Dodaj do ulubionych

czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny objaw?

16.08.05, 15:32
na poczatku ciazy? ciagle mam wrazenie ze zaczyna mi sie @, w przerazeniu
biegne do toalety, a to jedynie sluz. czy tak ma byc? czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • pea_74 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 15:36
      tak, ja tez tak mialam na poczatku, myslalam ze to @
      pozdr
      • malgolkab Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 16:17
        jak najbardziej normalne. tez tak mam. niektore dziewczyny maja tego sluzu
        nawet tak duzo, ze uzywaja podpasek. wazne, zeby uplawy byly bialawe badz
        mleczne i nie mialy brzydkiego zapachu
    • honi_29 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 16:17
      Jak masz wątpliwości zrob badanie moczu,albo posiew z pochwy.Wydaje mi się
      jednak,że powinno być ok,bo na początku ciąży miałam strasznie "mokro",a ten
      śluz był zupełnie inny jak przed ciążą.Taki kremowy i gęsty jak troszkę rzadszy
      budyń winkPo ok.półtora mies.wszystko wróciło do normy,tzn było umiarkowanie
      sucho,ale i tak przy każdej wizycie w toalecie oglądałam papier toaletowy na
      wszystkie strony,czy nie ma pasemek krwi.Musiał być biały,bo tylko na takim
      wszystko widać jak na dłoni,hehe
      • malgolkab do honi 16.08.05, 16:21
        kurcze, a juz myslalam, ze jestem jakas chora. u mnie tez teraz tylko bialy
        papier. raz mialam malutenkie, rozowe plamienie w 10 tc i od tamtej pory
        sprawdzam za kazdym razem. mam nadzieje, ze mi przejdzie
    • mamapiotra Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 17:35
      to jest normalne. ze mnie sie prawie lało.
      • angelm24 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 19:47
        a czy mialyscie brunatne plamienie bardzo skape tuz przed palnowa@ a pozniej
        okazalo sie ze jestescie w ciazy??w tym cyklu pierwszy raz ruszyly starania o
        dzidzie i 5 dni po owulacji dostalam takie lekkie plamienie.nigdy nie mialam
        plamien przed @.
        • malgolkab Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 16.08.05, 19:52
          ja nie mialam, ale slyszalam, ze moze tak byc
          • karolinazajac Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 17.08.05, 08:54
            Ja tak miałam, kilka bordowych kropek - raz i więcej się nie powtórzyło. To
            było ok 5 dni przed dniem, w którym NIE dostałam @. To mogło być tzw. plamienie
            implantacyjne, jak się jajeczko zagnieżdża w macicy.
        • honi_29 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 17.08.05, 10:08
          Jeżeli chodzi o podbarwiony śluz na brunatny kolor jak pytała koleżanka
          wcześniej,to muszę powiedzieć,że u mnie wystąpiło niewielkie krwawienie w dniu
          spodziewanej miesiączki,chociaż już wiedziałam,że jestem w ciąży,bo wcześniej
          zrobiłam test ciążowy.Potem podobne plamienie pojawiło się za dwa
          tygodnie,czyli gdyby nie było ciąży,to przypadałoby to na dzień owulacji.Moja
          kumpela podplamiała do 4 mc i" w połowie i jakby na koniec cyklu".No wiecie o
          co mi chodzi.Inaczej mówiać mniej więcej co dwa tygodnie.Po pierwszym plamieniu
          dostałam duphaston 3x1 i musiałam leżakować kilka dni,a potem gin zmniejszył mi
          dawkę do 2 i brałam do 18tc.Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam wraz z moim 14
          mies.syneczkiemsmile
          • angelm24 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 17.08.05, 19:27
            moze to moje brunatne plamienie to po prostu zamalo progesteronu???ale nigdy
            nie mialam zaburzen hormonalnych,czemu by byly wlasnie w tym cyklu gdzie
            pierwszy raz staralam sie o dzidzie???a moze robie sobie nadzieje na nic.tez
            mnie zastanawia to czemu plamie tylko kilka godzin w ciagu dnia po wiekszym
            ruchu,natomiast nigdy rano i wieczorem????co o tym sadzicie.pozdrawiam
          • angelm24 Re: czy uplawy i wydzielanie sluzu to normalny ob 17.08.05, 19:28
            do honi-29 jaki test ciazowy robilas przed spodziewana@ i dal ci prawidolowy
            wynik????
            • honi_29 jaki test ciążowy? 17.08.05, 21:57
              Pre-test,qiuck vue czy jakoś tak (taki z dzieckiem w ręczniku)i jeszcze jeden
              innej firmy,ale jakiej to nie pamiętam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka