dwa_kotki 19.07.05, 11:56 Kochane mam pytanie . ostatnio czasami czuje takie kłucie w szyjce macicy ale tak ze sie nie moge za bardzo wyprostowac. czy to cos zlego . jestem juz przy końcu i mnie to martwi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: KŁUCIE SZYJKI MACICY- HELP 19.07.05, 11:58 mam takie klucia od 30 lub 31 tc. teraz zaczelam 33 tc. tydzien temu na wizycie powioedzialam o tym lekarzowi, powiedzial, ze to norma, bo dziecko juz jest nisko ulozone i napiera na szyjke. kazal mi wiekszosc dnia spedzac w pozycji horyzontalnej szyjka trzyma, ale stala sie drobniejsza... cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
myfa80 Re: KŁUCIE SZYJKI MACICY- HELP 19.07.05, 11:58 nie bój nic, to moga byc zylaki w szyjce macicy - naturalna sprawa powstaja pod wplywem ucisku bobaska na te czesci cialka poza tym malenstwo powoli szykuje sie do porodu (znajoma 10 sierpnia ma termin i takie same juz ma dolegliwosci ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kotki Re: KŁUCIE SZYJKI MACICY- HELP 19.07.05, 12:06 dzieki wielkie uspokoiłyście mnie bardzo )))) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: KŁUCIE SZYJKI MACICY- HELP 19.07.05, 19:12 Mnie też czasami kłuje w szyjce! Nie są to takie mocne jak pisała "dwa kotki", ale ja jestem w 13 tc! Powinnam się niepokoić? Byłam wczoraj u gienia i nie powiedział, żeby było coś nei tak, ale nie mówiłam mu o tym kłuciu, gdyż uznałam, że to takie kłucie, jak czasami w brzuchu kłuje z powodu powiększającej się macicy i zwiększonego przepływu krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: KŁUCIE SZYJKI MACICY- HELP 20.07.05, 11:23 Ja też miałam takie kłucia w I trymstrze. Lekarz zabronił mi chodzenia do pracy (nie jest siedząca), bo momentami nie mogłam sie wyprostować (w trakcie powrotu do domu przystawałam przy płotach i stałam jakieś 5 minut, zanim ruszyłam znowu - ale ludzie ubaw mieli - hahahahahahahaha). Później wszystko przeszło, było OK Odpowiedz Link Zgłoś