diament79 15.08.05, 19:10 Wymacałam wczoraj na szyjce coś. Wielkości koło 2 mm. Co to może być? Wizyte u lekarza mam dopiero za tydzień, czy iść wczesniej? Cholera, jak nie urok, to ... To mój 11 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:13 moze zapytaj zapytaj gina.nie wiem ja wyglada szyjka w dotyku w ciazy, bo nie odwazylabym sie sama jej badac w tym stanie. uwazam to za zbyt ryzykowne. a tak w ogole to odradzam gmeranie w ukladzie rodnym. w cizy nalezy ograniczac wszelkie badania dopochwowe do minimum. pomijam juz kwestie, ze mozesz sobie zawlec bakterie i kicha gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:29 Oczywiście za każdym razem myje dokładnie ręce! Nie chce tez tak gmerac, ale jak już wiem że cos tam jest to normalnie nie mogę! Szyjka w ciąży wygląda chyba tak samo, no nie sądze, żeby powinna miec jakies takie zmiany......... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:32 NIe wolno badac szyjki w ciazy !!! zreszta po co ?? ja od pol roku badalam szyjke nauczylam sie jej i teraz dalam spokoj, mycie rak moze nic nie dac mysjesz mydlem a potem wymydlonym palcem sprawdzasz szyjke eehh Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 13:17 Przepraszam, ale po co sama się w ten sposób badasz? Poza tym był juz wątek na tym forum o badaniu sobie szyjki macicy (akurat chodziło o sprawdzanie rozwarcia) i położna odpowiedziała, że fizycznie nie ma takiej możliwości, żeby kobieta sama sobie zbadała szyjkę macicy. Po prostu nie dosięgnie (zwłaszcza przez brzuch). Może więc chodzi Ci o wejście do pochwy? No ale po co tam - przepraszam - grzebać? Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 15:42 O rany! Czemu od razu takie zarzuty o zamydlony palec??? I grzebanie? Chyba włożenie sobie palca to nie zbrodnia tym bardzoej, że kontakty seksualnie nie są zakazane i przeciez partner tez może to robic nie? I członek mojego mężą, umyty nie jest jednak namydlony! Zastanówcie się co piszecie! Po prostu wymacałam sobie coś i byłam ciekawa czy może któras wie co to może być, ale widzę, że musze Was przeprosić.......... Sorrryyy za pytanie, no comment Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: krostka na szyjce macicy 17.08.05, 10:19 Co się zaraz unosisz? To nie są żadne zarzuty, przecież to twoje ciało i możesz sobie wkładać palce gdzie tylko masz ochotę. A członek czy nawet palec męża trafia tam w konkretnym celu. Może ty w tym samym celu wkładasz tam palce, twoja sprawa. Z krostą zgłoś się do lekarza, bo może to być jakiś czyrak czy opryszczka, co może być niebezpieczne (zakażenie w przypadku np. rozdrapania) i wymagać leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: krostka na szyjce macicy 17.08.05, 10:21 diament79 napisała: > O rany! Czemu od razu takie zarzuty o zamydlony palec??? I grzebanie? Chyba > włożenie sobie palca to nie zbrodnia tym bardzoej, że kontakty seksualnie nie > są zakazane i przeciez partner tez może to robic nie? I członek mojego mężą, > umyty nie jest jednak namydlony! Zastanówcie się co piszecie! Po prostu > wymacałam sobie coś i byłam ciekawa czy może któras wie co to może być, ale > widzę, że musze Was przeprosić.......... Sorrryyy za pytanie, no comment o sorry. oczy mi na wierzch wyszly Odpowiedz Link Zgłoś
mewamac Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 11:06 Nic się nie martw. Ja też mam taka krostkę. zawsze ją miałam, a teraz jest trochę bardziej wyczuwalna (40 t.c.). Lekarz mnie badał i wszystko jest ok. Nie ma więc powodu do obaw. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia801 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 18:32 No co Ty Diament!Forum jest po to aby pytać,i nie masz za co przepraszać!Nie martw się,pewnie to nic grożnego.A jak będziesz u gina,to on Ci na pewno wszystko wyjaśni.Pozdrawiam ciepło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 11:36 Mnie takze coś wyskoczyło, ale na zew. stronie wargi sromowej. Wygląda to jak maleńki guz, jest mięciutki, skóra na nim nie różni się od skóry na reszcie wargi. Było to dość bolesne- ból przeszedł, a lekarz stwierdził że to nic takiego. Mimo to ciekawe co to Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 12:03 Dzięki szept_ciszy! Właśnie na takiego typu odpowiedzi czekałam, a nie takie, że czemu ja tam grzebie, bo przeciez nie wolno! I to namydlonym palcem! Co za świtucha z tego diamenta, nie? Tak myslałam, że po to jest forum, żeby o coś zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 12:49 nie ma za co. Nawet mój problem jest nieco inny od Twojego, więc nie wiem czy wiele Ci to pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 13:01 Wiesz, chodzi o zasade forum i o odpowiedź. Jak byś się czuła gdyby ktos na Twoją wypowiedź zareagował tak, że np po co tam zaglądałaś, na pewno miałas brudne ręce i to juz koniec........ A co do Twojego problemu to na początku roku miałam kłykciny, zaczęło sie od jedej maleńkiej kropeczki, potem dzięki beznadziejnemu leczeniu jednej pani dr skończyło się na usuwaniu w szpitalu kilku takiech brodawek, więc pilnuj tego, jakby się pojawiło coś jeszcze albo zaczęło rosnąć idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 13:15 będę pilnować, jak narazie sie pomniejsza Odpowiedz Link Zgłoś