Dodaj do ulubionych

sposób na córeczkę?

27.07.05, 14:49
zaczynam starania o dziecko.bardzo chcielibyśmy mieć z mężem córeczkę.czy
macie lub znacie jakieś sposoby aby zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia
dziewczynki?proszę o porady i wskazówki!!
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: sposób na córeczkę? 27.07.05, 15:04
      hehe mi z przepisu na córeczkę wyszedł synuś smile sex przed owulacją i takie tam -
      nie działa - lepiej się 100% ni nastawiać bo można się bardzo zdziwić smile
      • magdulka26 Re: sposób na córeczkę? 27.07.05, 15:40
        Zgadzam się ,u nas nie było planowania płci ,zdalismy sie na los.Ale według
        matki natury powinna byc córcia a jest synuś .Radzę się nie nastawiac ,lecz
        pracować smile
      • pimpek_sadelko Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 07:41
        luna333 napisała:

> hehe mi z przepisu na córeczkę wyszedł synuś smile sex przed owulacją i takie
        tam
        > -
        > nie działa - lepiej się 100% ni nastawiać bo można się bardzo zdziwić smile
        nie celowalam w corke, ale u nas sex tez byl duzo przed owulacjabig_grinDD bedzie
        synek. z naukowego punktu widzenia te cale pierdoly z lzejszymi, ciezszymi,
        bardziej zywotnymi plemnikami i ich wplywem na plec to bajka. no ale pobawic
        sie moznasmile
    • groszek28 Re: sposób na córeczkę? 27.07.05, 15:45
      Słyszałam tylko, że sex przed owulacją może zwiększyć prawdopodobieństwo, ale
      to niezbyt skuteczna metoda...
    • sylka75 Re: sposób na córeczkę? 27.07.05, 16:09
      Tez slyszalam, ze o coreczke trzeba starac sie przed owulacja, bo w trakcie
      owulacji jest wieksze prawdopodobienstwo poczecia synka. Jednak, jak kolezanki
      powyzej uwazam, ze nie mozna sie nastawiac. Jak wyjdzie synus, to juz po kilku
      dniach nie bedziecie sobie wyobrazac, ze mial byc dziewczynkawink
      • marta2777 Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 00:39
        Coreczka moze wyjsc ze stosunku nie pozniej niz okolo 2 dni przed owulacja, a
        chlopeic na dzien przed lub w dniu owulacji.

• mynia_pynia Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 07:23
      A ja czytałam, że:
      Stosunek przed owulacją i to tak na dwa dni przed.
      Kobieta w trakcie "robienia córeczki" nie powinna przeżywać orgazmu, gdyż wtedy
      środowisko w pochwie robi się zasadowe, a to niszczy plemniki X, normalnie
      środowisko jest kwaśne i niszczy plemniki Y.
      A pozatym to wszystko zależy od faceta, jakiego rodzaju ma nasienie, czy jest
      dużo X i czy są silne.
      Poza tym z tym staniem "na głowie" to też nie głupi pomysł wink
      • pimpek_sadelko Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 07:43
        mynia_pynia napisała:

> A ja czytałam, że:
        > Stosunek przed owulacją i to tak na dwa dni przed.
        a skad pewnosc, ze partner ma tak super nasienie, ze ktorykolwiek plemnik
        przezyje? a jak przezyje to ten z XX a nie z xy?
        > Kobieta w trakcie "robienia córeczki" nie powinna przeżywać orgazmu, gdyż
        wtedy
        >
        > środowisko w pochwie robi się zasadowe, a to niszczy plemniki X, normalnie
        > środowisko jest kwaśne i niszczy plemniki Y.
        boze.... chyba przepis od gargamela ze smerfow! a o pazurach jaszczurek nie
        bylo?smile)))))))))
        > A pozatym to wszystko zależy od faceta, jakiego rodzaju ma nasienie, czy jest
        > dużo X i czy są silne.
        > Poza tym z tym staniem "na głowie" to też nie głupi pomysł wink
        mozna mozg jeszcze bardziej uszkodzicsmile
        • mynia_pynia Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 10:51
          Bardzo trafne spostrzeżenie wink
    • mamadwojga Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 08:45
      NIE MA sposobu sad
      Ja chciałam najpierw synka i "robiliśmy" synka (owulacje, terminy, bla bla bla)
      i urodziła się Michalinka. Potem chciałam dla Michalinki siostrę więc robiliśmy
      wszystko jak za pierwszym razem. I mam ślicznego SYNKA.
      Do nosa te metody, hi hi.
      • nela12 Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 09:29
        hejsmilea my ,,robilismy""coreczkesmilewiec jak lekarz zdradzil na tydz,przed porodem
        ze bedzie synek-oczywiscie myslalam ze sie pomylilsmile)))))))))teraz nie
        wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej niz nasz kochany Adassmileteraz jestem w
        ciazy-i niechce wiedziec co tam siedzi-byle zdrowe-a itak bedzie najbardziej
        kochane na swieciesmile-pozdrawiam ps,chyba niema skutecznych metodsmile
    • dodadada Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 15:28
      Zgadzam się że nie ma metody skutecznej - może to i dobrze, zgodnie z tym przed
      czy po owulacji moja młodsza córcia powinna mieć siusiaka ale nie ma, ciekawa
      jestem co będzie tym razem wg wspomnianej przez was metody córcia ale zobaczymy
      za parę tygodni na USG jak już będzie widać. Pozdrawiam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka