45q6 13.08.05, 11:34 cześć jestem po jednej cesarce obecnie jestem w 34 tyg i wiem ze mój następny poród uzależniony jest trochę od wielkości dziecka.Czy któraś z was wie może jaką wage powinno mieć abyśmy mogły spróbować "dołem" Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: ile moze wazyc? 13.08.05, 11:38 zalezy od tego jaka masz miednice. generalnie hipotrofia plodu z tego co czytalam zaczyna sie od 4300gram. moze to byc wskazaniem do cc, ale wtedy, jak sa dysproporcje miedzy miednica a wielkoscia plodu. sama waga to nie powod... no chyba ze masz 5 kg dziecko ja jestem drobna, moj syn jest dosc duzy ( na koniec 33 tc mial 2500), lekarz powiedzial, ze jesli w terminie dobije 4 kg to nie bedzie mnie zmuszal do naturalnego porodu, bo widzi jak jestem zbudowana i wie, ze taki porod moze byc wtedy meka. wole rodzic naturalnie, zatem mam nadzieje, ze niebawem urodze i moj syn nie zdazy osiagnac tych 4 kg... albo ze po prostu zwolni tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: ile moze wazyc? 13.08.05, 11:56 > generalnie hipotrofia plodu z tego co czytalam zaczyna sie od 4300gram. a nie hipertrofia? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ile moze wazyc? 13.08.05, 12:41 shamsa napisała: > > generalnie hipotrofia plodu z tego co czytalam zaczyna sie od 4300gram. > > a nie hipertrofia? pewnie, ze tak! przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś