Dodaj do ulubionych

kiedy poród po odstawieniu fenoterolu??

20.08.05, 09:17
czy jest jakaś zależność między odstawieniem fenoterolu a akcją porodową?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:18
      nie wiemsmile
      moja kolezanka odstawila w 35 tc a urodzila w 42smile
    • wewska Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:23
      Nie ma zasady. Jedne kobiety po odstawieniu rodzą po 2 godzinach a jedne po 2
      tygodniach. Tak samo jak ze zdięciem szwów.
      Pozdrawiam, wewska na fenoterolu i zaszyta smile
      • pimpek_sadelko Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:26
        wewska napisała:

> Nie ma zasady. Jedne kobiety po odstawieniu rodzą po 2 godzinach a jedne po 2
        > tygodniach. Tak samo jak ze zdięciem szwów.
        > Pozdrawiam, wewska na fenoterolu i zaszyta smile

zdjecie szwow? myslalam, ze juz szyje sie tylko rozpuszcalnymi ( krocze)?
        whmmm zapytam w moim szpitalu, bo moja kolezanka rodzila niedawno i miala
        rozpuszczalne.... z tym, ze to byl inny szpital.
        • wewska Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:28
          Chodzi mi o szew na szyjce macicy smile
          • pimpek_sadelko Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:29
            wewska napisała:

> Chodzi mi o szew na szyjce macicy smile

ups! ale dalam czadubig_grinDD
            • wewska Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:31
              No cóż, jest jeszcze wcześnie rano w sobotę. Tylko to Cię usprawiedliwia smile))
              • pimpek_sadelko Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:35
                wewska napisała:

> No cóż, jest jeszcze wcześnie rano w sobotę. Tylko to Cię usprawiedliwia smile))
                no wlasniesmile
                lece do przerwanej pracy( myje okna)big_grin
        • lodziasta zdjęcie szwów 20.08.05, 16:46
          Warto ewentualną konieczność zdjęcia szwów skonsultować z lekarzem. Moją koleżanke szyli rozuszczalnymi, po miesiącu od porodu poszła na kontrole do gina, który za głowę się złapał jak zobaczył te szwy. Kazał natychmiast zgłosić się na zdjęcie. Okazqało się, że u niej po prostu się nie wchłonęły. Warto być czujnym.

Pozdrawiamsmile
          • wewska Re: zdjęcie szwów 20.08.05, 17:04
            I to by było chyba a'propos czytania ze zrozumieniem teklstu.
            • lodziasta Re: zdjęcie szwów 20.08.05, 17:12
              Znaczy się twoim zdaniem nie mogę nawiązać do tego co padło w wątku, jeżeli zbytnio odbiega od jego pierwotnego tematu? Nawet jeżeli zaznaczę to zmianą tematu? Natykieta dopuszcza taki zabieg, więc nie rozumiem o co ci chodzi...
          • pimpek_sadelko Re: zdjęcie szwów 22.08.05, 09:57
            lodziasta napisała:

> Warto ewentualną konieczność zdjęcia szwów skonsultować z lekarzem. Moją
            koleża
            > nke szyli rozuszczalnymi, po miesiącu od porodu poszła na kontrole do gina,
            któ
            > ry za głowę się złapał jak zobaczył te szwy. Kazał natychmiast zgłosić się na
            z
            > djęcie. Okazqało się, że u niej po prostu się nie wchłonęły. Warto być
            czujnym.
            >
            > Pozdrawiamsmile
            juz pytalam. w moim szpitalu szycie rozpuszczalnymi jest powszechne,
            nierozpuszczalne sa tylko w konkretnych przypadkach.
            nie mam w tym miescie wielu kolezanek, ktore ostatnimi czasy rodzily, ale trzy
            z rozpuszczalnych byly bardzo zadowolone.
    • dorothys Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 09:44
      ja odstawiłam 2 tygodnie temu, i nic................ sad((
      • agakapalka Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 11:42
        ja też odstawiłam 2 tyg temu i nic sad A już jestem 2 dni po terminie
        Aga i Zuzia (?) 40 tydz. mija
        • maja_gr78 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 15:12
          Witam!

Ja odstawiłam przedwczoraj. Leci mi 38 tydzień...I mam coraz większego nerwa...
          Jakie szwy na szyjce macicy???
          • ewazak3 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 15:26
            ja przy pierwszej ciazy odstawilam w 38 tygodniu i wtedy tez mialam wyjety
            krazek (zakladany zamiast szycia)a urodzilam dokladnei w dniu terminu.
    • christych Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 20:42
      wody mi odeszły 48 h po odstawieniu.
    • tunia30 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 20.08.05, 22:17
      A ja odstawiłam w czwartek a w niedzielę już urodziłam, ale to było ponad rok
      temu. Nie ma reguły.
      Tunia
      • kinada Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 21.08.05, 00:01
        Ja jestem prawie dwa tyg po odstawieniu fenoterolu i zdjęciu szwu i nic....
        "Wszystko" boli i rwie,chciałabym już urodzić szkraba !!!
    • kaska77131 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 21.08.05, 15:20
      Nie wiem jak to wyglądało u innych dziewczyn ale ja odstawiłam fenoterol w 39
      tygodniu ciązy biorąc maxymalną dwkę 6X dziennie czyli co trzy godziny ponieważ
      moj ginekolog zapomniał mnie poinstruować kiedy go odstawić!!!!!!!!!!!I efekt
      był taki że ciąże przenosiłam o tydzień i pewno gdyby nie wspaniała lekarka
      która się nademną zlitowała i wzieła mnie na wywołanie to bym chodziła w ciązy
      jeszcze z miesiąc!!!!!!!Są to słowa z resztą tej lekarki. I miała rację bo wody
      już były zielonkawe. Fenoterol (w zależności od dawki oczywiście) ale nie brać
      dlużej niż do 37 tyg.
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 21.08.05, 16:09
      ja odstawiłam na początku 37tygodnia a urodziłam tydzień później ale to
      dlatego, że wymordowałam się cały dzień na zakupach - zamiast leżeć dalej i
      tuczyć dzidzia wink poród zaczął sie od peknięcia pecherza plodowego.
      • lulkak Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 21.08.05, 20:40
        Ja odstawiłam w środę a w niedzielę urodziłam. Niby nie czułam że skurcze
        silniejsze... A jednak intuicja coś podpowiadała, bo ni stąd ni zowąd zaczełam
        tłumaczyć mężowi gdzie co leży w domu i jak przygotować mieszkanie na przyjęcie
        maluszkasmile Rano tłumaczyłam a wieczorem Kornelia już była na świecie... Nie ma
        więc reguły...smile))
        • dazzle Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 22.08.05, 09:52
          ja odstawiłam w 36 tc, jutro zaczynam 42 tc i ani jednej czynności skurczowej.
          w tym tygodniu idę na patologię ciąży na wywołanie porodu.
          rzeczywiście, trudno tu o sprecyzowaną regułę...
          jestem zmęczona czekaniem sad(
    • mamand z forum z ekspertem 22.08.05, 10:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=26813840&v=2&s=0
      • dazzle Re: z forum z ekspertem 22.08.05, 12:11
        no dobrze, ale co to wnosi do sprawy?
        i jak ma pomóc kobietom, które już są PO kuracji fenoterolem?
        ma nam poprawić samopoczucie?
        mnie osobiście nie poprawiło, ani nie odpowiedziało na pytanie zasadnicze
        i co - jak lekarz zaleci, to mamy sobie same odstawić lek, bo ekspert na forum
        powiedział, że się odchodzi od jego stosowania?
      • maallinka Re: z forum z ekspertem 22.08.05, 12:57
        No nie wiem czy jest taki nieskuteczny... Ja mialam swego czasu solne i bolesne
        skurcze a po zazyciu 1 tabletki skurcze ustepowaly wiec nie sadze zeby to bylo
        tylko moje subiektywne odczucie. Poza tym nie slyszalam np zeby ktoras kobieta
        urodzila przedwczenie zazywajac fenoterol, wiec chyba jednak dziala?
    • ariana1 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 22.08.05, 21:01
      Ja urodziłam 2 tyg. po odstawieniu. Wtedy też skurcze jakby mi ustały a czasami
      miałam większe z fenoterolem.
      • agulka28 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 23.08.05, 11:46
        Brałam fenoterol od 20 tygodnia ciąży. Odstawiłam w 35 tygodniu. Dzisiaj mija
        termin planowanego porodu i nic. Małej nagle przestało się spieszyć na ten
        świat sad
        • jbar2 Re: kiedy poród po odstawieniu fenoterolu?? 01.09.05, 21:40
          fenoterol dostalam w 36.tyg,5 dniu.dostalam dosc mocnych boli krzyzowych. niby
          juz mogla bym rodzic, ale lekarz zdecydowal ze jeszcze powalczymy. biore go
          wiec od 2 dni. bole ustapily natychmiast. mam wytrzymac do konca 37 tyg. i sie
          zobaczy. sa calkim niezle palpitacje serca po nim ale izoptin je redukuje. mam
          rozwarcie na 2 cm. 4.09 ide do kontroli to zobaczymy. sie trzymajcie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka