Dodaj do ulubionych

jaki wózek na zimę

31.08.05, 09:12
Wprawdzie nasza córka urodzi się dopiero na początku grudnia ale już powoli
robimy dla niej wyprawkę. Oglądamy wózki i mamy mieszane uczucia. Jako
spacerówkę chłopak zdecydowanie wybrał trzykołowy wózek quinny ale ma on
bardzo małą gondolę i z tego powodu sprzedawca zdecydowanie odradzał nam ten
wózek na zimę. Więc postanowiliśmy kupić dwa - trójkołową spacerówkę quinny
oraz wózek pełny z dużą gondolą na początek. Czy możecie doradzić nam wygodny
i niedrogi wózek z dużą gondolą (dobrą na zimę).
Obserwuj wątek
    • nina78 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 09:25
      Nasz dzidzius ma sie urodzic na poczatku lutego. Na razie przegladam oferty
      sklepow internetowych. Bardzo spodobal mi sie wozek firmy ROAN. Ma duza gondole
      (niektore sa bardzo plaskie). Cena ok. 1tys zl. Podobaja mi sie wozki spacerowe
      dla niemowlakow, ale tez sie dowiedzialam, ze zima moze byc zbyt przewiewne, a
      nosidelko ("gondolka") w tej spacerowce jest dosc male. Zdecyduje sie raczej na
      tradycyjny wozek.
      Pozdrawiam.
      sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=1301&osCsid=d824e6b880b539b047c1b99f2751d517www.roan.pl
      • czarna271 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 09:42
        Witam smile Nasz dzidziuś ma sie urodzic za miesiąc ale ja juz od poczatku ciązy
        wiedziałam ze kupie sobie tradycyjny wózek firmy ROAN MARITA model stokrotka...
        Przedewszystki jest w środku gondolki szeroki a wiadomo ze na zime musi jeszcze
        wejśc spiwór kombinezon... dla mnie ten wózeczek jest bardzo dobry ... mam go
        juz w domku i nie moge sie na niego napatrzecsmile)...Pozdrawiam brzuchatki i
        dzieciaczki
      • dexxa9 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:20
        Witam nina78. Moj dzidzius tez ma sie planowo pojawić w lutym. Powiem szczerze,
        że też zastanawiałam się nad tym rozwiązaniem o którym piszesz - siedzisko
        (fotelik) zamiast gondolki) i wydawało mi się ono całkiem odpowiednie na ten
        okres. W zimie nie pospacerujemy z naszymi dzidziusiami. Kwiecień - robi się
        już cieplej- i wtedy mozna dzidziusia wsadzic do fotelika.
        Ale wszystko jeszcze wyjdzie w praniu smile pozdrawiam cieplutko
    • jbasko Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 09:38
      ja mam termin na koniec grudnia, i dużo słyszałam o wózku Graco Quatro deluxe,
      że jest dobry na zimę, w sklepach internetowych cena w gran. 1000 zł, a wydaje
      się być spoko. Też jeszcze nie zdecydowalismy.
      POzdrawiam
      • nina78 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 09:50
        Graco tez mi sie podoba, ale ma male kolka. Zdecydowani jestesmy na duze,
        pompowane kola (choc wozek jest ciezszy), miszkamy blisko lasu i na takie trasy
        duze kola to zbawienie smile
        Pozdr,
        Nina
        • mika_007 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 10:06
          my kupiliśmy Graco Quatro Delux -kółka nie takie małe i co ważne WRESZCIE
          gumowe,a nie plastikowe -w zestawie nosidełko dla niemowląt,wózek
          zabudowany,przekładana buda tak,że NIE MA możliwości żeby maluszkowi wiało
          I udało nam się kupić od hurtownika,na allegro za 790zł wink
          • kamila_11 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 10:58
            Zarówno Roan Marita jak i Graco Quatro Deluxe sprawiają całkiem dobre wrażenie.
            Z tym że Roan jest dosyć ciężki a ja jestem drobna (45 kg wagi przed ciążą) i w
            dodatku mieszkamy na trzecim piętrze. Natomiast jak jest z tymi kółkami w Graco
            (czy są pompowane?)? Lekko ten wózek się prowadzi?
          • kropeczka11 Do Mika 007 22.09.05, 19:23
            czesc jestem zainteresowana kupnem wozka graco quatro delux z Allegro ale tam
            cena nie jest nizsza niz 950 zl czy mozesz podac namiary na Twojego
            hurtownika - wozek za 790 zl dziekuje z gorysmile
          • danka43 Re: jaki wózek na zimę 25.09.05, 11:18
            Czść ja też jestem zainteresowana kupnem wózka Graco Quatro Deluxe. Obawiam się
            tylko, że jako głęboki dla nowordka długo nie posłuży. Śpiworek jest bardzo
            malutki. Co o tym sądzisz. Jak możesz podaj mi adres hurtownika u którego
            kupiłaś wózek. Pozdrowionka!!!!!
      • askag2 Re: jaki wózek na zimę 25.09.05, 11:58
        dzień dobry - też chciałam kupić Graco, ale poszłam do sklepu i oglądnęłam ten
        wózek - no i się załamałam; wózek ten w większości jest plasikowy, czyli
        niezbyt twały; ma podwójne, skrętne, małe kółka przednie - co powoduje, że
        bardzo trudno jest nim poruszać w terenie (a już na pewno gdy spadnie śnieg);
        gondola z Graco jest jedną z najcieńszych z jakimi się spotkałam - jest bardzo
        płytka, mała i prawie na pewno nie nadaje się na zimę; wózki Graco są bardzo
        ładne wizualnie, ale kiepskie funkcjonalnie, tak więc z tego wózka
        zrezygnowałam i kupiłam xlandera x3; proponuję, abyś na formu dziecko/zakupy
        wyszukała sobie jeszcze uwag na temat wózka graco i przeszła się do sklepu i
        porozmawiała ze sprzedawcą,
        pozdr.
        • dorka26 Re: jaki wózek na zimę 25.09.05, 20:06
          A mnie się podobają wózki TACO i POLAK. Mają wszystkie interesujące nie
          funkcje: przekładaną rączkę, amortyzację, nosidełko, duży kosz na zakupy,
          pompowane koła, 5-cio punktowe pasy, moskitiere i różne inne których nie
          pamiętam. Poza tym są niedrogie (ok 800 zł)
    • kretoszczurek Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 10:44
      Nasz synuś już niedługo do nas dołączy. Na niego czeka Xlander Xt to 3 kołowiec
      z gondolą. Nie jest ona zbyt duża ale do wiosny powinna starczyć wtedy na
      spacerówkę się przeniesiemy
      • pimpek_sadelko Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:18
        a nie mozesz kupic drivera 3xl? jest trojkolowy, gondola duza i do tego
        spacerowka... koszt ok 1350 bez torby.
      • pimpek_sadelko Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:20
        www.implast.com.pl/
        • kamila_11 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:40
          Nie oglądaliśmy Drivera ale przyjrzymy się jego gondoli. W każdym razie na
          stronie którą podałaś jest też wózek Roy a jego gondola nam odpowiadała
          (chłopak miał zastrzeżenia co jakości kół). Więc jeśli Driver miałby podobną
          godnolę do Roya to byłby godny zainteresowania.
          • pimpek_sadelko Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:42
            na pewno gondola jst duza. mam w domu drivera, ale 4 xl ( 4 kolowy), syn rodzi
            sie niebaem, przejezdzi w niej cala zime. na wiosne spacrowka.
            przy ogladaniu driverow wazne jest to, zeby to byl model z 2005 roku, bo te
            maja powkekszona gondole o 5 cm w stosunku do ubieglego roku.
            • gloria2 Re: jaki wózek na zimę 02.09.05, 21:54
              A w jaki sposob mozna sprawdzić rok produkcji wózka? Czy to jest napisane np. w
              karcie gwarancyjnej?
              • tweety_bird Re: jaki wózek na zimę 03.09.05, 14:32
                gloria2 napisała:

> A w jaki sposob mozna sprawdzić rok produkcji wózka? Czy to jest napisane np. w
                >
                > karcie gwarancyjnej?
              • pimpek_sadelko Re: jaki wózek na zimę 03.09.05, 15:41
                widac golym okiem. nowe modele majana budce i na gondoli paski odblaskowe. po
                dwa szare, w nocy one na ulicy swieca. poza tym zapytac sprzedawce.
      • kajtanka Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:30
        Witaj!
        Nasz ludek ma się urodzić w pażdzierniku i po długich poszukiwaniach wybralismy
        delima Fokusa 2005.
        Ma gondolę , spacerówkę i możliwość montażu fotelika a dotego przystepną w
        miare cene za cały ten zestaw.
        Pozdrawiam
        • tweety_bird Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 11:44
          Hej!

Nasz maluszek przyjdzie na świat około połowy stycznia i narazie oglądam różne
          wózki. Interesuje mnie przede wszystkim waga, a także oczywiście komfort i
          bezpieczeństwo dzieciaczka. Wygląda na to, że zdecydujemy się na wózeczek Peg
          Perego Venezia. Waży nie więcej niż 10 kg - wniosę go na II piętro, i można
          sprytnie wyczarować z niego zimowy pojazd. Oglądałam ten model w sklepie i
          bardzo ładnie się go prowadzi. Ma też szerokie w porównaniu do innych podobnych
          wózków siedzisko.

pasaz.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D2%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138555%2526grupa_p%253D1&ticaid=11a3
          Pozdrawiam smile
          • kamila_11 Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 12:15
            Dzięki dziewczyny za rady. Śmiejemy się z chłopakiem że krócej zastanawialiśmy
            się nad wyborem samochodu niż wózka dla dziecka. Ale za to radość przy wyborze
            wózka dużo dużo większa.
            Pozdrawiam wszystkich.
            • pimpek_sadelko Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 12:17
              kamila_11 napisała:

> Dzięki dziewczyny za rady. Śmiejemy się z chłopakiem że krócej
              zastanawialiśmy
              > się nad wyborem samochodu niż wózka dla dziecka. Ale za to radość przy
              wyborze
              > wózka dużo dużo większa.
              > Pozdrawiam wszystkich.

ja jedno i drugie kupilam szybkosmile
              w ogole w decyzjach jestem blyskawicasmile
              one kozie dead i tylesmile
              • anulaaa Re: jaki wózek na zimę 31.08.05, 13:31
                ja rodzę w grudniu-kupiliśmt tako jiulię włąśnie dlatego,że miała najwiękze
                nosidło dla dziecka jakie znaleźliśmysmile
                a na wiosnę się je wyciągnie i będzae spacrówka rozlozona służyła dzieckusmile

• lolita27 Do tweety_bird 31.08.05, 15:26
            Widze ze ogladasz takie wozdki jak ja, czyli przede wszystkim lekkie bo
            mieszakmy na 3 pietrze.. ja tez wlasnie ogladalam podobny wozek, tylko martwia
            mnie male kola, rodze za dwa tygodnie i cala zima przed nami.
            proponuje wejdz sobie na stronewhurtowni www.arti.pl. tam jest wozek Travel
            Lux, jest jeszcze lzejszy no i porownaj sobie cene!!!!!!!!!!!
            • tweety_bird Re: Do tweety_bird 31.08.05, 20:45
              lolita27 napisała:

> Widze ze ogladasz takie wozdki jak ja, czyli przede wszystkim lekkie bo
              > mieszakmy na 3 pietrze.. ja tez wlasnie ogladalam podobny wozek, tylko martwia
              > mnie male kola, rodze za dwa tygodnie i cala zima przed nami.
              > proponuje wejdz sobie na stronewhurtowni www.arti.pl. tam jest wozek Travel
              > Lux, jest jeszcze lzejszy no i porownaj sobie cene!!!!!!!!!!!

Widziałam tę stronkę i nawet dziś wybraliśmy się na wyprawę do sklepu, żeby
              zobaczyć ten ARTI na żywo. Niestety nie mieli go w sklepie - tylko na zamówienie
              sad Chciałabym jednak najpierw obejrzeć, spróbować poprowadzić itp. Ale w necie
              wygląda ciekawie. No i masz rację - ta waga i cena!!! Czy oglądałaś go może w realu?

Pozdrawiam!
              • lolita27 Re: Do tweety_bird 31.08.05, 21:43
                jeszcze go nie ogladalam na zywo, ogladala go moja przyjaciolka ktora ma 8
                miesieczna coreczke. Powiedziala ze zaluje ze od pczatku nie miala tego wozka,
                ale tez nie miala standardowej gondoli tylko cos podobnego. Ogladal go w Arkadi
                (tez jestes z W-wa??) wiesz wszystko z nim ok tylko zastanawiam sie czy:
                - takie kolka nie sa za male na snieg??
                - czy raczka wozka jest przekrecana??
                Bo w tym wozku o ktorym Ty mowilas jest przekrecana, a takto nie ma jakis
                wiekszych roznic, prawda...
                Dzis widzalam wiele wozkow jak bylam na spacerze i chyba mignal mi ten "nasz"
                nawet niezle wyglada...
                • tweety_bird Re: Do tweety_bird 31.08.05, 22:06
                  lolita27 napisała:

> jeszcze go nie ogladalam na zywo, ogladala go moja przyjaciolka ktora ma 8
                  > miesieczna coreczke. Powiedziala ze zaluje ze od pczatku nie miala tego wozka,
                  > ale tez nie miala standardowej gondoli tylko cos podobnego. Ogladal go w Arkadi
                  >
                  > (tez jestes z W-wa??) wiesz wszystko z nim ok tylko zastanawiam sie czy:
                  > - takie kolka nie sa za male na snieg??
                  > - czy raczka wozka jest przekrecana??
                  > Bo w tym wozku o ktorym Ty mowilas jest przekrecana, a takto nie ma jakis
                  > wiekszych roznic, prawda...
                  > Dzis widzalam wiele wozkow jak bylam na spacerze i chyba mignal mi ten "nasz"
                  > nawet niezle wyglada...

Niesety nie jestem z Warszawy, ale z Tarnowa, a to małe miasto i nie wszystko tu
                  można znaleźć. Ale Peg Perego akurat mają, więc obejrzałam. Męczy mnie jednak
                  ten ARTI, bo tańszy i wszystko ma podobne. Co do rączki, to z tego co
                  przeczytałam, nie ją się przekłada, ale budkę. Dajesz na przeciwległym końcu
                  wózka i przypinasz gondolkę. Tak przynajmniej zrozumiałam z ulotki na ten temat
                  i na ich stronce www chyba też to pisze. Chciałabym jednak to w praktyce zobaczyć.
                  A kółka akurat bardziej przerażają mnie duże, ciężkie i nieskrętne (miałam
                  okazję chwilkę poprowadzić taki wózek, należący do koleżanki i nawet bez dziecka
                  w środku miałam problem z nawracaniem). Myślę, że jak będą zaspy, to nie będę
                  zbyt dużo spacerować, a jak będzie normalny śnieżek na chodnikach, to i małe
                  dadzą sobie radę. Ważniejsza dla mnie jest waga, żebym mogła się sama na spacer
                  ruszyć smile
                  Na ulicy już dziwnie reaguję - jak zboczona na punkcie wózków smile)) Patrzę za
                  każdym i porównuję smile Ale "naszego"smileARTI nie widziałam niestety u nikogo sad
                  • lolita27 Re: Do tweety_bird 01.09.05, 20:19
                    Wiesz co, chyba wszystkie ciezarowki bedace na etapie zakupu wozka ogladaj sie
                    za wozkami na ulicy, ja tez ogladajc sie czulam sie jakos dziwnie....jak chora
                    psychicznie, ale przynajmniej mozna podejrzec pare fajnych rzeczy. Moj maz
                    zauwazyl ze sie przeklada raczke w wozku( on nie jest taki wiesz do konca
                    zorientowany) wlasnie na ulicy i powiedzial - widzialas ale fajnie... a dla
                    mnie to podstawa...
                    Zobacz jak pojdziemy na spacer, bedzie wiatr, odwrocimy wozek w druga strone,
                    mala bedzie wieksza, nie bedzia miala ochoty na mnie patrzec tylko na to co sie
                    dzieje w kolo to tez przelozymy, dla mnie to bardzo praktyczne.
                    Musze przejechac sie w przyszlym tygodniu chociaz do Arkadi (blizej niz do tej
                    hurtowni) i zobaczyc. Wiesz mi to juz ciezko i wcale sie nei chce bo zostaly mi
                    dwa tygodnie ... jak obejze to napisze co sadze i zalety i oczywiscie wady.
                    pozdrawiam
                  • lolita27 Re: Do tweety_bird 01.09.05, 21:53
                    Wlasnie dowiedzialm sie od kolezanki ze ten wozek ma przekladana raczke, zatem
                    jestem za smile)
                    • lidiusz1 Re: jaki wózek na zime 01.09.05, 22:07
                      Ogladałam w sklepie wózek travel, niewiele się różni od travel lux i nie
                      zachwycił mnie jakością wykonania, jakoś tak niesolidnie wyglądał jak mu się
                      przyjżałam.Kółka plastikowe chyba jak macałam, materiał jakoś tak pozszywany że
                      wisiały nitki. Torba która była w zestawie to szkoda gadać jak uszyta.Nie wiem
                      może to był jakiś nieudany egzemplarz. O mały włos nie kupiłam wózka na allegro
                      bez ogladania bo w żadnym sklepie go nie było. Byłam bardzo napalona na ten
                      wózek jak go zobaczyłam w gazecie a później na spacerze jak jakaś mamusia
                      prowadziła, ale już mi przeszło.
                      Może rzeczywiście za taką cenę nie ma co wymagać, ale ja się nie zdecydowałam.
                      • j1978 VoyagerEasy 02.09.05, 07:20
                        A my zdecydowaliśmy się na Deltim Voyager Easy. Budka jest mocno zabudowana
                        (chroni przed zmianą pogody w czasie spaceru), duży koszyk na zakupy i dużo
                        fajnych schowków i kieszonek. Nie ma opcji montowania fotelika samochodowego
                        ale po długim namyślę stwierdziłam że tak naprawdę jest ta opcja zbędna
                        (przynajmniej dla mniesmile i nie ma co przepłacać 500-600 zł tylko dla tej
                        możliwości. Za ok.1000 zł można mieć wózek, torba, nosidło, śpiworek, parasolka
                        i do tego fotelik samochodowy Grillo (też Deltim). Uważam że cena nie jest
                        wygrórowana a jest 12 miesięcy gwarancji. Oczywiście, zastanawialiśmy się nad
                        opcją używanego wózka, ale nic ciekawego nie znalazłam. Rodzę w połowie
                        października więc też muszę mieć wózek na jesienne pluchy i zimowe zimuchywink
                        pzdr
                        • zanetastocka Re: VoyagerEasy 02.09.05, 08:48
                          My zakupiliśmy Roan Kortina, bo po pierwsze kosztuje bynajmniej u nas 650 zł,
                          posiada bardzo dużą gondolę, w sam raz zanim zacznie się wiosna, dodatkowo
                          posiada przy pokrowcu takie jakby dodatkowe zabudowanie budki - dziecko ma
                          zakrytą gondolkę, no i amortyzacja super. Ja akurat nie musze go wnosić po
                          schodach bo wychodzę z założenia, że to akurat broszka mojego męża będzie wink
                    • tweety_bird Re: Do tweety_bird 02.09.05, 17:43
                      lolita27 napisała:

> Wlasnie dowiedzialm sie od kolezanki ze ten wozek ma przekladana raczke, zatem
                      > jestem za smile)

Koniecznie trzeba go zatem obejrzeć "na żywca".
          • efka30 Re: jaki wózek na zimę 02.09.05, 21:14
            Kupilismy właśnie Peg Perego Venecia z tym ze model z ubiegłego roku. Zależało
            nam własnie na nim bo ma cudny kolorek. W tym roku juz tego koloru nie ma .
            Wdszystkie wózeczki sa w granatach z ew. dodatkami. A ja mam kawe z mlekiem +
            khaki. Super to wygląda. W ogóle jestem wózeczkiem zachwycona. Tez ma nam służy
            w zimie bo dzidzia urodzi sie w pazdzierniku. Jest naprawde "sprytny" jesli
            chodzi o wyczarowanie pojazdu zimowego.

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka