aguska10 26.07.05, 15:07 Witam, czy nadciśnienie białego fartucha jest przeciwskazaniem do ZZO, a co w przypadku konieczności CC.Czy ktos z Was może miał zzo przy nadciśnieniu.Czy taka kobieta wymaga szczególnej opieki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gogo2 Re: zzo a nadcisnienie 26.07.05, 15:29 Ja miałam nadciśnienie-gestozę na koniec ciąży i miałam rozwiązaną ciąże przez cc. Znieczulenie w kręgosłup, bez żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mila255 Re: zzo a nadcisnienie 26.07.05, 19:37 OdradZam kazdemu zzo kto chce to wziasc bez zadnych powodo ja wzielam sobie bo balam sie bolu przez to omal nie starcilam synka i sama nie wykitowalam , za duzo podali mi znieczukenia i przede wszystkim za wysoko mnie znieczulili i dostalam ucisku w klatce piersiowej tak jakby ktos zaciskal mi pas na kltce musialm dostac tlen bo nie moglam oddychac cisnienie krwi spadalo a tetno mojego dzidziusia cichlo przezylismy z mezem chwile grozy , potem nie moglam synka urodzic na cesrake bylo za pozno i lekraz naciskal na moj brzuch. Ale to nie koniec paskudnych wrazen potem bylam przez dwa tygodnie lezaca bo dostalam popunkcyjnych bolow glowy i nie byulam wstanie utrzymac rownowagi a potem gdy konsultowali moj stan z 5 lekarzami i wkoncu wszystko sie unormowalo wyladowalm z wysokim cisnieniem w szpitalu najpierw stwierdzili mi nadcisnienie bo przez kolejny miesiav milam wartosci 180 na 100 teraz juz jest ok ponoc to skutki zzo i stres. Nie polecam wiem ze byc moze moj przypadek to blad sztuki lekarskiej ale wiem ze ja nie jestem jedyna ostatnio kobieta w krakowie umarla na stole dostala porazenia miesni oddechowych. Takze nie polecam przestrzegam aha nikt mojemu synkowi nie odda tego czasu ktory stracil kiedy mauis nie mila sily sie nimz ajmowac przez pierwsze dwa tygodnie a byc moze jeszcze przez to zafundowalam mu 4 tygodniowa rehabilitacje bo mial wzmozone napiecie miesniowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś