach pozostaje dlatego jeszcze sie
                  łudze że dostane tego okresu....
                  • pimpek_sadelko Re: Ciąża??? 19.07.05, 12:13
                    kasiuncia25 napisała:

> Ja sie kompletnie na tym nie znam ale strach pozostaje dlatego jeszcze sie
                    > łudze że dostane tego okresu....

zycze Ci, zeby bylo tak jak chcesz... a jesli sie nie uda, to zeby dziecko bylo
                    ZDROWE. moje zyczenie o zdrowiu jest cholernie realne. naprawde!
          • tweety_bird Re: Ciąża??? 19.07.05, 11:36
            Ogromnie mi przykro sad(( Mam nadzieję, że Wasz syneczek wyzdrowieje...
            • zlotowka26 Re: Ciąża??? 19.07.05, 13:06
              Ja zawsze mówię, że nic nie dzieję się przypadkiem, może ta druga dzidzia
              będzie nagroda za wasza miłość, opiekuńczośc i cierpliwość, może będzie wasza
              podporą, da wam więcej siłysmile w walce z chorobą. Trzymam kciuki. Będzie dobrzesmile
              • kasiuncia25 Re: Ciąża??? 19.07.05, 16:38
                Tylko jak sobie poradzic z dwójką takich małych dzieci? Wiem ze niektórzy mają
                bliźniaki, ba nawet pięcioraczki i sobie radzą ale ja jakoś nie moge sobie tego
                wyobrazic...
                • dersej Re: Ciąża??? 20.07.05, 10:20
                  CZY JESLI TO CIĄZA TO BRZUCH MOZE BOLEC JAK PRZED OKRESEM?
                  • amwaw Re: Ciąża??? 20.07.05, 10:41
                    Może.
                    Może właśnie jest termin w którym powinna wystąpić miesiączka. To są bóle
                    skurczowe- lekarze, żeby złagodzić podają wtedy no-spę, bo mimo wszystko te
                    bóle mogą być zagrożeniem dla ciąży( skurcze).
                    Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka