ameliam1 03.08.05, 17:33 Wyszedł mi cukier w moczu, mimo, że wykonany kilka tygodni temu test obciążenia glukozą 50 g był prawidłowy(135). Czy komuś zdarzyło się podobnie? Czy powtarzałyście wtedy ten test? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ameliam1 Re: cukier w moczu 03.08.05, 21:47 Nikt tak nie miał? Martwię się, czy wszystko w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
yalu Re: cukier w moczu 03.08.05, 23:19 może to głupie pytanie ale ... a mocz robiłaś na czczo? Odpowiedz Link Zgłoś
uleska Re: cukier w moczu 04.08.05, 11:29 Ja miałam też taki przypadek, ze chyba 2 razy wyszedł mi cukier w moczu. Dostała skierowanie na powtórzenie glukozy tym razem 75ml. Badania wyszły dobrze, miałam 3 pobrania 1 na czczo, drugie po wypiciu glukozy po godzinie, 3 po 2 godzinach od wypicia glukozy. Ja nigdy nie przepadałam za słodyczami i nikt w mojej najblizszej rodzinie nie ma cukrzycy. Moja gin powiedziała, że jeli tes obciążenia glukozą wychodzi dobrze to nie ma się o co martwić, że niektórym kobietą tak wychodzą badania. Odpowiedz Link Zgłoś