olinka.6 Re: Spadające płytki 28.07.05, 19:18 Sorry Witam No więc chodzi mi o to, że spadły mi płytki krwi odpowiadające krzepliwości krwi. norma to 120-380, a ja mam 90L. Jestem właśnie po wizycie u gina i jestem spokojna po rozmowie z nim, bo tak może być, nawet jeszcze niżej. Ale ja piszę o tym, bo chcę się dowiedzieć, czy któraś z was też tak miała i jak na to zareagował wasz lekarz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maallinka Re: Spadające płytki 28.07.05, 20:56 Olinko, ja tak mialam w poprzedniej ciazy. Pod koniec lecialy na leb na szyje! Czerwone krwinki i hemoglobina rosly a plytki spadaly i spadaly... Az wreszcie urodzilam coreczke i wtedy skoczyly raptownie w gore - z powrotem do normy. A gin na to nic - ja sama zwrocilam mu uwage ze plytki znikaja a on sie tym nie przejal. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek72 Re: Spadające płytki 28.07.05, 22:12 W poprzedniej ciąży płytki w 36 tyg.spadły mi do poziomu 90 tys. i wtedy skierowano mnie Instytutu Hematologii. Tam w dokładniejszym badaniu wyszło iż mam ich 40 tys. a bezpieczny poziom do porodu to 90-100 tys. Rozpoczęto leczenie, brałam leki i co kilka dni kontrola krwi. W 40 tyg. ilość PLT podnosła się do poziomu 100, a po porodzie wróciły do normy. Teraz jestem w 17 tyg. i płytki spadają, lekarz mój stwierdzil iż sytuacja pewnie się powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś