niunia23 14.08.05, 16:06 Bo nie wiem jak mam liczyć czy ja już skończyłam 9tc czy dopiero go zaczełam ja wiem ze jest to bardzo banalne pytanie ale wyjaśnijcie mi to proszę.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werrap Re: Jak liczyć???? 14.08.05, 16:34 pewnie myślisz o takim liczeniu od miesiączki to tak: pierwszy dzień miesiączki liczysz za początek... w połowie cyklu masz ukończone 2 tygodnie a w momencie jak powinnaś mieć miesiączkę (której już nie masz bo jesteś w ciąży ) to masz skończone 4 tyg itd wera Odpowiedz Link Zgłoś
niunia23 Re: Jak liczyć???? 14.08.05, 16:38 nie nie chodzi mi o to ze jestem teraz w 9 tyg ciąży i nie wiem czy to jest rozpoczęty 9 tydz. czy zakończony a pytanie wynika z mojej niebywałej ciekawości.Pozdrawiam i przesyłam Buziaczki.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
werrap Re: Jak liczyć???? 14.08.05, 16:40 a kedy miałaś miesiączkę - inaczej to ja nie wiem, a lekarze też różnie mówią, np jedni powiedzą że tydzień dziewiąty to tak narawdę skończony 8 i parę dni, a inni że 9 skończony wear Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Jak liczyć???? 14.08.05, 22:09 Rzeczywiście lekarze różnie mówią. Spójrz na to tak: tydzień ma 7 dni. Niektórzy mówią Ci, że u Ciebie jest 8 tc i kilka dni (czyli np 5 dni), a inni Ci mówią, że to skończone 9 tygodni - czyli 8 tyg. i 7 dni. Zobacz: to są góra 2-3 dni różnicy, a o tyle też możesz się pomylić licząc kiedy poczęłaś. Przynajmniej wg mnie to żadna różnica. A wiesz jak jest u mnie śmiesznie jestem, no powiedzmy, w 13 tc, chociaż wg USG to może być już 14 tc. Moje dzidzi po prostu wyprzedza kalendarz przynajmniej o kilka dni. Pozdrawiam Cię serdenie i trzymaj się. Na pewno wszystko jest dobrze. Ja na pierwszej wizycie u lekarza byłam w 8 tc i wtedy jeszcze się wiek ciąży zgadzał z wymiarami maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Jak liczyć???? 15.08.05, 06:40 Ja mam pododna sytuacje. Wg lekarza 12.2tc dni a wg USG 13.2. Lekarz wytlumaczyl mi ze pewnie owulacje mialam w okolo pierwszego tygodnia od ostatniej miesieczki a nie standardowo okolo 2 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Jak liczyć???? 15.08.05, 09:08 A ja miałam jeszcze dziwniej, bo z OM był 6.2 tc a z USG 7 tydzień, ale od zapłodnienia. A z tego by wychodziło, że było to jeszcze przed @. Ktoś to rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Jak liczyć???? 15.08.05, 09:10 A co do tematu wątku - podaję, że jestem w dziewiątym tygodniu, przecież ósmy już skończyłam i obecnie rzeczywiście JEST dziewiąty. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Jak liczyć???? 15.08.05, 11:53 Patrząc na suwaczek to skończyłas 9 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Jak liczyć???? 16.08.05, 13:34 co do obliczen wieku ciazy zalaczam pomocny link www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08 gdzie trzeba wpisac swoje odpowiednie parametry aby dostac odpowiedz na temat wieku i przebiegu calej ciązy Odpowiedz Link Zgłoś