mania123455 30.08.05, 11:31 OTRZYMALISMY LOZECZKO, POMALOWANE NA BLYSZCZACY, BIALY KOLOR. CHCIALABYM GO ZMIENIC NA TAKI TYPOWY, DREWNIANY I MATOWY. WIEM ZE CZEKA NAS DRAPANIE FARBY ) DAMY RADE. NIE MAM JEDNAK BLADEGO POJECIA JAKIEJ FARBY UZYC. POMOZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 16:07 Ojej, Kup lepiej nowe lozeczk: ceny zaczynaja sie od 110 zl! Farba olejna kosztuje: 35 zl. plus dobry pedzen 15 plus ewentualnie walek w zestawie min.12 zl. Do szlifowania papier scierny lub specjany preparat do sciagania farby min 30 zl!!!!! Jesli chcialabys odzyskac nature drewna powinnas lozeczko po odczyszczeniu pomalowac bejco - lakierem (dostepny mat, pol-mat lub blyszczacy). Zadnej z tych prac nie powinna wykonywac kobieta w ciazy bo to sama chemia a z odczyszczaniem lozeczka nawet z preparatem do sciagania starej farby zmudna praca!!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:11 moj maz starl papierem sciernym stara farbe i malowal tylko lakierem "barwnym", bo tak chcialam. lozeczko wyglada jak z naturalnego drewna ciemnego. wcale nie wyglada na poprawiane. "przerabialismy" stare, bo dostalismy od mojej szwagierki. nie widze potrzeby kupowania nowego, skoro stare jest dobre pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:54 hej mysle ze trzeba by pozyczyc od kogos opalarke i opalic stara farbe , potem papier scierny i dopiero bejca lub farba tylko tu uwaga nie moze byc taka zwykla bo dzieciaczki czesto jak staja w lozeczku to obgryzaja je, masuja sobie dziaselka i powinna byc to specjalna farba nie trujaca ( malowanie taka tez nie smierdzi ) tyle ze jest droga. pzdr i zycze duzo zapalu do czsochlonnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wylacz capsa ;) 30.08.05, 16:57 podziwiam ja kupiłam nowe łóżeczko za 50zł i chyba nai b mi się nie chciało ani mnie chciałabym przepłącać... chyba,że jest wyjątkowo łądne i oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 18:31 ja polecam pożyczyc od kogoś szlifierkę oscylacyjną - przynajmniej nie ma ryzyka przypalenia drewna, jak w przypadku opalarki, ale szlifierka sprawdzi się tylko przy płaskich powierzchniach. Za to szybko to idzie, resztę mozesz ręcznie lub opalarką. Do pomalowania polecam Lazurę ochronną 3V3, mozna ją kupic np. w Castoramie. Osobiscie renowowałam komodę 2 tyg temu tym sposobem, wyszło bardzo pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: POMALOWANIE STAREGO ŁÓŻECZKA 30.08.05, 18:58 Tez tak miałam zrobić, bo moge od cioci wziąc białe, takie na góre, bo na dół kupuję turystyka z melodyjkami, płozami itp., ale chyba nie chce mi sie już paprać w tych farbach, dopiero co remont mieliśmy, a na allegro za 100 zła mam z nowym materacem- licz sie z tym, że musisz dokupic materac (60-70 zł), bo stary raczej się nie nadaje. Poza tym to łóżeczko ma troche nowocześniejsze kształty, tzew. łuki zaokrąglane no i odrazu "drewniany kolor", chociaż zamierzam je przyciemnić, by pasowało do sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś