magdalenha1 30.08.05, 09:07 Znacie magiczne sposoby? bo juz nic nie dziala,buuu((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinazajac Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:12 Na to kupiłam syrop LACTULOSE-MIP. W smaku niezły, jak zaczyna działać to brzuch boli i dokuczają gazy, ale u mnie był dobry efekt końcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaza Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 12:15 potwierdzam, Lactulosa działa. Na mnie nie działają żadne owocki ani herbatki, a Lactulosa dwa razy dziennie naprawdę pomogła, bo zaczynały się u mnie hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:14 picie mięty ułatwia mi przynajmniej sprawę, no i dużo owocków staram sie jeść i musli z jogurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:16 O tak mieta tez swietna, rowniez na mdlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pajesia Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 11:15 ale nie wszystkim mięta dobrze robi! może wywoływać odruch wymiotny jak u mnie! więc to nie reguła. Ale owocki, musli, suszone morele i śliwki popite wodą - jak najbardziej, dobrze robią !!! pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
balaaga Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 31.08.05, 12:26 witam dziewczyny, mam ten sam problem co wiele z was te okropne zaparcia. Po rozmowie z moim gin dowiedziałam sie że stosowanie herbatek ułatwiających załatwianie jest na miejscu,tyle tylko że na sam początek sprawdz na opakowaniu czy lek mogą przyjmować ciężarne jeśli takowych nie ma zacznij stosowanie od połowy porcji by nie doszło do przedwczesnych skurczów macicy a tym samym przedwczesnego porodu.Jeśli wszystko jest oki to zwiększ porcję-powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:15 Otreby i jeszcze raz otreby! Do jogurtu lub po prostu wody min. 3 lyzeczki. Sliwki suszone, mozesz je tez namoczycw wodzie i taki kompocik zapodawac. No i odstaw na moment witaminki one tez powoduja zaparcia. Z farmakologicznych to mozesz dopytac o syropki w Aptece lub ponoc swietne czopki glicerynowe - to dla nas dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
saphaya Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:16 Hej Mi pomógł ten jogurt acti-regularis - nie pamietam dokladnej nazwy, ten ze śliwką i joga. Połóż się na plecach ugnij nogi w kolanach i przyciagnij do siebie, nie przejmuj się jeśli brzuszek przeszkadza - niech będa maksymalnie po bokach i przez 10minut "turlaj się" raz w prawo raz w lewo, nie do końca żebyś nie przewróciła się na bok, ale prawie...mam nadzieję że Tobie też pomoże Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
privata Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 11:55 Tylko i wyłącznie czopki glicerynowe i otręby (dużo, dużo błonnika). Polecam, sprawdziłam osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
99maja Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:19 Soki, soki, soki. Tylko te przygotowywane osobiście, a nie z kartonu. Najlepiej z marchewki i jabłka - przetestowane osobiście. Pamiętaj, że efekt nie zawsze występuje od razu, czasem trzeba poczekać, aż jelita wrócą do normalnej pracy. Nie polecam natomiast herbatek wspomagających i innych farmakologicznych środków, pomagają na chwilę, a tak naprawdę rozleniwiają jelita, które po odstwieniu wspomagaczy nie chcą pracować prawidłowo, czekając na dodatkowy bodziec. Spróbuj też rano na czczo wypijać szklankę wody z wyciśniętym sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:33 mi pomaga jogurt zjedzony na czczo. Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:38 magdalenha1 napisała: > Znacie magiczne sposoby? bo juz nic nie dziala,buuu((( Polecam spore ilości oliwy z oliwek - dodawaj do wszystkich sałatek w dużych ilosciach. Ma on dwa działania nie czujesz głodu bo olej syci a zaparcia odejdą do lamusa - ważna dyscyplina Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:43 hihi, a na mnie zadziałała sama ciąża przed nią zawsze miałam problemy, a teraz mój organizm odrzucił słodycze i dopomina się głównie owoców i warzyw, w związku z czym mam problem w 2 stronę - codziennie 2-3 razy schudłam trochę i zaczynam się martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 10:06 Odwieczny babciny sposób na zaparcia to śliwki a teraz tego pod dostatkiem.Również morele i brzoskwinie działają rozwalniająco.bardzo lubie brzoskwinie i przed ciążą nie mogłam zjeść węcej niż 2-3 szt.dziennie bo miałam rozwolnienie. Teraz działają zbawiennie ,jem 3 szt codziennie i kazdego ranka regularnie zaliczam kibelek.Polecam popić to jeszcze jogurcikiem i akcja murowana. No i nie możesz jeść czekolady ( nic z kokao). Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jamiva Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 09:59 dużo płynów, szczególnie soki mnie mama poradziła jakis owoc na czczo,np jabłko, parę śliwek, morela - zadziałało! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 10:50 mnie pomagała szklanka przegotowanej wody z sokiem z cytryny i miodem codziennie rano na czczo. ciągnęłam tak prawie od początku ciąży i skutkowało. teraz biore magnezin na skurcze i już nic nie potrzebuję Na zaparcia dobre sa też jogurty danona activia, do tego łyżeczka otrąb, od czasu do czasu jakies suszone owoce. ja na suszone owoce długo jeszcze nie spojrze Odpowiedz Link Zgłoś
lily.sins Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 10:50 na mnie nic nie dzialalo zadne jogurty otreby nic. I dopiero Lactolusan w syropie. dla mnie juz nei bylo wazne jak to smakuje wazne ze zadzialalo Odpowiedz Link Zgłoś
malta25 Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 11:03 Sok z kiszonej kapusty. REWELACJA. Wypic jedna porzadna szklanke i jeszcze troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka.k Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 11:26 siemie lniane (mielone oddtłuszczone), zalać jedną łyżeczkę gorącą wodą (szklanka) i dostawic na 10 min( mieszać), Taką jedną szklankę wypic na trzy razy w ciągu dnia najlepiej przed jedzeniem. Pomaga na zaparcia i jest bardzo zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 12:00 ponoć świeżo wyciśnięty sok z buraków i buraczki ale jak nic nie działa to wtedy albo lactulosumc a jeśli ono nie działa to ja polecam syropek Duphalac albo Normalac (tylko najlepiej na noc wypić i rano problem z głowy)Duphalac poleciła mi gin i piłam go przez całą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
bulbulina Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 13:41 mi tez lactulozol pomogł a jakos od dwoch miesiecy przemiane materii mam jak facet Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: ZAPARCIA/zatwardzenia 30.08.05, 17:59 Syrop Duphalac - ale tylko doraźnie, bo powoduje straszne gazy. Poza tym codziennie do śniadania zjadam jogurt z 3-4 łyżeczkami otrąb pszennych, wieczorem owoce. Polecam również sok Tymbark śliwka węgierka "premium" - rewelacja na te sprawy! Nie zapominaj także o wodzie mineralnej - kilka szklanek w ciągu całego dnia. Jeszcze jedna sztuczka, o której nigdzie nie piszą: w toalecie podstawiam sobie pod nogi mały stołeczek - to bardzo usprawnia wypróżnianie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś