Dodaj do ulubionych

zzo a nadcisnienie

26.07.05, 15:07
Witam,
czy nadciśnienie białego fartucha jest przeciwskazaniem do ZZO, a co w
przypadku konieczności CC.Czy ktos z Was może miał zzo przy nadciśnieniu.Czy
taka kobieta wymaga szczególnej opieki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gogo2 Re: zzo a nadcisnienie 26.07.05, 15:29
      Ja miałam nadciśnienie-gestozę na koniec ciąży i miałam rozwiązaną ciąże przez
      cc. Znieczulenie w kręgosłup, bez żadnych problemów.
    • mila255 Re: zzo a nadcisnienie 26.07.05, 19:37
      OdradZam kazdemu zzo kto chce to wziasc bez zadnych powodo ja wzielam sobie bo
      balam sie bolu przez to omal nie starcilam synka i sama nie wykitowalam , za
      duzo podali mi znieczukenia i przede wszystkim za wysoko mnie znieczulili i
      dostalam ucisku w klatce piersiowej tak jakby ktos zaciskal mi pas na kltce
      musialm dostac tlen bo nie moglam oddychac cisnienie krwi spadalo a tetno
      mojego dzidziusia cichlo przezylismy z mezem chwile grozy , potem nie moglam
      synka urodzic na cesrake bylo za pozno i lekraz naciskal na moj brzuch. Ale to
      nie koniec paskudnych wrazen potem bylam przez dwa tygodnie lezaca bo dostalam
      popunkcyjnych bolow glowy i nie byulam wstanie utrzymac rownowagi a potem gdy
      konsultowali moj stan z 5 lekarzami i wkoncu wszystko sie unormowalo wyladowalm
      z wysokim cisnieniem w szpitalu najpierw stwierdzili mi nadcisnienie bo przez
      kolejny miesiav milam wartosci 180 na 100 teraz juz jest ok ponoc to skutki zzo
      i stres. Nie polecam wiem ze byc moze moj przypadek to blad sztuki lekarskiej
      ale wiem ze ja nie jestem jedyna ostatnio kobieta w krakowie umarla na stole
      dostala porazenia miesni oddechowych. Takze nie polecam przestrzegam aha nikt
      mojemu synkowi nie odda tego czasu ktory stracil kiedy mauis nie mila sily sie
      nimz ajmowac przez pierwsze dwa tygodnie a byc moze jeszcze przez to
      zafundowalam mu 4 tygodniowa rehabilitacje bo mial wzmozone napiecie miesniowe.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka