Dodaj do ulubionych

krostka na szyjce macicy

15.08.05, 19:10
Wymacałam wczoraj na szyjce coś. Wielkości koło 2 mm. Co to może być? Wizyte
u lekarza mam dopiero za tydzień, czy iść wczesniej? Cholera, jak nie urok,
to ... To mój 11 tc.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:13
      moze zapytaj zapytaj gina.nie wiem ja wyglada szyjka w dotyku w ciazy, bo nie
      odwazylabym sie sama jej badac w tym stanie. uwazam to za zbyt ryzykowne.
      a tak w ogole to odradzam gmeranie w ukladzie rodnym. w cizy nalezy ograniczac
      wszelkie badania dopochwowe do minimum. pomijam juz kwestie, ze mozesz sobie
      zawlec bakterie i kicha gotowa.
      • diament79 Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:29
        Oczywiście za każdym razem myje dokładnie ręce! Nie chce tez tak gmerac, ale
        jak już wiem że cos tam jest to normalnie nie mogę! Szyjka w ciąży wygląda
        chyba tak samo, no nie sądze, żeby powinna miec jakies takie zmiany.........
        • asiulka1976 Re: krostka na szyjce macicy 15.08.05, 19:32
          NIe wolno badac szyjki w ciazy !!! zreszta po co ??
          ja od pol roku badalam szyjke nauczylam sie jej i teraz dalam spokoj, mycie rak
          moze nic nie dac mysjesz mydlem a potem wymydlonym palcem sprawdzasz szyjke eehh
    • budzik11 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 13:17
      Przepraszam, ale po co sama się w ten sposób badasz? Poza tym był juz wątek na
      tym forum o badaniu sobie szyjki macicy (akurat chodziło o sprawdzanie
      rozwarcia) i położna odpowiedziała, że fizycznie nie ma takiej możliwości, żeby
      kobieta sama sobie zbadała szyjkę macicy. Po prostu nie dosięgnie (zwłaszcza
      przez brzuch). Może więc chodzi Ci o wejście do pochwy? No ale po co tam -
      przepraszam - grzebać?
      • diament79 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 15:42
        O rany! Czemu od razu takie zarzuty o zamydlony palec??? I grzebanie? Chyba
        włożenie sobie palca to nie zbrodnia tym bardzoej, że kontakty seksualnie nie
        są zakazane i przeciez partner tez może to robic nie? I członek mojego mężą,
        umyty nie jest jednak namydlony! Zastanówcie się co piszecie! Po prostu
        wymacałam sobie coś i byłam ciekawa czy może któras wie co to może być, ale
        widzę, że musze Was przeprosić.......... Sorrryyy za pytanie, no comment
        • budzik11 Re: krostka na szyjce macicy 17.08.05, 10:19
          Co się zaraz unosisz? To nie są żadne zarzuty, przecież to twoje ciało i możesz
          sobie wkładać palce gdzie tylko masz ochotę. A członek czy nawet palec męża
          trafia tam w konkretnym celu. Może ty w tym samym celu wkładasz tam palce,
          twoja sprawa. Z krostą zgłoś się do lekarza, bo może to być jakiś czyrak czy
          opryszczka, co może być niebezpieczne (zakażenie w przypadku np. rozdrapania) i
          wymagać leczenia.
        • pimpek_sadelko Re: krostka na szyjce macicy 17.08.05, 10:21
          diament79 napisała:

> O rany! Czemu od razu takie zarzuty o zamydlony palec??? I grzebanie? Chyba
          > włożenie sobie palca to nie zbrodnia tym bardzoej, że kontakty seksualnie nie
          > są zakazane i przeciez partner tez może to robic nie? I członek mojego mężą,
          > umyty nie jest jednak namydlony! Zastanówcie się co piszecie! Po prostu
          > wymacałam sobie coś i byłam ciekawa czy może któras wie co to może być, ale
          > widzę, że musze Was przeprosić.......... Sorrryyy za pytanie, no comment

o sorry. oczy mi na wierzch wyszlysmile
        • mewamac Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 11:06
          Nic się nie martw. Ja też mam taka krostkę. zawsze ją miałam, a teraz jest
          trochę bardziej wyczuwalna (40 t.c.). Lekarz mnie badał i wszystko jest ok. Nie
          ma więc powodu do obaw. Trzymaj się.
    • marcysia801 Re: krostka na szyjce macicy 16.08.05, 18:32
      No co Ty Diament!Forum jest po to aby pytać,i nie masz za co przepraszać!Nie
      martw się,pewnie to nic grożnego.A jak będziesz u gina,to on Ci na pewno
      wszystko wyjaśni.Pozdrawiam ciepło!!!
      • szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 11:36
        Mnie takze coś wyskoczyło, ale na zew. stronie wargi sromowej. Wygląda to jak
        maleńki guz, jest mięciutki, skóra na nim nie różni się od skóry na reszcie
        wargi. Było to dość bolesne- ból przeszedł, a lekarz stwierdził że to nic
        takiego.
        Mimo to ciekawe co to smile
        • diament79 Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 12:03
          Dzięki szept_ciszy! Właśnie na takiego typu odpowiedzi czekałam, a nie takie,
          że czemu ja tam grzebie, bo przeciez nie wolno! I to namydlonym palcem! Co za
          świtucha z tego diamenta, nie? wink Tak myslałam, że po to jest forum, żeby o coś
          zapytać.
          • szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 12:49
            nie ma za co. Nawet mój problem jest nieco inny od Twojego, więc nie wiem czy
            wiele Ci to pomogło smile
            • diament79 Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 13:01
              Wiesz, chodzi o zasade forum i o odpowiedź. Jak byś się czuła gdyby ktos na
              Twoją wypowiedź zareagował tak, że np po co tam zaglądałaś, na pewno miałas
              brudne ręce i to juz koniec........
              A co do Twojego problemu to na początku roku miałam kłykciny, zaczęło sie od
              jedej maleńkiej kropeczki, potem dzięki beznadziejnemu leczeniu jednej pani dr
              skończyło się na usuwaniu w szpitalu kilku takiech brodawek, więc pilnuj tego,
              jakby się pojawiło coś jeszcze albo zaczęło rosnąć idź do lekarza.
              • szept_ciszy Re: krostka na szyjce macicy 21.08.05, 13:15
                będę pilnować, jak narazie sie pomniejsza smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka