Dodaj do ulubionych

POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA

30.08.05, 11:31
OTRZYMALISMY LOZECZKO, POMALOWANE NA BLYSZCZACY, BIALY KOLOR. CHCIALABYM GO
ZMIENIC NA TAKI TYPOWY, DREWNIANY I MATOWY. WIEM ZE CZEKA NAS DRAPANIE
FARBY surprised) DAMY RADE. NIE MAM JEDNAK BLADEGO POJECIA JAKIEJ FARBY UZYC.
POMOZCIE!
Obserwuj wątek
    • kokons Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 16:07
      Ojej, Kup lepiej nowe lozeczk: ceny zaczynaja sie od 110 zl!
      Farba olejna kosztuje: 35 zl. plus dobry pedzen 15 plus ewentualnie walek w
      zestawie min.12 zl. Do szlifowania papier scierny lub specjany preparat do
      sciagania farby min 30 zl!!!!!
      Jesli chcialabys odzyskac nature drewna powinnas lozeczko po odczyszczeniu
      pomalowac bejco - lakierem (dostepny mat, pol-mat lub blyszczacy).
      Zadnej z tych prac nie powinna wykonywac kobieta w ciazy bo to sama chemia a z
      odczyszczaniem lozeczka nawet z preparatem do sciagania starej farby zmudna
      praca!!!!!
      Pozdrawiam.
      • kkatie wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:11
        moj maz starl papierem sciernym stara farbe i malowal tylko lakierem "barwnym",
        bo tak chcialam. lozeczko wyglada jak z naturalnego drewna ciemnego. wcale nie
        wyglada na poprawiane. "przerabialismy" stare, bo dostalismy od mojej
        szwagierki. nie widze potrzeby kupowania nowego, skoro stare jest dobre smile
        pozdr
        • dosiamamafilipa Re: wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:54
          hej
          mysle ze trzeba by pozyczyc od kogos opalarke i opalic stara farbe , potem
          papier scierny i dopiero bejca lub farba tylko tu uwaga nie moze byc taka
          zwykla bo dzieciaczki czesto jak staja w lozeczku to obgryzaja je, masuja sobie
          dziaselka i powinna byc to specjalna farba nie trujaca ( malowanie taka tez nie
          smierdzi ) tyle ze jest droga.
          pzdr i zycze duzo zapalu do czsochlonnej pracy
          • anulaaa Re: wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:57
            podziwiamsmile
            ja kupiłam nowe łóżeczko za 50zł i chyba nai b mi się nie chciało ani mnie
            chciałabym przepłącać...

chyba,że jest wyjątkowo łądne i oryginalnebig_grin
    • yagooda Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 18:31
      ja polecam pożyczyc od kogoś szlifierkę oscylacyjną - przynajmniej nie ma
      ryzyka przypalenia drewna, jak w przypadku opalarki, ale szlifierka sprawdzi
      się tylko przy płaskich powierzchniach. Za to szybko to idzie, resztę mozesz
      ręcznie lub opalarką. Do pomalowania polecam Lazurę ochronną 3V3, mozna ją
      kupic np. w Castoramie. Osobiscie renowowałam komodę 2 tyg temu tym sposobem,
      wyszło bardzo pięknie smile
      • niunia64 Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 18:58
        Tez tak miałam zrobić, bo moge od cioci wziąc białe, takie na góre, bo na dół
        kupuję turystyka z melodyjkami, płozami itp., ale chyba nie chce mi sie już
        paprać w tych farbach, dopiero co remont mieliśmy, a na allegro za 100 zła mam
        z nowym materacem- licz sie z tym, że musisz dokupic materac (60-70 zł), bo
        stary raczej się nie nadaje. Poza tym to łóżeczko ma troche nowocześniejsze
        kształty, tzew. łuki zaokrąglane no i odrazu "drewniany kolor", chociaż
        zamierzam je przyciemnić, by pasowało do sypialni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka