elza303 19.07.05, 11:55 grozi mi zabieg konizacji szyjki macicy .nigdy nie rodziłam ,mam 30 lat.czy któras z was też to miała?czy miałyście problemy z zajściem i z donoszeniem ciąży?jak szybko po zabiegu udało się wam zajść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kara41 Re: konizacja a ciąża 19.07.05, 18:38 Ja rowniez mialam konizacje szyjki macicy, 5 miesiecy pozniej zaszłam w ciąze. W 17 tyg ciazy moj ginekolog zadecydował o załozeniu na szyjce szwu Mc Donalda, poniewaz po konizacji mam bardzo krotka szyjke - 1 cm. Od tego czasu leże w domu na zwolnieniu i tak dotrwałam do 34 tyg Wlasciwie moge powiedziec ze dzieki mojemu ginowi donosilam ta ciaze, bo na izbie przyjec w szpitalu nie za barsdzo chcieli mnie przyjąc do zalozenia tego szwu. A okazalo sie ze bez niego z ta krotka szyjką bym nie dotrwala, bo od 20 tyg mialam czeste stawiania macicy i troche stresu bylo. a tak poza tym, podobno przy takich krotkich szyjkach jest szybki porod Odpowiedz Link Zgłoś
elza303 Re: konizacja a ciąża 19.07.05, 19:38 dziękuję ci bardzo .pozdro dla Ciebie i dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś