agako78 18.08.05, 14:33 jestem w 6 tygodniu ciazy tydzien temu robialm badania odczyn moczu byl kwasny teraz zasadowy o czym to swiadczy czy isc z tym jak najpredzej do lekarza...znowu sie boje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 14:34 a jak inne parametry? bialko masz w moczu? leukocyty itd? Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 14:36 białko (+) ślad c.wlasciwy 1013skladniki mineralne fosforany zalegaja w calosci barwa j.żółta mętna pimpek_sadelko napisała: > a jak inne parametry? bialko masz w moczu? leukocyty itd? Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 15:04 a jesli jest bialko w moczu o tym swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 15:09 zalezy jeszcze ile go jest. moze to byc jakas infekcja, zakazenie drog moczowych... nie wiem dokladnie. nie jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 15:20 Najprawdopodobniej badanie trzeba będzie powtórzyć.Fosforany występują w moczu zasadowym i powodują jego zmętnienie.Jeżeli jest ślad białka to nie najlepiej,ale te fosforany mogły nieco sfałszować wynik.Zasadowy mocz jest związany niekiedy z dietą(bezmięsna),a u kobiet w ciąży b.często się zdarza,niekoniecznie w związku z dietą. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_32 Re: zasadowy odczyn moczu 18.08.05, 15:33 Mi na zasadowy odczyn moczu lekarka poradziła branie tabletek żurawiny (np Herbapolu). Z tego co wiem, nie jest to nic groźnego, tylko łatwiej o infekcje dróg moczowych. Pozdrawiam, ania Odpowiedz Link Zgłoś