cyrylowa 29.08.05, 11:26 Jak długo muszę odczekać po skończonej kuracji antybiotykiem - doksycylina, aby można było starać się bezpiecznie o dziecko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutna_ja Re: Brałam antybiotyk 29.08.05, 11:41 Ja na Twoim miejscu zapytałabym lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawidka Re: Brałam antybiotyk 29.08.05, 15:10 ludzie, nie dajmy sie zwariować!!! wiadomoże można troche poczekać, ale zdarza się, że i w ciąży trzena brać antybiotyki, bo chyba lepiej, żeby mama była szybko zdrowa niż długo chora bez leczenia moja znajoma nie wieząc, że jest w ciąży zaszczepiła się na żółtaczkę i po wielomiesięcznych zamartwianiach z tego powodu, urodziła przepiękną zdrową dziewczynkę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Brałam antybiotyk 29.08.05, 15:22 Ale w ciąży doksycyklina jest przeciwwskazana, chyba, że przy naprawde ciężkich schorzeniach, w których zdrowie matki jest ważniejsze niż ewentualne niebezpieczeństwo dla dziecka. Doksycyklina może powodować ciężkie wady układu kostnego i nie tylko. Właśnie nie dajmy się zwariować. Nie każdy antybotyk jest taki sam. Czymś zupełnie innym jest szczepienie na żółtaczkę- lepiej się nie szczepić, bo przy osłabionym organiźmie, zamiast zaszczepić się możemy zachorować. Do autorki wątku- spytaj lekarza, ale powinno to już być niedługo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: Brałam antybiotyk 29.08.05, 16:23 Ja też jestem ciekawa odpowiedzi-z tym że dostałam teraz Bactrim i nie wiem czy w tym cklu wogóle zrezygnować ze starań? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś